naslovna > Upisi > Upisi > Upisi 2021.

Upisi


Slika preuzeta s portala ucenici.com - preuzeto sa stranice https://ucenici.com/upisi-u-srednju-skolu-sve-o-upisima/

Poveznica: Virtualni Dani otvorenih vrata SŠMB-a OVDJE!
Poveznica:
Udžbenici OVDJE!


Upisi 2022.

Virtualni Dani otvorenih vrata SŠMB-a 2022. OVDJE!

Upisi 2021.

Foto: Mateo Gobo
31.8.2021. U Srednjoj školi Mate Blažine Labin iskazan je veliki interes učenika za sve programe i zanimanja koja škola nudi pa su u četverogodišnjim strukovnim programima za zanimanja ekonomist i elektrotehničar i u trogodišnjim strukovnim zanimanjima elektromehaničar i instalater-monter popunjena sva mjesta prema planu upisa.  
U programu opće gimnazije od planiranih 24 učenika, upisano je 21 učenik, pa je ostalo još 3 slobodna mjesta, dok je u jezičnoj gimnaziji od planiranih 24 učenika upisano 18 učenika, te je ostalo 6 slobodnih mjesta.
U trogodišnjim strukovnim programima ostalo je 3 slobodna mjesta u zanimanju konobar, a u zanimanju kuhar također još 3 slobodna mjesta. Od planiranih 143 učenika učenika (na Labinštini je završilo osmi razred 149 učenika), ukupno je upisano 128 učenik, te je nakon  jesenskog  roka ostalo još 15 slobodnih mjesta.
(Povjerenstvo za upis)

28.8.2021. UPISI U PRVI RAZRED - JESENSKI UPISNI ROK Informacija o dostavi dokumenata za upis kandidata koji su ostvarili pravo upisa u jesenskom upisnom roku Učenici KOJI SU STEKLI PRAVO UPISA u Srednju školu Mate Blažine Labin, uz obavezno prisustvo jednog roditelja/skrbnika, dostavljaju potpisane dokumente u školu koji služe kao uvjet za upis u prvi razred u ovim terminima:
ponedjeljak 30. 8. 2021.  od 9,00 do 11, 00 sati  
utorak, 31. 8. 2021. od 9,00 do 11, 00
Obrasci koje treba ispuniti i predati Povjerenstvu za primanje upisne dokumentacije:
E-upisnica  - potpisana od strane učenika i roditelja/skrbnika (isprintana iz aplikacije e-upisi);
Liječničko uvjerenje prema uvjetima Natječaja.
Napomena: ostala potrebna dokumentacija prema Natječaju donosi se u slučaju ostvarivanja prava izravnog upisa ili dodatnih bodova prema posebnim elementima vrednovanja.
Uz gore navedenu upisnu dokumentaciju dostaviti popunjene  i isprintane obrasce sa mrežnih stranica Škole www.ssmb.hr:
1.    Obrazac SŠMB – novi OVDJE!
2.    Privola roditelja/zakonskog zastupnika u svrhu obrade osobnih podataka OVDJE!
3.    Obrazac OSIGURANJE UČENIKA – izjava roditelja prilikom upisa u prvi razred OVDJE!
4.    Obrazac SUGLASNOST ZA E-DNEVNIK OVDJE!
Dostava upisne dokumentacije će se obaviti uz poštivanje epidemioloških mjera (GLAVNI ULAZ U ŠKOLU).
(Povjerenstvo za upis)

27.8.2021. Rezultati prijava u jesenskom roku do 26.8.2021.

26.8.2021. Rezultati prijava u jesenskom roku do 25.8.2021.

25.8.2021. Rezultati prijava u jesenskom roku do 24.8.2021.

24.8.2021. Rezultati prijava u jesenskom roku do 23.8.2021.

 


                                        U SŠMB stigli učenici i roditelji nove generacije učenika šk.g. 2021.-2022.
15.7.2021. OBJAVA SLOBODNIH MJESTA ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU MATE BLAŽINE LABIN U ljetnom upisnom roku u  Srednjoj školi Mate Blažine Labin iskazan je veliki interes učenika za sve programe i zanimanja koja škola nudi, pa su u četverogodišnjim strukovnim programima za zanimanja ekonomist i elektrotehničar i u trogodišnjim strukovnim zanimanjima elektromehaničar i instalater- monter popunjena sva mjesta prema planu upisa.  
U programu opće gimnazije od planiranih 24 učenika, upisano je 20 učenika, pa je za jesenski rok ostalo još 4 slobodna mjesta, dok je u jezičnoj gimnaziji od planiranih 24 učenika upisano 18 učenika, te je ostalo 6 slobodnih mjesta.
U trogodišnjim strukovnim programima ostalo je 7 slobodnih mjesta u zanimanju konobar, a u zanimanju kuhar još 5 slobodna mjesta. Od planiranih 143 učenika, ukupno je upisano 121 učenik, te je za jesenski rok ostalo još 22 slobodna mjesta.
Početak prijava u sustav i prijava obrazovnih programa u kojima je ostalo slobodnih mjesta u jesenskom roku je 21.8.2021., a  završetak prijava obrazovnih programa je 26. 8.2021. Objava konačnih ljestvica poretka je 28.8.2021., a dostava dokumentacije koji su uvjet za upis u određeni program u srednju školu je 30.8.2021.
"Zahvaljujemo učenicima i roditeljima koji su nam ukazali povjerenje i odabrali našu školu za daljnje školovanje! Čestitamo im na upisu i želimo puno uspjeha! Sada se dobro odmorite. Vidimo se najesen".
(Povjerenstvo za upis)
Poveznice:
Udžbenici - ssmb.hr
Srednja škola Mate Blažine:U jesenskom upisnom roku 22 slobodna mjesta, provjerite za koja zanimanja - 5portal.hr
Upisi u srednju školu Mate Blažine - za jesenski rok još 22 slobodna mjesta - radiolabin.hr
Za upise u labinsku srednju školu ostalo deset gimnazijskih mjesta i 12 u strukovnim smjerovima - labinskakomuna 
OBJAVA SLOBODNIH MJESTA ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU MATE BLAŽINE LABIN - labin.com


