naslovna > Arhiva novosti > Uručena najviša državna priznanja učenicima-natjecateljima i mentorima SŠMB-a

Uručena najviša državna priznanja učenicima-natjecateljima i mentorima SŠMB-a 

 

Karlo Frankola i mentorica Ticijana Šumberac nagrađeni "Oskarom znanja"


Na svečanosti  održanoj 29. lipnja 2017. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu "Oskarom znanja" za šk.g. 2016.-2017. nagrađeno je 219 učenika koji su osvojili prvo mjesto na državnim natjecanjima. Posebnim priznanjem nagrađeni su i njihovi mentori. Među najizvrsnijim učenicima koji su postigli izvrsna postignuća bio je i Karlo Frankola, gimnazijalac iz 2. razreda opće gimnazije Srednje škole Mate Blažine Labin, koji je na državnom natjecanju iz matematike, pod vodstvom profesorice Ticijane Šumberac, osvojio 1. mjesto (OVDJE!).
Zahvaljujemo se županu Valteru Flegu i pročelnici Upravnog odjela za obrazovanje, tehničku kulturu i sport Istarske županije, Patriciji Percan, na organizaciji zajedničkog prijevoza za sve istarske „oskarovce“ u Zagreb!
Najizvrsniji učenici nagrađeni Oskarom znanja - azoo.hr

Karlo Frankola na 23. dodjeli HEP-ove Nagrade "IMAM ŽICU!"

4.7.2017. Karlo Frankola među najuspješnijima u Hrvatskoj na 23. dodjeli HEP-ove Nagrade "IMAM ŽICU!" koja se održala 4.7.2017. u sjedištu HEP-a u Zagrebu. Novčanu nagradu dobilo je 39 učenika iz cijele Hrvatske koji su osvojili prvu nagradu na državnim prirodoslovnim natjecanjima. Nagrada IMAM ŽICU! najdugovječniji je društveno odgovorni projekt u Hrvatskoj koji spaja gospodarstvo s osnovnim i srednjoškolskim obrazovanjem. Nagrađeni učenici i njihovi nastavnici-mentori obišli su i HEP-ovu punionicu za električna vozila.
Zahvaljujemo se direktoru TE Plomin d.o.o., Mihajlu Mirkoviću, što je omogućio našem izuzetnom učeniku, članovima obitelji i njegovoj mentorici  da organiziranim prijevozom prisustvuju prigodnoj svečanosti dodjele ovogodišnje HEP-ove Nagrade!
Poveznica:
Raška načelnica primila Karla Frankolu, državnog prvaka u matematici - radiolabin.hr
Održana svečanost 23. dodjele HEP-ove Nagrade učenicima IMAM ŽICU! - hep.hr
Gimnazijalac Karlo Frankola jedini iz Istre dobitnik HEP-ove nagrade Imam žicu - radiolabin.hr


                    Karlo s bratom i majkom                                         Karlo s profesoricom

Raška načelnica primila Karla Frankolu, državnog prvaka u matematici


6.7.2017. Raška načelnica primila Karla Frankolu, državnog prvaka u matematici Raška općinska načelnica Glorija Paliska Bolterstein priredila je danas prijem za srednjoškolca Karla Frankolu iz Raše, državnog prvaka u matematici. Učenik drugog razreda opće gimnazije Srednje škole Mate Blažine za ovaj uspjeh proteklih je dana primio dva priznanja: na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu „Oskar znanja“, a u sjedištu Hrvatske elektroprivrede nagradu „Imam žicu!,“ koju ova tvrtka tradicionalno dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola za postignuća na području matematike, fizike i elektrotehnike. „Ovo su pravi dosezi, lijepi trenuci ponajprije za tebe, ali i za Rašu, koju široko promoviraš. Ovo je tvoj put, ostani na njemu“, poručila je Karlu općinska načelnica.
Prigodno ga je darovala tablet računalom i zavičajnom knjigom. Karlo je odličan đak, s prosjekom 5.0, svestran. Ove je godine osvojio i drugo mjesto na državnom prvenstvu u informatici. Lani je bio drugi na državnom natjecanju u informatici i treći u matematici, a bilježi uspjehe i u engleskom jeziku. „Kada krenu natjecanja, bude malo gusto, ali sve se stigne. Ostane vremena i za zabavu“, skromno je komentirao Karlo. Dopunila ga je njegova mentorica, profesorica Ticijana Šumberac, kazavši: „Iza ovakvog uspjeha vrijednog divljenja stoji ogroman trud. Često se natjecanja održavaju u kratkom vremenskom razdoblju, pa treba pohvatati sve redovne školske obveze i istodobno se dodatno pripremati. Karlo je svima mjerilo u razredu da li je neki ispit bio doista težak“. Ravnatelj Srednje škole Mate Blažine Čedomir Ružić naglasio je da sve više učenika škole sudjeluje na raznim natjecanjima, postižući odlične rezultate, zahvaljujući i kvalitetnom radu mentora. „Ovo su naše zvijezde koje nas vuku naprijed“, zaključio je.
PRIJEM ZA GIMNAZIJALCA KARLA FRANKOLU, DRŽAVNOG PRVAKA U MATEMATICI - labin.com
U Općini Raša upriličen prijem za Karla Frankolu, državnog prvaka u matematici - 5portal.hr
Raška načelnica primila Karla Frankolu, državnog prvaka u matematici - radiolabin.hr

Fran Diminić i Antonio Korša sa mentorom Ivicom Komadinom na promociji najuspješnijih u strukovnim disciplinama


Elektrotehničari 3. razreda Srednje škole Mate Blažine Fran Diminić i Antonio Korša sa mentorom Ivicom Komadinom pozvani su na svečanu promociju državnih i međunarodnih prvaka u strukovnim disciplinama "Faust Vrančić“ koja se održala u hotelu Antunović u Zagrebu 30. lipnja 2017. Ovo najviše priznanje Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih uspješni učenici i mentor dobili su za osvojenu srebrnu medalju na međunarodnom natjecanju „Balkan junior“ održanom u Bosni i Hercegovini (OVDJE!). Program svečane promocije započeo je uvodnim pozdravima ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja uz prigodne glazbene točke.

 

Detaljnije NATJECANJA, SUSRETI I SMOTRE 2017. OVDJE!
Detaljnije NATJECANJIMA, SUSRETIMA I SMOTRAMA 2016. OVDJE!
Detaljnije NATJECANJIMA, SUSRETIMA I SMOTRAMA 2015. OVDJE!
Detaljnije NATJECANJIMA, SUSRETIMA I SMOTRAMA DO 2014. OVDJE!