Riječ ravnatelja

Dragi učenici, roditelji, kolege nastavnici i djelatnici škole, poštovani partneri, prijatelji, posjetitelji naših mrežnih stranica!

Svojim se kvalitetama Srednja škola Mate Blažine nastoji uklopiti u europsku viziju Hrvatske u čemu svesrdnu pomoć ima bilo od svog osnivača – Istarske županije bilo od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa koje joj je dodijelilo 2000. godine Ministrovo priznanje za višegodišnji «uspješan, kvalitetan i kreativan rad», od Agencije za odgoj i obrazovanje i Agencije za strukovno obrazovanje s kojima uspješno surađuje, kao i Grada Labina koji joj je uručio Nagradu «za posebna dostignuća u javnom, kulturnom i pedagoškom djelovanju u zemlji i inozemstvu» povodom obilježavanja 60. obljetnice rada.
Naša je misija da budemo zajednica koja uči u pozitivnom ozračju i zadovoljava potrebe učenika prema stjecanju općih i stručnih kompetencija uz korištenje različitih metoda i oblika rada te stilova učenja i poučavanja.
      Danas i dalje težimo ostvarenju naše vizije – poboljšanju uvjeta za teorijski i praktični rad suvremenim opremanjem i optimalnim korištenjem nastavne tehnike i tehnologije u funkcionalnom prostoru (kabinetska nastava) kako bi osigurali uvjete za uspjeh svakog učenika, nastavnika, stručnog suradnika i djelatnika škole.
     Nudimo školski kurikulum s brojnim i raznovrsnim izvanškolskim, izvannastavnim, dopunskim i dodatnim aktivnostima, izbornim i fakultativnim predmetima kao i drugim odgojno-obrazovnim aktivnostima, programima i projektima prema smjernicama hrvatskog nacionalnog obrazovnog standarda bilo u opće-obrazovnom bilo u strukovnom dijelu. Njima potičemo inicijativu i aktivno uključivanje učenika u provođenje ljudskih prava, građanskog odgoja i ekološke problematike te kvalitetnije potičemo razvoj učeničkog stvaralaštva i samopoštovanja u njihovom osposobljavanju za daljnjie školovanje i rad.
     Naša je vizija također otvoreno komuniciranje između svih subjekata, poticanje aktivnog uključivanja učenika, roditelja i lokalne zajednice u aktivnosti škole te zajedničko rješavanje problema. Time ćemo još uspješnije utjecati na osposobljavanju mladih kadrova i na prevenciji društveno neprihvatljivih oblika ponašanja.
     Vaš ravnatelj, 

Ravnatelj Đani Žufić

Đani Žufić,

prof.

Kontakt

Mole se roditelji koji žele razgovarati s ravnateljem da za dogovor termina nazovu na telefon 098270594 ili pišu na mail djani.zufic@pu.ht.hr.

Novosti ravnatelja

Scroll to Top