           ULAZ 1 u učenički dnevni boravak sa školskog dvorišta   -   ULAZ 2 u školski restoran sa ulice

          Sve je spremno za doček učenika i roditelja:  Dnevni boravak za učenike  -   Školski restoran

9.7.2021. UPISI U PRVI RAZRED SREDNJE ŠKOLE MATE BLAŽINE LABIN ŠK.G. 2020./2021.  U Srednjoj školi Mate Blažine u Labinu  iskazan je veliki interes učenika za sve programe i zanimanja koja škola nudi, što je vidljivo prema velikom broju prijavljenih kandidata za upis u prvi razred srednje škole u ljetnom upisnom roku. Najveći interes prema broju prijavljenih je za četverogodišnje strukovne programe za zanimanja ekonomist i elektrotehničar,  te za trogodišnje strukovne programe u zanimanjima  elektromehaničar i instalater-monter,  za koja se očekuje da će biti popunjeni već u ljetnom upisnom roku, dok se za zanimanja u trogodišnjem programu ugostiteljstva konobar i kuhar te  u programu opće gimnazije i jezične gimnazije  očekuje da će ostati slobodnih mjesta za jesenski upisni rok.
Učenici KOJI SU STEKLI PRAVO UPISA u Srednju školu Mate Blažine Labin, uz obavezno prisustvo jednog roditelja/skrbnika, dostavljaju potpisane dokumente u školu koji služe kao uvjet za upis u prvi razred u ponedjeljak 12.7.2021.  prema slijedećem rasporedu:
Vrijeme    Program/zanimanje
8,00    -    opća gimnazija, jezična gimnazija
9,00    -    ekonomija, elektrotehnika
10,00  -    kuhar, konobar, instalater-monter, elektromehaničar
Obrasci koje treba ispuniti i predati Povjerenstvu za primanje upisne dokumentacije:
E-upisnica (isprintana iz aplikacije e-upisi)
Liječničko uvjerenje prema uvjetima Natječaja
Napomena: ostala potrebna dokumentacija prema Natječaju donosi se u slučaju ostvarivanja prava izravnog upisa ili dodatnih bodova prema posebnim elementima vrednovanja.
Uz gore navedenu upisnu dokumentaciju dostaviti popunjene  i isprintane obrasce sa mrežnih stranica Škole www.ssmb.hr:
1.    Obrazac SŠMB – novi
2.    Privola roditelja/zakonskog zastupnika u svrhu obrade osobnih podataka
3.    Obrazac OSIGURANJE UČENIKA – izjava roditelja prilikom upisa u prvi razred
4.    Obrazac SUGLASNOST ZA E-DNEVNIK
Zbog epidemioloških uvjeta dostava upisne dokumentacije za programe:
OPĆA GIMNAZIJA, EKONOMIJA, KUHAR, KONOBAR obavit će se u ŠKOLSKOM RESTORANU (ULAZ 2 sa ulice) poštujući epidemiološke mjere.
Dostava upisne dokumentacije za programe:
JEZIČNU GIMNAZIJU, ELEKTROTEHNIKU, ELEKTROMEHANIČAR, INSTALATER-MONTER obavit će se u UČENIČKOM DNEVNOM BORAVKU (ULAZ 1 sa školskog dvorišta), poštujući epidemiološke mjere.


8.7.2021. Rezultati prijava u ljetnom roku do 8.7.2021.


7.7.2021. Rezultati prijava u ljetnom roku do 6.7.2021.


5.7.2021. Rezultati prijava do 4.7.2021. OVDJE!

2.7.2021. Rezultati prijava u ljetnom roku do 2.7.2021. OVDJE!


1.7.2021. Rezultati prijava u ljetnom roku do 1.7.2021. OVDJE!                                           Odluka o upisu za Srednju školu Mate Blažine Labin od 21.5.2021.

