Zapaženi rezultati učenika Srednje škole Mate Blažine Labin u robotici

RobotIK -Natjecanje robotičara srednjih škola Istre i Kvarnera održano je u Rovinju od 27.2. do 1.3.2023. U natjecanju je sudjelovalo osam ekipa i to ekipe iz Gimnazije Pula, Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka, Srednje škole Mate Blažine Labin, Srednje škole Buzet, Tehničke škole Rijeka, Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo Rijeka, Talijanske škole Pula i iz Tehničke škole Pula.

Natjecanje je organizirala Srednja škola Zvane Črnje Rovinj u suradnji s udrugom Pozitron – centrom za tehnološki razvoj i STEM obrazovanje iz Vižinade. Cilj natjecanja je popularizacija robotike, a dugoročni cilj projekta je uvođenje robotike kao fakultativnog predmeta u što veći broj škola Istre i Kvarnera, a u sljedećim godinama i Hrvatske.

Ekipe su se natjecale u izradi robota te u 3D modeliranju i lemljenju elektronočki sklopova na tiskane pločice.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Gimnazije iz Pule, drugo mjesto Gimnazija Andrije Mohorovičića iz Rijeke, a treće mjesto ekipa Srednje škole Mate Blažina iz Labina.

Ekipu Srednje škole Mate Blažina činili Filip Banak, Ian Bučić i Ivan Dundara, elektrotehničari iz  3. E razreda. Njihovi mentori bili su Željko Ernečić i Davor Franković.

Scroll to Top