naslovna > Arhiva novosti > Učenici SŠMB-a na samom vrhu Županijskog natjecanja iz informatike

Učenici SŠMB-a na samom vrhu Županijskog natjecanja iz informatike

 


Županijsko natjecanje srednjih škola iz informatike održalo se u petak 15. veljače, a domaćin je bila  Srednja škola Mate Balote Poreč.
Karlo Frankola, učenik 4. razreda opće gimnazije je sudjelovao u dvije kategorije i to Digitalne kompetencije i Osnove informatike (Srednje - Gimnazije) i u kategoriji Algoritmi – Srednje škole (4.) i u obje kategorije osvojio 1. mjesto pod vodstvom mentora Elera Diminića. 2. mjesto u istoj kategoriji osvojio je Aleksandar Parenta, učenik 3. razreda opće gimnazije, mentorica Laura Kokot.

Marko Damjanić, učenik 4. razreda elektrotehničkog usmjerenja je osvojio 1. mjesto u kategoriji Digitalne kompetencije i Osnove informatike (Srednje - Strukovne škole) pod vodstvom mentorice Laure Kokot. U istoj kategoriji 2. mjesto osvojio je Martin Šverko, učenik 3. razreda elektrotehničkog usmjerenja, dok je 3. mjesto pripalo Petru Dundari, učeniku 2. razreda elektrotehničkog usmjerenja, oboje pod vodstvom mentora Elera Diminića.
Našu školu predstavljali su još i David Mišon, koji je u ukupnom poretku kategorije Digitalne kompetencije i Osnove informatike (Srednje - Strukovne škole) osvojio 5. mjesto, mentor Eler Diminić, i Mateo Dobrić, učenik 2. razreda opće gimnazije koji je u ukupnom poretku kategorije Digitalne kompetencije i Osnove informatike (Srednje - Gimnazije) osvojio 8. mjesto, mentorica Laura Kokot.
Na županijsko natjecanje bilo je pozvano 36 učenika srednjih škola Istarske županije koji su se natjecali u tri kategorije - Digitalne kompetencije i Osnove informatike (Srednje - Gimnazije, Srednje - PM gimnazije i Srednje - Strukovne škole), Razvoj softvera i Algoritmi SŠ.

Treba spomenuti da je učenik Marko Damjanić ostvario najbolji rezultat na razini Hrvatske u svojoj kategoriji za srednje strukovne škole, a Karlo Frankola drugi najbolji rezultat na razini Hrvatske za gimnazije, čime su ostvarili plasman na državno natjecanje, potvrdivši uspjeh od prošle godine. Konačni popis učenika pozvanih na državno natjecanje bit će objavljen do 26. veljače 2019.
(Tekst: Laura Kokot i Eler Diminič; Foto: Bojana Rončević)

Detaljnije:

Natjecanja, susreti i smotre 2019. OVDJE!

Natjecanja, susreti i smotre 2018. OVDJE!
Natjecanja, susreti i smotre 2017. OVDJE!
Natjecanja, susreti i smotre 2016. OVDJE!
Natjecanja, susreti i smotre 2015. OVDJE!
Natjecanja, susreti i smotre 2014. OVDJE!