7.6.2021. UPISI 2021. – INFORMACIJE Srednja škola Mate Blažine Labin raspisuje i objavljuje Natječaj za upis učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2021./2022. OVDJE! Ovogodišnjim planom upisa u I. razred osiguravamo 144 mjesta za 149 učenika koji završavaju osmi razred na Labinštini. U obrazovnim programima u trajanju od 4 godine (gimnazija-opća i jezična, elektrotehnika, ekonomija) bez bodovnog praga, dok u trajanju od 3 godine obrazujemo učenike u strukovnim zanimanjima (elektromehaničar, instalater-monter, kuhar, konobar). Dragi učenici, poštovani roditelji, ni ove godine ne možemo za vas uživo organizirati tradicionalne Dane otvorenih vrata i provesti vas našom školom, ali zato to barem djelomično možemo učiniti virtualno. Pripremili smo vam nove videomaterijale i prezentacije za svako područje rada, obrazovni program i zanimanje koje vam nudimo i preporučamo u rubrici Virtualni Dani otvorenih vrata SŠMB-a OVDJE!
Za sve dodatne upite o upisima pratite rubriku Upisi 2021., a možete nam se i obratiti izravnim pitanjem. Kontakti OVDJE!
Na dobrom ste putu - dobro nam došli!
Preuzimanje:
Natječaj (kratka verzija) je dostupan OVDJE!
Upoznavanje s Uvjetima koje srednja škola propisuje natječajem za upis u prvi razred šk. g. 2021./2022. (duža verzija) OVDJE!
Obrasci koje treba preuzeti a nalaze se na web stranicama škole - www.ssmb.hr:

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u prvi razred šk. g. 2021./2022. - pdf
Poveznica za rubriku Virtualni Dani otvorenih vrata SŠMB-a Labin - ssmb.hr

Upisi 2020.

Popisi potrebnih udžbenika za sve programe u šk.g. 2020.-2021. objavljeni su na mrežnoj stranici škole pod Udžbenici OVDJE!

Promo letak

"Zahvaljujemo učenicima i roditeljima koji su nam ukazali povjerenje i odabrali Srednju školu Mate Blažine za daljnje uspješno školovanje!"

4.8.2020. DODATNE OBAVIJESTI UČENICIMA I RODITELJIMA Poštovani roditelji i učenici! Zahvaljujemo vam se na dostavljenoj upisnoj dokumentaciji elektronskom poštom na temelju koje smo uspješno priveli kraju ljetni upisni rok. Uz obaveznu upisnu dokumentaciju (upisnica i liječničko uvjerenje za strukovna zanimanja) većina vas je dostavila i ostale školske obrasce koji su - neki zakonom propisani, a ostali važni za ostvarivanje određenih prava učenika od samog početka nove školske godine. Ukoliko ste među onima koji nisu dostavili ove popunjene obrasce možete ih ovdje preuzeti:
Obrazac SŠMB - NOVI - pdf
Obrazac PRIVOLA RODITELJA-ZAKONSKOG ZASTUPNIKA – izjava roditelja prilikom upisa u prvi razred - pdf
Obrazac OSIGURANJE UČENIKA - izjava roditelja prilikom upisa u prvi razred - pdf
Obrazac SUGLASNOST ZA E-DNEVNIK - pdf                                                       
molimo vas da ih dostavite osobno (s imenom i prezimenom učenika/ce i usmjerenjem) službenoj osobi na porti škole u razdoblju od 10. do 20.8.2020. u vremenu od  8.00 do 12.00 sati, a ne elektronskom poštom (to će vam biti jednostavnije, a nama neće popuniti inbox, kako se znalo desiti kod slanja upisnica).
Kao što ste vidjeli objavili smo slobodna mjesta za jesenski upisni rok, a vezano za vaše učestale upite o udžbenicima objavljen je popis udžbenika i ostalih obrazovnih materijala po razredima za školsku godinu 2020. /2021. na poveznici Udžbenici.
Zahvaljujemo vam se na vašem razumijevanju i veselimo se našoj budućoj suradnji! Dotad odmorite.

1.8.2020. Objava okvirnog broja slobodnih mjesta u Srednjoj školi Mate Blažine za jesenski upisni rok (službena objava slijedi 12.8.2020.)
Ulaz u Srednju školu Mate Blažine i pult za primanje dokumentacije 30.7.2020. poštujući epidemiološke mjere

29.7.2020. OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA Poštovani roditelji i učenici, vezano za vaše učestale telefonske upite u kojima provjeravate jesu li  dobivena upisna dokumentacija koju ste slali mailom, a u nemogućnosti da se svakom pojedinačno osobno obratimo, obavještavamo vas da školsko upisno povjerenstvo zaprima vaše Upisnice i provjerava svu dobivenu dokumentaciju za svakog kandidata posebno te označava zaprimljene dokumente  u sustavu Upisi.hr. S obzirom da je zadatak Povjerenstva da sve detaljno provjeri (svaki dobiveni mail, svaki dokument te označi dobiveni dokument u sustavu) za svakog učenika koji je ostvario pravo upisa, potrebno nam je određeno vrijeme, pa nismo u mogućnosti odgovoriti momentalno na vaše upite. Zadatak Povjerenstva je voditi računa o svakom učeniku da ostvari svoje pravo upisa. Ukoliko neki dokument nedostaje ili neki mail nije dobiven, članovi Povjerenstva će Vas nazvati kako bi vam osigurali pravovremenu informaciju te omogućili  Vašem djetetu upis u željeni program.  
Zahvaljujemo  vam se na vašem strpljenju i razumijevanju!

28.7.2020. Dragi roditelji i učenici, pratite na Upisi.hr vaš status pošto ste dostavili upisnicu i ostalu dokumentaciju - školsko povjerenstvo za upis označilo je to. U slučaju da nešto nedostaje, nazvat ćemo vas. Više na Upisi.hr OVDJE!

