naslovna > Arhiva novosti > Knjižničarka Majda Milevoj Klapčić promovirana u zvanje stručnog suradnika mentora

Napredovanja u zvanju

SVEČANA URUČENJA RJEŠENJA O NAPREDOVANJU U ZVANJU
"Promovirani pokazuju da se spremno nose sa svim izazovima i novima zadaćama, a to mogu samo zahvaljujući naporima koje ulažu u osobni profesionalni rast i razvoj te stjecanje novih kompetencija. Iako je učiteljski poziv u našem društvu još uvijek podcijenjen i neadekvatno nagrađen, promaknuće u zvanje mentora je mala i simbolična nagrada najboljima" (Jadranka Žarković-Pečenković)


         Savjetnica Jadranka Tukša, Majda Milevoj Klapčić, Mirjana Dobrić, Čedomir Ružić, Jelena Blackham

19.4.2017. Školska knjižničarka Majda Milevoj Klapčić promovirana u zvanje stručnog suradnika mentora Majdi Milevoj Klapčić, profesorici talijanskog jezika i književnosti, diplomiranoj knjižničarki, stručnoj suradnici školskoj knjižničarki, na svečanoj promociji održanoj 13. travnja 2017. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Agencija za odgoj i obrazovanja i Ministarstvo znanosti i obrazovanja unaprijedili su u položajno zvanje stručnog suradnika mentora.

“Stručna suradnica knjižničarka Majda Milevoj Klapčić je svojim radom i aktivnostima pokazala izvrsno poznavanje metoda poučavanja koje uspješno prilagođava interesima učenika i na taj ih način motivira na rad i postiže izvrsne rezultate. Uzajamnim poštovanjem i stvaranjem povjerenja pomaže im u razvijanju pozitivnih stavova. Zbog takvog odnosa s u učenicima, lako ih okuplja oko zajedničkih projekata, uključuje ih u natjecanja i upoznaje ih s mogućnostima djelovanja u drugim institucijama i lokalnoj zajednici i tako razvija njihov osjećaj empatije, brigu za druge ljude, humanost i plemenitost.
Izuzetno je aktivna izvannastavnom stručnom radu i pritom koristi sva stručna znanja. Bila je voditelj županijskog stručnog vijeća učitelja talijanskog jezika, korektor udžbenika za talijanski jezik te član stručne radne skupine za izradu završnih inačica ispita, ispitnih kataloga, vodiča za učenike te ključeva za ocjenjivanje za talijanski jezik u razrednoj i predmetnoj nastavi.
Često izrađuje izložbe otvorene za javnost, priređuje javne kulturne priredbe i susrete s književnicima i drugim javnim osobama…”

(Isječak iz Izvješća o provedenom stručno-pedagoškom radu od strane nadležne savjetnice, gđe Jadranke Tukša, vanjske suradnice AZOO-a)


Svečana promocija najboljih i najkvalitetnijih odgojitelja, učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i odgajatelja u položajno zvanje mentora i savjetnika održana je 13. travnja 2017. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Agencija za odgoj i obrazovanja i Ministarstvo znanosti i obrazovanja unaprijedili su u više položajno zvanje ukupno 676 odgojno-obrazovnih radnika iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova.
Odluke o promociji u zvanje mentora i savjetnika te čestitke najboljima uputili su Jadranka Žarković-Pečenković, prof., ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, mr. sc. Hrvoje Šlezak, državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja i prof. dr. sc. Pavo Barišić, ministar Ministarstva znanosti i obrazovanja. "Svečana promocija poseban je dan u profesionalnoj karijeri svakoga odgojno-obrazovnog radnika", istaknula je Jadranka Žarković-Pečenković, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje. Uz čestitke na promaknuću i zahvalu za predan i odgovoran rad s učenicima kazala je da su promaknuti odgojno-obrazovni radnici entuzijasti, koji s mnogo strasti, truda, zalaganja i ljubavi pristupaju svome poslu.
"Promovirani pokazuju da se spremno nose sa svim izazovima i novima zadaćama, a to mogu samo zahvaljujući naporima koje ulažu u osobni profesionalni rast i razvoj te stjecanje novih kompetencija. Iako je učiteljski poziv u našem društvu još uvijek podcijenjen i neadekvatno nagrađen, promaknuće u zvanje mentora je mala i simbolična nagrada najboljima", naglasila je Jadranka Žarković-Pečenković.
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić u svome je obraćanju istaknuo važnost odgojno-obrazovnih radnika kao nositelja promjena u odgojno-obrazovnome sustavu. "U vrijeme kada vidimo puno izazova pred svima koji sudjeluju u odgojno-obrazovnom procesu, kada se traži se sve više umijeća, kompetencija i zalaganja, vi promovirani pokazujete da se spremno nosite s izazovima svojih poziva i da ustrajno ulažete u vaš osobni razvoj i profesionalni rast. Svima vama koji ste odabrali ovaj poziv želim još jednom čestitati što iz generacije u generaciju neiscrpno, hrabro, srčano i predano težite oplemenjivanju mladih umova željnih znanja i iskustva", kazao je ministar Barišić.
Rad odgojitelja, učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i odgajatelja koji su promovirani vrednovali su njihovi ravnatelji i savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje prema kriterijima Pravilnika o načinu i uvjetima napredovanja u struci i promicanju u položajna zvanja odgojitelja i stručnih suradnika u dječjim vrtićima odnosno Pravilnika o napredovanju učitelja i nastavnika u osnovnom i srednjem školstvu.
Svečane promocije glazbenim nastupima uveličali su učenici Glazbenog učilišta Elly Bašić iz Zagreba i Glazbene škole Zlatka Grgoševića iz Sesveta.

Poveznica:
U zvanje mentora i savjetnika promovirano 676 najboljih odgojno-obrazovnih radnika - azoo.hr

 

Detaljnije NAPREDOVANJA U ZVANJA OVDJE!
Detaljnije KNJIŽNICA U SRCU DO 2016. OVDJE!
Detaljnije KNJIŽNICA U SRCU OD 2016. OVDJE!
Detaljnije ŠKOLSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA OVDJE!