Osobna karta škole​

“Ne idi ispred mene, ne mogu te slijediti,
ne idi iza mene, ne mogu te voditi.
Samo idi pored mene i jednostavno mi budi prijatelj.” 
(A. Camus)

Vizija i misija škole

Misija Naša je misija da budemo zajednica koja uči u pozitivnom ozračju i zadovoljava potrebe učenika u stjecanju općih i stručnih  kompetencija uz korištenje različitih metoda i oblika rada te stilova učenja i poučavanja. Potičemo inicijativu i aktivno uključivanje učenika u provođenje ljudskih prava, građanskog odgoja i ekološke problematike te razvoj učeničkog stvaralaštva i samopoštovanja kao i njihovo osposobljavanje za daljnji studij i rad.

Vizija Naša je vizija također otvoreno komuniciranje između svih subjekata, poticanje aktivnog uključivanja učenika, roditelja i lokalne zajednice u aktivnosti škole te zajedničko rješavanje problema. Time ćemo još uspješnije utjecati na osposobljavanje mladih kadrova i na prevenciji društveno neprihvaćenih oblika ponašanja.

Priznanja i nagrade

Svojim se kvalitetama Srednja škola Mate Blažine nastoji uklopiti u europsku viziju u čemu svesrdnu pomoć ima od svog osnivača – Istarske županije, od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (koje joj je dodijelilo 2000. godine Ministrovo priznanje za višegodišnji « uspješan, kvalitetan i kreativan rad »), od Agencije za odgoj i obrazovanje i Agencije za strukovno obrazovanje s kojima uspješno surađuje, kao i od Grada Labina (koji joj je uručio Nagradu «za posebna dostignuća u javnom, kulturnom i pedagoškom djelovanju u zemlji i inozemstvu » povodom obilježavanja 60. obljetnice rada

NAGRADA GRADA LABINA 2007

…za posebna dostignuća u poticanju kreativnog pristupa
u izgradnji osobnosti i ugleda svojim javnim, kulturnim i
pedagoškim djelovanjem u zemlji i inozemstvu.

MINISTROVO PRIZNANJE 2000.

…za uspješan, kvalitetan i kreativan rad.

sšmb - ministrovo priznanje
Scroll to Top