27.7.2020. INFORMACIJE UČENICIMA ZA UPISE U I. RAZRED SŠMB-a ŠK.G. 2020.-2021. 25. srpnja 2020. u 12:00 sati ljestvice poretka postale su konačne. Kandidati su ostvarili pravo upisa samo u onaj program na čiju su ljestvicu poretka u tom trenutku svrstani, a sukladno ostvarenom broju bodova. Upisnice će im biti dostupne na kartici "Moj odabir" 25. srpnja nakon 12:00 sati. Samim time, nakon objave konačnih ljestvica poretka, kandidati će moći ispisati i upisnicu (na kartici "Moj odabir") koju će, zajedno s ostalom dokumentacijom potrebnom za upis dostaviti u srednju školu.
Učenik svoj upis potvrđuje vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na upisnici. U opravdanom slučaju, ako kandidat nije u mogućnosti potpisati upisnicu, dovoljan je potpis roditelja/skrbnika. Ako ni roditelj/skrbnik nije u mogućnosti potpisati upisnicu, upisnicu može potpisati opunomoćena osoba (roditelj/skrbnik daje punomoć kod javnog bilježnika).
DATUMI DOSTAVA UPISNICA I DRUGIH DOKUMENTATA U SREDNJU ŠKOLU Dostava potpisanog obrasca o upisu u prvi razred srednje škole (upisnice) i ostalih dokumenata koji su uvjet za upis (potvrda školskog liječnika ili liječnika medicine rada) i ostale potvrde kojima se ostvaruju određena prava - dostavljaju se elektroničkom poštom od 27. srpnja do 29. srpnja 2020. na adresu: ssmb@ss-mblazine-labin.skole.hr ili osobno (u iznimnim slučajevima) 30. srpnja 2020. od 9.00 do 12.00 sati, ali samo uz prethodnu najavu do 29. srpnja 2020. na adresu elektroničke pošte:  ssmb@ss-mblazine-labin.skole.hr i poštujući epidemiološke mjere.
Upisnicu elektroničkim putem može poslati samo roditelj/skrbnik, a u e-poruci dužan je dostaviti i svoj osobni kontakt (broj telefona, broj mobitela) kako bi ga škola mogla kontaktirati. Originalnu dokumentaciju (upisnice i druge dokumente) učenici su dužni dostaviti u školu do kraja rujna 2020.

VAŽNO: ispostavilo se da nam je jutros već od 10.00 sati mail inbox ssmb@ss-mblazine-labin.skole.hr bio popunjen, pa nismo mogli dobivati vaše mailove s upisnicama i ostalom dokumentacijom. Hvala što ste nam javili. Naš mail inbox je ispražnjen i odsad (17.00 sati) možete slobodno nastaviti sa slanjem elektroničke pošte. Oprostite na tehničkoj smetnji.

Zahvaljujemo učenicima i roditeljima koji su nam ukazali povjerenje odabrali Srednju školu Mate Blažine za daljnje uspješno školovanje!
(Upisno povjerenstvo SŠMB-a: Čedomir Ružić, Eler Diminić, Mirjana Dobrić i Jelena Blackham)

8.6.2020. Srednja škola Mate Blažine Labin raspisuje i objavljuje Natječaj za upis učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021. Natječaj je dostupan OVDJE!
NAPOMENA:Dostava potpisanog obrasca o upisu u prvi razred srednje škole (upisnice) i ostalih dokumenata koji su uvjet za upis (potvrda školskog liječnika ili liječnika medicine rada) i ostale potvrde kojima se ostvaruju određena prava - dostava elektroničkom poštom od 27. srpnja do 29. srpnja 2020. na adresu:
ssmb@ss-mblazine-labin.skole.hr ili osobno u iznimnim slučajevima 30. srpnja 2020.- samo uz prethodnu najavu do 29. srpnja 2020. na adresu elektroničke pošte: ssmb@ss-mblazine-labin.skole.hr
Upisnicu elektroničkim putem može poslati samo roditelj/skrbnik, a u e-poruci dužan je dostaviti i svoj osobni kontakt (broj telefona, broj mobitela) kako bi ga škola mogla kontaktirati.
Preuzimanje:
Upoznavanje s Uvjetima koje srednja škola propisuje natječajem za upis u prvi razred OVDJE!
Obrasci koje treba preuzeti a nalaze se na web stranicama škole - www.ssmb.hr
Obrazac SŠMB - NOVI - pdf
Obrazac PRIVOLA RODITELJA-ZAKONSKOG ZASTUPNIKA – izjava roditelja prilikom upisa u prvi razred - docx  PRIVOLA RODITELJA-ZAKONSKOG ZASTUPNIKA – izjava roditelja prilikom upisa u prvi razred - pdf
Obrazac OSIGURANJE UČENIKA - izjava roditelja prilikom upisa u prvi razred - pdf
Obrazac SUGLASNOST ZA E-DNEVNIK - pdf                                                       


Nacinalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole
- www.upisi.hr
2.6.2020. Objavljene su publikacije „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2020./2021. – Idemo u srednju!" OVDJE!


Online prezentacija Srednje škole Mate Blažine OVDJE! - youtube

5.3.2020. Prijedlog plana upisa u prvi razred šk.g. 2020.-2021. Na Labinštini u šk.g. 2019.-2020. osnovnu školu završava 165 učenika.

