Četvrta nutricionistička i kuharska radionica na temu „Jela od landovine, glavonožaca, brodeti ”

Kako bi potaknuli konzumaciju ribe kod srednjoškolaca i unaprijedili kompetencije učenika i nastavnika ugostiteljskog usmjerenja u Srednjoj školi Mate Blažine Labin održana je 14. ožujka 2023. četvrta po redu nutricionistička i kuharska radionica u sklopu projekta FLAG-21-5-11 „Poticanje povećanja potrošnje ribe u srednjoškolskoj populaciji – EDUFISH ALBA 75” u organizaciji vanjskog suradnika na projektu «Agencije za ruralni razvoj Istre – Azrri».

Mentor četvrte po redu kuharske radionice u sklopu projekta bio je poznati ugostitelj i stručnjak u pripremi ribljih jela chef Stiven Vunić koji je zajedno s učenicima prvog i drugog razreda ugostiteljskog usmjerenja pripremao brodete od različitih vrsta ribe i glavonožaca.

Stiven Edufish 75

Nutricionističku radionicu održala je dr.sc. Mihela Dujmović, predavač na Veleučilištu u Rijeci koja je objasnila učenicima drugog i trećeg razreda elektrotehničkog usmjerenja važnost konzumacije ribe i ribljih proizvoda za zdravlje, sportski uspjeh i kognitivne sposobnosti. Učenici su pokazali visoko zanimanje za predavanje što su dokazali izvrsnim znanjem na evaluacijskim kvizovima. 

Stiven Edufish 75

Ovime je završen je prvi ciklus radionica koje je organizirala Agencija za ruralni razvoj Istre »Azrri«. U narednom periodu nastavit će se s provedbom projekta gdje su planirane još tri interne kuharske radionice pod mentorstvom nastavnika škole.

Učenicima škole ponuđeni su na degustaciji pripremljena jela:

– Brodet od razne ribe i glavonožaca

Stiven Edufish 75

– Lignje na šugo

Stiven Edufish 75

– Raža na umido

Stiven Edufish 75

– Juha od grdobine s fažolom i pancetom

Stiven Edufish 75

– Inćuni na padelu

Stiven Edufish 75

 

Foto: Mateo Gobo
Tekst: Ivica Matanović

Scroll to Top