Erasmus+ „Virtual Education Center“

Izvješće s četvrte mobilnosti Erasmus+ projekta „Virtual Education Center“ 

U sklopu dvogodišnjeg međunarodnog projekta „Virtual Education Center“ od 06. do 11.  studenog  2022. održana je četvrta  mobilnost nastavnika i nastavnog osoblja u Skopju, Sjeverna Makedonija.

Kao partneri u spomenutom projektu iz Srednje škole Mate Blažine Labin sudjelovale su Olivera Tadić, Ljiljana Štingl, Gabriela Dundara i Majda Milevoj Klapčić.

Cilj projekta je educirati i osposobiti nastavnike za korištenje digitalnih alata u nastavi kao što su alati virtualne i proširene stvarnosti, web 2.0 alati i alati za obrazovanje na daljinu.

Domaćin četvrte mobilnosti  bila je škola SABA, privatna srednja škola sa sjedištem u Skoplju. Škola ima i svoje podružnice u Kumanovu, Štipu i Bitoli.  

Tema sastanka bila je suočavanje s obrazovanjem na daljinu, o čemu su nastavnici škole domaćina kroz radionice i predavanja upoznali sudionike mobilnosti. Pokazali su primjenu web alata, aplikacija i platformi  koje primjenjuju u obrazovanju na daljinu kao i u redovnoj nastavi. 

Osim edukacije u školi u sklopu mobilnosti bili su organizirani posjeti kulturnim i znanstvenim institucijama, kao i upoznavanje s poviješću i tradicijom Sjeverne Makedonije.

Sljedeći projektni sastanak i ujedno posljednja mobilnosti  održati će se u veljači u Antaliji u  Turskoj.

Tekst i foto: Majda Milevoj Klapčić

Scroll to Top