Bodovni prag

Prezentacija DANI OTVORENIH VRATA 2020. - pdf

Prošlogodišnje planiranje upisa

Popis odabranih udžbenika školska godina 2019./2020.  - ssmb.hr


5.9.2019. Rezultati upisa učenika u prvi razred srednje škole u jesenskom upisnom roku šk.g. 2019./2020. U jesenskom upisnom roku zaprimljena je 1 upisnica kandidata za zanimanje konobar te je sada ukupno 5 konobara čime je ispunjena kvota upisa i za zanimanje kuhar i konobar. Ukupno je upisano 126 učenika u prvi razred srednje škole.
Naknadni rok za upise - od 2. do 20. rujna.
Sukladno točki XX. Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020., učenici koji nisu ostvarili pravo upisa u ljetnome ili jesenskome upisnom roku ili oni koji se nisu u ljetnom i jesenskom roku prijavljivali za upis, mogu se prijaviti za upis u naknadnome roku u srednju školu u program obrazovanja u kojem je nakon jesenskoga upisnog roka ostalo slobodnih mjesta (objava slobodnih mjesta bit će dostupna od 1. rujna na www.upisi.hr).
Učenici moraju ispunjavati sve uvjete propisane Pravilnikom o elementima i kriterijima te natječajem škole. Učenici se u naknadnome roku prijavljuju i upisuju u srednjoj školi u razdoblju od 2. do 20. rujna 2019 godine. Potrebno je dostaviti pisani zahtjev učenika za upis u školu te svu potrebnu dokumentaciju, tada se ispisuje upisnica, roditelj/skrbnik i učenik je potpisuju i potom se ispunjavanje i toga uvjeta označuje u sustavu i učenik je upisan u srednju školu.
Ukratko koraci za Naknadni upisni rok:
- Učenik dostavlja pisani zahtjev školi
- Škola na kartici Upisi/Naknadni upis unesene ime i prezime učenika
- Evidentira učeniku program za koji je pokazao interes i za kojeg ima slobodno mjesto
- Provjerava ispunjava li učenik sve uvjete natječaja škole (provjera sposobnosti, dodatna dokumentacija, bodovni prag)
- Na kartici Prijave i rezultati/Ljestvica poretka/Redovna rang lista provjerite je li navedeni učenik uspješno rangiran
- Zatim se ispisuje upisnica koju treba potpisati roditelj/skrbnik i učenik te označiti u sustavu (Evidencija nakon rangiranja).

18.7.2019. U ljetnom upisnom roku u  SŠMB-u Labin iskazan je veliki interes učenika za sve programe i zanimanja koja škola nudi U četverogodišnjim strukovnim programima za zanimanja ekonomist i elektrotehničar popunjena su sva mjesta prema planu upisa i to 24 učenika po razrednom odjelu. U programu opće gimnazije od planiranih 48 učenika, upisano je 37 učenika, pa je za jesenski rok ostalo 11 slobodnih mjesta.
U trogodišnjim strukovnim programima popunjena su sva mjesta za zanimanja elektromehaničar u koje se je upisalo 10 učenika, instalater- monter sa 14 upisanih učenika, kuhar sa 12 upisanih učenika, dok je u zanimanje konobar upisano 4 učenika, te je za jesenski rok još ostalo 4 slobodna mjesta. U ljetnom roku zbog velikog interesa učenika za trogodišnje strukovne programe škola je zatražila povećanje kvote upisa za kuhare,  pa je kvota povećana od 10 na 12 upisnih mjesta.  Ukupno je upisano 125 učenika od ukupno 140 planiranih učenika, te je za jesenski rok ostalo još 15 slobodnih  mjesta; u općoj gimnaziji 11, a u zanimanju konobar 4 slobodna mjesta.
Početak prijava u sustav i prijava obrazovnih programa u kojima je ostalo slobodnih mjesta u jesenskom roku je 21.8.2019., a  završetak prijava obrazovnih programa je 27.8.2019. Objava konačnih ljestvica poretka je 29.8.2019., a dostava dokumentacije koji su uvjet za upis u određeni program u srednju školu je 30.8.2019.
(Mirjana Dobrić, član Povjerenstva za upise)


                                                     Upisi u I. razred šk.g. 2019.-2020. u školskom restoranu
U ljetnom upisnom roku u  Srednjoj školi Mate Blažine Labin iskazan je veliki interes učenika za sve programe i zanimanja koja škola nudi, pa su u četverogodišnjim strukovnim programima za zanimanja ekonomist i elektrotehničar popunjena sva mjesta prema planu upisa i to 24 učenika po razrednom odjelu. U programu opće gimnazije od planiranih 48 učenika, upisano je 37 učenika, pa je za jesenski rok ostalo 11 slobodnih mjesta.
U trogodišnjim strukovnim programima popunjena su sva mjesta za zanimanja elektromehaničar u koje se je upisalo 10 učenika, instalater- monter sa 14 upisanih učenika, kuhar sa 12 upisanih učenika, dok je u zanimanje konobar upisano 4 učenika, te je za jesenski rok još ostalo 4 slobodna mjesta. U ljetnom roku zbog velikog interesa učenika za trogodišnje strukovne programe škola je zatražila povećanje kvote upisa za kuhare,  pa je kvota povećana od 10 na 12 upisnih mjesta.  Ukupno je upisano 125 učenika od ukupno 140 planiranih učenika, te je za jesenski rok ostalo još 15 slobodnih  mjesta; u općoj gimnaziji 11, a u zanimanju konobar 4 slobodna mjesta.
Početak prijava u sustav i prijava obrazovnih programa u kojima je ostalo slobodnih mjesta u jesenskom roku je 21.8.2019., a  završetak prijava obrazovnih programa je 27.8.2019. Objava konačnih ljestvica poretka je 29.8.2019., a dostava dokumentacije koji su uvjet za upis u određeni program u srednju školu je 30.8.2019.


