naslovna > Arhiva novosti > U srednjoškolskom restoranu predstavljen novi EU projekt Grada Labina

Karijerno usmjeravanje nezaposlenih mladih i osnovnoškolaca


 


11.6.2019. Gradonačelnik Valter Glavičić poručio učenicima - Ostanite s nama, vi ste naše najveće blago (preuzeto 5portal) U prepunoj dvorani Srednje škole Mate Blažine u Labinu, u utorak 11. lipnja, predstavljen je EU projekt za karijerno usmjeravanje osnovnoškolaca s područja Labinštine i nezaposlenih mladih s evidencije  Zavoda za zapošljavanje,  s ciljem da se pruži novi model  aktivnosti mladih  i učenika osnovne škole za tržište rada. Skupu nazočnih, a u pretežitom broju bili su učenici  šestih razreda osnovnih škola, profesori, te  stručni suradnici, gradonačelnik Labina Valter Glavičić, obratio se riječima „Vrlo je bitno da svatko od vas za dvije godine kad se treba usmjeriti u ono što će biti u životu,  i što će raditi, zna odabrati ono što će ga učiniti sretnim. Siguran sam da bi svi, prije svega htjeli biti sretni. Nije toliko bitno što ćete raditi ni koliko novca ćete imati, nego morate biti zadovoljni s time što radite. Sretni!  A da bi vi to znali, nudi vam se, kroz ovaj program upoznati što u Labinu imamo. Pomoći će vam se s druge strane, da prepoznate što vas zanima i u čemu ste spretniji. A kao gradonačelnik Grada Labina, reći ću vam, radite ono što volite, u Gradu u kojem ste rođeni,  ostanite s nama,  jer  od svih stvari koje imamo u Gradu, vi ste daleko naše najveće blago“.

Ispred Grada Labina, program aktivnosti „Usmjeri se“ predstavio je pročelnik Upravnog odjela (UO) za društvene djelatnosti, Borjan Batagelj, a o značaju  programa govorio je pročelnik UO za gospodarstvo i EU projekte, Alek Dragojević .Ukupnu vrijednost projekta  775.913,62 kuna sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelji projekta su Grad Labin, partneri Osnovna škola „Ivo Lola Ribar“ i Srednja škola Mate Blažine, a suradnici Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Pula. Program se provodi do 2021. godine, ukupno 24 mjeseca. Prve ozbiljnije aktivnosti započet će od rujna i početka nove školske godine.

Skup nazočnih pozdravio je ravnatelj i domaćin, SŠ Mate Blažine, Čedomir Ružić, a učenici  domaćini angažirali su se kod posluživanja zakuske za sve sudionike.

(Tekst: 5portal; foto: Bruno Falco, učenik SŠMB-a)
Poveznica:
Gradonačelnik Valter Glavičić poručio učenicima - Ostanite s nama, vi ste naše najveće blago - 5.portal.hr

Više:

Karijerno usmjeravanje nezaposlenih mladih i osnovnoškolaca  OVDJE!