naslovna > Arhiva novosti > Karlo Frankola okrunio se 2. mjestom na državnom natjecanju iz informatike

Karlo Frankola okrunio se srebrnom medaljom na državnom natjecanju iz informatike


U Primoštenu je od 14. do 17.3.2017. održano državno natjecanje iz informatike – Infokup. U kategoriji osnove informatike pozvano je 11 učenika iz sva četiri razreda, koji su osvojili najviše bodova na županijskom natjecanju.
Karlo Frankola, učenik 2.o razreda Opće gimnazije iz Srednje škole Mate Blažine Labin pod mentorstvom profesora informatike Elera Diminića osvojio je 2. mjesto s pola boda zaostatka iza učenika 4. razreda gimnazije, što je sjajan rezultat. Natjecanje je poprilično naporno i zahtjevno, jer u 90 minuta učenik treba riješiti 30 zadataka bez korištenja kalkulatora, odnosno treba spojiti svoje vještine s brzinom. I prošle godine je Karlo Frankola, svestran i uspješan učenik u STEM područjima, na istom natjecanju u istoj kategoriji osvojio 2. mjesto. Ovogodišnjim istim rezultatom dokazao je svoje kvalitete i kontinuitet rada. Odlična je odskočna daska za natjecanja u iduće 2 godine njegova školovanja u SŠMB-u.

Nagrađeni Karlo Frankola, Martina Licul i Patrik Blaškovi (Glas Istre)
"Iz Istarske županije je sudjelovalo ukupno 15 članova, 10 natjecatelja, 7 osnovnoškolaca i 3 srednjoškolaca, u pratnji 5 mentora. Najviše pozicionirani među onima iz Istarske županije bio je Karko Frankola koji je osvojio 2. mjesto i srebrnu medalju pod mentorstvom Elera Diminića"

Čestitke Karlu i njegovom mentoru Eleru Diminiću!


(Tekst: Eler Diminić; foto: Bojana Tončić Rončević)

23.3.2017. Gostovanje u emisiji "Sve po malo" na TVIstri ravnatelja Čedomira Ružića, učenika Karla Frankole i njegova mentora iz informatike Elera Diminića (OVDJE!)

 

 

Više infomacija NATJECANJA, SUSRETI I SMOTRE OVDJE!