12.7.2019. Rezultati prijava za upise u prvi razred srednje škole u ljetnom upisnom roku šk. g. 2019./2020. u Srednjoj školi Mate Blažine Labin i informacije vezano za dostavu dokumenata koji su uvjet za upis U Srednjoj školi Mate Blažine u Labinu iskazan je veliki interes učenika za sve programe i zanimanja koja škola nudi, prema velikom broju prijavljenih kandidata za upis u prvi razred srednje škole u ljetnom upisnom roku. Najveći interes prema broju prijavljenih je za četverogodišnje strukovne programe za zanimanja ekonomist i elektrotehničar, te za trogodišnje strukovne programe u zanimanjima kuhar, elektromehaničar i instalater-monter,  za koja se očekuje da će biti popunjeni već u ljetnom upisnom roku, dok se za zanimanje konobar i u programu opće gimnazije očekuje da će ostati slobodnih mjesta za jesenski upisni rok.
Zatraženo je povećanje kvote upisa u zanimanju kuhar, što je i njihova želja i interes kao i interes njihovih roditelja.
Učenici KOJI SU STEKLI PRAVO UPISA u Srednju školu Mate Blažine Labin, uz obavezno prisustvo jednog roditelja/skrbnika, dostavljaju dokumente u školu koji služi kao uvjet za upis u prvi razred u ponedjeljak, 15.7.2019. u školskom restoranu (ulaz sa vanjske strane) prema slijedećem rasporedu:
8,00 sati – opća gimnazija, elektrotehnika;
9,00 sati – ekonomija, konobar, kuhar, elektromehaničar, instalater-monter.
Dana 20.7.2019. slijedi objava okvirnog broja slobodnih mjesta za jesenski upisni rok, a 12.8.2019.  i službena objava.


11.7.2019. UPISI U PRVI RAZRED SREDNJE ŠKOLE 2019./2020. Raspored rada povjerenstva za primanje upisnica i ostalih dokumenata u školskom restoranu OVDJE!
Obrasci koje treba ispuniti i predati Povjerenstvu za primanje upisne dokumentacije:
1.    E-upisnicu (isprintana iz aplikacije e-upisi)
2.    Liječničko uvjerenje prema uvjetima Natječaja OVDJE!
Obrasci koji se nalaze na web stranicama škole - www.ssmb.hr OVDJE!:
3.    Obrazac SŠMB - NOVI - pdf
4.    Obrazac PRIVOLA RODITELJA-ZAKONSKOG ZASTUPNIKA – izjava roditelja prilikom upisa u prvi razred - docx     
       Obrazac PRIVOLA RODITELJA-ZAKONSKOG ZASTUPNIKA – izjava roditelja prilikom upisa u prvi razred - pdf
5.    Obrazac OSIGURANJE UČENIKA - izjava roditelja prilikom upisa u prvi razred - pdf
6.    Obrazac SUGLASNOST ZA E-DNEVNIK - pdf

11.6.2019. Održana uvodna konferencija projekta ''Karijerno usmjeravanja nezaposlenih mladih i osnovnoškolaca s Labinštine'' OVDJE!

10.6.2019. Srednja škola Mate Blažine Labin raspisuje i objavljuje Natječaj za upis učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. Natječaj je dostupan OVDJE!
Preuzimanje:

Upoznavanje s uvjetima koje srednja škola propisuje natječajem za upis u prvi razred Srednje škole Mate Blažine Labin - pdf
Prezentacija Srednje škole Mate Blažine Labin - pdf

2.6.2019. HZZ otkriva koja su zanimanja tražena u Hrvatskoj, a za koja bi trebalo smanjiti upisne kvote OVDJE!

24.5.2019. Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. NN 53/2019 OVDJE!

Letak

Konačni plan upisa

Novi bodovni prag
9.5.2019. Konačni (izmijenjeni) plan upisa i novi (minimalni) bodovni prag za upis u prvi razred šk.g. 2019.-2020. Prijedlog plana upisa u prvi razred šk.g. 2019.-2020. Srednja je škola Mate Blažine donijela u veljači na sjednici Nastavničkog vijeća OVDJE! i na temelju broju učenika osmih razreda koji u tekućoj školskog godini završava osmi razred (175) i organizirala za njih prezentacije ponude programa i zanimanja na tradicionalnim Danima otvorenih vrata i anketirala ih u travnju OVDJE!, Ministarstvo znanosti i obrazovanja vratilo je prijedlog Škole 10.4.2019. na doradu, jer joj nije dozvoljeno povećanje razrednih odjela (7) u odnosu na broj upisanih razrednih odjela (5) u šk.g. 2018.-2019. i broja razrednih odjela završnih razreda (6) tako da je na sjednici Nastavničkog vijeća 16.4.2019. donesen konačni prijedlog plana OVDJE! te u skladu s tim i minimalni bodovni prag OVDJE! što je podržano od strane Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu, odnosno osnivača – Istarske županije te ovih dana prihvaćeno od Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Poveznice:
USUGLAŠEN KONAČNI PLAN UPISA I NOVI BODOVNI PRAG ZA BUDUĆE SREDNJOŠKOLCE - labinskakomuna.com
Konačni (izmijenjeni) plan upisa i novi (minimalni) bodovni prag za upis u prvi razred šk.g. 2019.-2020. - 5portal.hr
Pogled iz zraka

