naslovna > Sport > DUGA školsko sportsko društvo > DUGA Školsko sportsko društvo 2021.

Školsko sportsko društvo DUGA 2021.

Poveznica: Školsko sportsko društvo DUGA do 2021.

Program rada
Program rada Školskog sportskog društva DUGA temelji se na interesima, specifičnostima i mogućnostima naših učenika i škole. U Labinu se nalazi samo jedna srednja škola, što znači da se ne organizira niti gradsko niti općinsko natjecanje i učenici/ce naše škole pristupaju izravno na županijska natjecanja po svojim mogućnostima i interesirma tijekom školske godine. U šk. g. 2021./2022., nakon razgovora predsjednice ŠŠD DUGA sa učenicima i po dogovoru sa potpredsjednicom odlučili smo se prijaviti inicijalno na sudjelovanje na županijskim natjecanjima u malom nogometu (m/ž), rukometu (m/ž),u ekipnom i pojedinačnom krosu (m/ž), košarci (m), odbojci (m,ž), odbojci na pijesku (m/ž), stolnom tenisu (m), šahu ekipno (m), badmintonu (m/ž)
Voditeljice klupskih ekipa jesu:
Ljiljana Štingl, prof.: rukomet (m/ž ), odbojka na pijesku (m/ž), badminton (m/ž), odbojka (m/ž), 
Julia Štemberga, prof.: u ekipnom i pojedinačnom krosu (m/ž), košarka (m), stolni tenis (m), šah ekipno (m), mali nogomet (m/ž).
Natjecanja u ovoj nastavnoj godini kao i prošle ovise o epidemiološkoj situaciji. Po preporuci HŠŠS-a i ŠŠS IŽ-a  krenulo se sa natjecanjima na otvorenom. O epidemiološkoj situaciji ovisi na kojim natjecanjima ćemo sudjelovati i tko budu voditelji ekipa, neovisno o inicijalnoj prijavi.
Kao i prethodnih godina i u šk. g. 2021./2022. provodit će se školski sportski program „Vježbaonica“ koji vodi Ljiljana Štingl, prof.
(Voditeljica Školskog sportskog društva DUGA: Julia Štemberga, prof.)

Novosti

Šk. g. 2021.-2022.

Badminton ekipno

26.10.2021. Naši učenici brončani na županijskom natjecanju u badmintonu
Na natjecanju školskih sportskih društava pri srednjim školama, koje se održalo u Puli, sudjelovalo je ukupno 6 škola iz Istarske županije, među kojima je i naše ŠSD Duga. Po prvi puta smo sudjelovali na natjecanju u ovom sportu, a zbog samo jednog poraza u doigravanju osvojili smo odlično 3. mjesto i donijeli pehar u našu školu.
Našu su školu predstavljali su: Karlo Peršić 4.e, Tulio Kocijel 4.d, Ricardo Celić 4.e, Karlo Benazić 4.e, Thomas Katičić 4.e, i Ivan Farkaš 4.e., pod vodstvom mentorice Ljiljane Štingl. Škole koje su sudjelovale na županijskom natjecanju: Gimnazija Pula, Tehnička škola Pula, Medicinska škola Pula, Ekonomska škola Pula, S.T.U.T. ugostiteljsko turistička škola Pula i Srednja škola Mate Blažine.
(Tekst i foto: Ljiljana Štingl, prof.)

Kros ekipno za djevojke i mladiće

15.10.2021. Naši mladići 4. a djevojke 5. na županijskom natjecanju u krosu ekipno U Rovinju u Park šumi  Zlatni rt u organizaciji Školskog športskog  saveza Istarske županije održano je županijsko prvenstvo školskih sportskih društava  srednjih škola u krosu ekipno za djevojke i mladiće. Za lijepog sunčanog vremena za našu školu su se pod vodstvom Julie Štemberga natjecali u ekipi mladića Noel  Franković, Anthony Fonović, Gabriel Vozila i Nikola Terković i završili  su na 4. mjestu od  7 ekipa. U ekipi djevojaka natjecale  su se Rebecca Files, Nikole Sinozić,  Zara Golja koje su završile 5. od šest  ekipa.
(Tekst i foto: Julia Štemberga, prof.)