naslovna > Arhiva novosti > Ravnatelj Čedomir Ružić dobitnik ovogodišnje nagrade Istriana

Ravnatelj Čedomir Ružić dobitnik ovogodišnje nagrade
"Istriana" u kategoriji "Znanost i obrazovanje"


Dodijeljene nagrade ‘‘Istriana’’ za 2018. godinu 


Svečanost dodjeljivanja nagrada „Istriana“ za najbolje pojedince iz svijeta gospodarstva, kulture, glazbe, zdravstva, znanosti i sporta Istre održala se danas u pulskom hotelu Park Plaza Histria. Dodjeli nagrade prisustvovao je i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je među ostalim istaknuo da su ključ uspjeha ljudi, koji svojim radom doprinose razvoju kraja i zajednice, te čestitao svim dobitnicima nagrada i poželio svima daljnji uspjeh i napredovanje. Čestitke nagrađenima, pored gradonačelnika Pule uputio je i istarski župan Valter Flego.
U kategoriji Kulture dobitnica „Istriane“ je glazbenica i svestrana umjetnica koja svojim radom promovira istarsku glazbenu scenu, čakavštinu i u modernu Istru, Elis Lovrić.
Pobjednik u kategoriji Zdravstvo je medicinska sestra prije svega iskusna i educirana, a čitav radni vijek posvećena psihijatrijskim bolesnicima, Oriana Španić. Dobitnica „Istriane“ u kategoriji Glazba je legenda istarske glazbene scene Lidija Percan. U kategoriji Sporta nagrada je pripala Darku Raiću Sudaru, bivšem nogometašu i nogometnom treneru.
Čedomiru Ružiću pripala je „Istriana“ u kategoriji Znanost i obrazovanje, za njegov dugogodišnji prosvjetni rad, gdje od 1996. godine djeluje kao ravnatelj Srednje škole Mate Blažine Labin.

Za Gospodarstvo „Istriana“ je pripala Gordani Deranji, uspješnoj  poduzetnici i direktorici Tehnomonta.
Nagrada Istrijana pokrenuta je na inicijativu novinara Daniela Sponze, a pobjednike su svojim glasovima odabrali gradonačelnici i načelnici istarskih općina, predsjednici uprava najvećih gospodarskih subjekata, novinari, kulturni, sportski i zdravstveni djelatnici, kao i slušatelji Radio Pule.
(Tekst/foto Manuel Angelini, REGIONAL EXPRES)


Pročelnica UO za obrazovanje Patricia Percan, osnivač ISTRIANE Daniel Sponza, Elis Lovrić ISTRIANA za Kulturu

                                                        Kolektiv SŠMB-a 2017.
„Najprije zahvaljujem županu Valteru Flegu i pročelnici Patricii Percan koji su prepoznali moj doprinos obrazovanju te svima onima koji su mi svojim glasom dodijelili ovogodišnji naslov Istriane, što iskreno nisam očekivao. Tim veća mi je čast naći se u društvu dosadašnjih laureata. Hvala pokretačima i organizatorima ove manifestacije. Ponosim se Istrianom i ne možete zamisliti koliko mi znači - kruna je to mog 35-godišnjeg rada,  od čega 23 kao ravnatelja. Nije ovo priznanje samo moja,  individualna nagrada već priznanje Srednjoj školi Mate Blažine. Ove smo je godine, zahvaljujući Istarskoj županiji energetski, funkcionalno i estetski obnovili. Zahvaljujem se svojim suradnicima, kolegicama i kolegama, svim zaposlenicima, roditeljima i učenicima Škole. Bez njih ne bih doživio ovo danas Na kraju zahvaljujem se svoje obitelji na velikoj podršci."
(Foto: SŠMB)

1.1.2019. DOBITNIK NAGRADE ISTRIANA 2018. Ravnatelj Srednje škole Mate Blažina Labin o dugogodišnjem radu u struci i planovima za budućnost. Prof. Čedomir Ružić: U OBRAZOVANJU SMO SADA NA PREKRETNICI OVDJE!

Poveznice:
DOBITNIK NAGRADE ISTRIANA 2018. Ravnatelj Srednje škole Mate Blažina Labin o dugogodišnjem radu u struci i planovima za budućnost, prof. Čedomir Ružić: U OBRAZOVANJU SMO SADA NA PREKRETNICI (Branko Biočić, Glas Istre) - glasistre.hr
Otvoren Natječaj za upis na Poslijediplomski specijalistički studij za ravnatelje odgojno-obrazovnih ustanova - ffri.uniri.hr
Dodijeljene nagrade ‘‘Istriana’’ za 2018. godinu - regionalexpress.hr
Elis Lovrić i Čedomir Ružić dobitnici nagrade Istriana za 2018. godinu - labin.com
Elis Lovrić i Čedomiru Ružiću nagrada `Istriana`- 5portal.hr
Ravnatelj Srednje škole Mate Blažine profesor Čedomir Ružić i labinska kantautorica Elis Lovrić među dobitnici nagrade ''Istriana'' - radiolabin.hr
POČELO GLASANJE ZA ISTRIANU: Najuspješniji Istrani u šest kategorija bit će objavljeni 14. prosinca - glasistre.hr
Ravnatelj Čedomir Ružić dobitnik ovogodišnje nagrade "Istriana" u kategoriji Znanost i obrazovanje - youTube

Detaljnije:
CV ravnatelja OVDJE!