7.5.2019. Prijedlog Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. Ministarstvo znanosti i obrazovanja je objavilo savjetovanje o Odluci o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. Javno savjetovanje otvoreno je u razdoblju od 7. svibnja do 14. svibnja 2019. godine na poveznici OVDJE!
Najvažniji datumi vezani za upis u srednju školu 2019.
Poveznice:
Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. - ucenici.com
Preuzimanje:
Prijedlog Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020.- pdf

Ranije novosti

28.2.2019. Prijedlog plana upisa i bodovni prag za šk.g. 2019.-2020. OVDJE!


28.8.2018. Rezultati upisa u prvi razred SŠMB-a nakon jesenskog upisnog roka šk.g  2018.-2019.
Prema Odluci o upisima, 27. kolovoza 2018. u 12:00 sati zaključale su se liste prioriteta kandidata te je od toga trenutka omogućen ispis prijavnica (razrednici osnovnih škola prijavnice ispisuju na kartici Evidencija prije rangiranja/Prijavnice/Tiskanje prijavnica).
Prijavnice moraju potpisati kandidat i njegov roditelj/skrbnik te dostaviti razredniku u osnovnu školu ili u srednju školu (ukoliko je učenika aktivirala srednja škola) do 29. kolovoza u 15:00 sati, koji će to označiti u sustavu na www.upisi.hr/oss (ako je u pitanju razrednik osnovne škole) ili www.upisi.hr/srs (ako je u pitanju upisno povjerenstvo srednje škole, na kartici Evidencija prije rangiranja/Zaprimljene prijavnice).
Školama je omogućeno da zaprimljene prijavnice evidentiraju do 29. kolovoza u 18:00 sati. Kandidati koji ne budu označeni neće biti na ljestvicama poretka niti imati mogućnost upisa u srednje škole u jesenskom upisnom roku. U opravdanom slučaju, ako kandidat nije u mogućnosti potpisati prijavnicu, dovoljan je potpis roditelja/skrbnika. Ako ni roditelj/skrbnik nije u mogućnosti dostaviti potpisanu prijavnicu, potpisanu prijavnicu može dostaviti opunomoćena osoba (roditelj/skrbnik daje punomoć kod javnog bilježnika).

                                           Rezultati upisa u I. razred SŠMB-a nakon jesenskog upisnog roka

19.7.2018. Rezultati upisa u prvi razred SŠMB-a nakon ljetnog upisnog roka šk.g  2018.-2019. Istekao je krajnji rok za dostavu upisnica i dokumentacije potrebne za upis. Nakon ljetnog upisnog roka u Srednju školu Mate Blažine Labin upisano je 98 učenika od 142 koliko ih je ove godine završilo osnovnu školu na Labinštini (razlog zbog kojeg nismo ni planirali još jedan razred gimnazije). Učenici su iskazali najveći interes prema općoj gimnaziji u kojoj se je upisalo 24 učenika (minimalni bodovni prag 56) i četverogodišnjim strukovnim školama za zanimanje ekonomist i elektrotehničar (minimalni bodovni prag 44), u kojima je upisano po 24 učenika po razrednom odjelu, koliko je i planirano.
U trogodišnjim strukovnim programima najveći interes je kao i dosad bio za zanimanje kuhar (plan ispunjen upisom 10 učenika), dok je u ostalim trogodišnjim programima za zanimanje konobar, instalater-monter i elektromehaničar ostalo još slobodnih mjesta za jesenski upisni rok.
U zanimanju konobar od planiranih 10 učenika upisano je 5 učenika, te je ostalo još 5 slobodnih mjesta. U zanimanje instalater-monter od planiranih 14 učenika upisano je 6 učenika te je ostalo još 8 slobodnih mjesta, a u zanimanju elektromehaničar od planiranih 10 učenika upisano je 5 učenika te je ostalo još 5 slobodnih mjesta.
Za planirani upis prodavača za 20 mjesta u odobrenom jednom zasebnom razrednom odjelu po novom kurikulumu (dosad su bili prodavači u zajedničkom razrednom odjelu s konobarima i kuharima) zbog premalog broja prijavljenih kandidata razredni odjel ove godine nije odobren od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Ove godine na Labinštini je osnovu školu završilo samo 141 učenik (najmanje dosad), a već sljedeće godine broj učenika će se povećati na 182, potom 171 itd. što će nam omogućiti da ponovno vratimo još jedno gimnazijsko odjeljenje i ponovno ponudimo zanimanje prodavač za kojim postoji potreba na tržištu rada.
Znači, za jesenski upisni rok ostalo je ukupno 18 slobodnih mjesta (vidjeti tablicu). Početak prijava u sustav i prijava obrazovnih programa u kojima je ostalo slobodnih mjesta je 21.8.2018. Objava konačnih ljestvica poretka je 30.8.2018., a dostava dokumentacije koji su uvjet za upis u određeni program je 31.8.2018.

