Predstava dramske skupine Flacius

Prdstava dramske skupine Flacius

 

Suvremeni klasik Dennisa Kellyja DNK tematizira vršnjačko nasilje i moralne dvojbe skupine adolescenata te dovodi u pitanje odgovor društva na okrutnost, maltretiranje, pritisak vršnjaka i mentalitet čopora. Jesu li naša ponašanja društvena i naučena ili su svojstvena svima nama? Proces civilizacije pokušava nadvladati životinjske instinkte koji su kodirani u našoj DNK. U većini slučajeva uspijeva, ali ponekad pobijedi sila prirode.

Posljednjih godinu dana mentalni poremećaji kod djece i mladih u Hrvatskoj porasli su za 300 posto, a istovremeno su se udvostručili slučajevi prijavljivanja vršnjačkog nasilja. Te su brojke i više nego alarmantne. Brojni su životi u Srbiji nepovratno izgubljeni, a upravo su mladi ti u koje polažemo sve nade će promijeniti svijet. No, jesu li oni spremi na to? Jesu li dovoljno hrabri? Je li naš DNK promjenjiv?

Da smo otkrili bonoboe prije čimpanzi, bi li naše razumijevanje nas samih bilo puno drukčije?

Premijeru predstave labinskih srednjoškolaca pogledajte na Festivalu LABINA u Teatrinu u Starome gradu Labinu ove srijede 17. svibnja 2023. u 17.30 sati. Dramsko-scensku igru izvest će Erika Mileta, Gita Glušić, Sara Paliska Desančić, Patrik Rudan, Gabrijel Trajkovski, Anđela Verbanac, Filip Muškardin, Zara Golja, Annika Marić, Marin Santro, Manola Miletić, Corina Glavičić i Dino Tomić. Mentorica je profesorica Amneris Ružić Fornažar.

Scroll to Top