                    Slobodna mjesta za upis u I. razred SŠMB-a nakon ljetnog upisnog roka

20.6.2018. U prvi razred Srednje škole Mate Blažine može se upisati 136 učenika Srednja škola Mate Blažine u iduću će 2018./2019. školsku godinu u osam programa prvog razreda upisati 136 učenika. U četverogodišnje programe opću gimnaziju, ekonomiste  i elektrotehničare upisat će se po 24 učenika. U trogodišnji program prodavač slobodnih je 20 mjesta, a po deset u trogodišnje programe konobar,  kuhar i elektromehaničar. U trogodišnji program instalater-monter upisat će se 14 učenika. Objava konačnih ljestvica poretka za upis u srednju školu bit će 13. srpnja, a upisi dan kasnije, u subotu 14. srpnja. (Radio Labin)
U prvi razred Srednje škole Mate Blažine može se upisati 136 učenika - radiolabin.hr

                                                 Plan upisa u I. razred šk.g. 2018.-2019. - pdf
13.6.2018. Natječaj za upis učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019.
Upoznavanje s uvjetima koje srednja škola propisuje natječajem za upis u prvi razred - pdf
Uvjeti upisa Srednje škole Mate Blažine Labin po zanimanjima - pdf
Dostava potrebne dokumentacije koja je uvjet za upis u određeni program u Srednju školu Mate Blažine prema slijedećem rasporedu:
Subota - 14.7.2018. - školski restoran
Vrijeme:                 Program/zanimanje
 8.00    opća gimnazija, elektromehaničar, instalater-monter
 9.00    ekonomija, konobar, kuhar, prodavač
10.00   elektrotehničar   

Obrasci koje treba ispuniti i predati Povjerenstvu za primanje upisne dokumentacije:
1.    E-upisnicu (isprintana iz aplikacije e-upisi)
2.    Liječničko uvjerenje prema uvjetima Natječaja OVDJE!
Obrasci koji se nalaze na web stranicama škole - www.ssmb.hr OVDJE!:
3.    Obrazac SŠMB - NOVI - pdf
4.    Obrazac PRIVOLA RODITELJA-ZAKONSKOG ZASTUPNIKA – izjava roditelja prilikom upisa u prvi razred - docx     
       Obrazac PRIVOLA RODITELJA-ZAKONSKOG ZASTUPNIKA – izjava roditelja prilikom upisa u prvi razred - pdf
5.    Obrazac OSIGURANJE UČENIKA - izjava roditelja prilikom upisa u prvi razred - pdf


                                                        Letak za upise u I. razred šk.g. 2018.-2019. - pdf

28.5.2018. Upute za srednje škole o provođenju upisnoga postupka Ministarstvo znanosti i obrazovanja dostavilo je ravnateljima srednjih škola upute o provođenju upisnog postupka u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. U uputama je opisano provođenje upisnog postupka, a u skladu s odredbama Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole (Narodne novine, broj 49/2015. i 47/2017.) i Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. (Narodne novine, broj 47/2018.). Navedene upute dostupne su OVDJE!.
Omogućena vam je ovjera točnosti podataka na kartici Ovjera točnosti, a kako bi se programi koje provodi srednja škola prikazivali kandidatima za odabir. Sve uvjete koje srednja škola propisuje natječajem za upis, kao i ostale uvjete važne za nastavak obrazovanja u pojedinim obrazovnim programima srednja škola je dužna unijeti u NISpuSŠ. Svi potrebni podaci za natječaj nalaze se u Odluci o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. Napominjemo da se programi obrazovanja koji nemaju ovjerenu točnost podataka neće prikazivati kandidatima za odabir za upis za sljedeću školsku godinu 2018./2019.Također, od iznimne je važnosti da podaci na Ovjeri točnosti odgovaraju u potpunosti natječaju za upis.

17.5.2018. Kalkulator bodova za upis u srednju školu!  Suradnju Zajednice i portala srednja.hr komunicirajte putem vaših web stranica, ali isto tako proslijedite je i svim lokalnim medijima i školama koje bi od projekta mogli imati koristi. Naime, upis željene srednje škole nerijetko zadaje glavobolju kako učenicima, tako i njihovim roditeljima. S ciljem olakšanja tog procesa, portal srednja.hr prije nekoliko je godina pokrenula „Kalkulator bodova za upis u srednju školu“. Ove godine, uz potporu Hrvatske zajednice županija, „Kalkulator bodova“ dobio je novo, redizajnirano ruho te nudi dodatne mogućnosti osmašima prilikom izračuna bodova. Kako dolazi vrijeme upisa, interes za kalkulator raste, a posjetiti ga možete OVDJE!.
("Hrvatska zajednica županija")

21.2.2018. Plan upisa i minimalni bodovni prag za šk.g. 2018.-2019. Novi strukovni kurikulumi za ekonomiste i prodavače OVDJE!


Prezentacijski letak SŠMB-a 2018. OVDJE!

Učenički video uradak "Dobrodošli u SŠMB", M.Klapčić i B. Fable -  youtube.com

Prošlogodišnje planiranje upisa OVDJE!

Detaljnije:
UPISI OD 2015. DO 2017. OVDJE!
DANI OTVORENIH VRATA OD 2012. DO 2018. OVDJE!