naslovna > Arhiva novosti > Održano božićno-novogodišnje druženje u SŠMB-u 2016.

Blagoslovljen Božić i sretna nova 2017. godina

 

 
23.12.2016. Održano božićno-novogodišnje druženje u SŠMB-u 2016.


Tradicionalno se božićno-novogodišnje druženje djelatnika SŠMB-a s umirovljenicima održalo u petak 23. prosinca uz kratki kulturno-umjetnički program koji je riječju, glazbom, pjesmom i delicijama, koje su na kraju uslijedile, uveo prisutne u blagdansko ozračje, dvadesetka učenika okupljenih u pjevačkom zboru, literarno-recitatorskoj grupi te svirača i pjevača. Uslijedio je blagdanski ručak kojeg su pripremili kuhari, a konobari posluživali pod vodstvom Dorjana Mohorovića i Nevija Gašparinija uz prigodnu čestitku ravnatelja Čedomir Ružića.
 
Na početku su voditeljice programa Anđelika Licul i Rea Žigant najavile nastup djevojačkog pjevačkog zbora pod vodstvom profesorice glazbene umjetnosti Nerine Ševrlice Bolfan pjesmom "Mali bubanj".
 
Uslijedio je upečatljiv nastup našeg već prosljavljenog mladog talenta Rafaela Santaleze sa pjesmom "I'm not the only one", nakon čega su učenice recitatorsko-literarne družine (Daria Ivančić, Enola Šibanić, Anetta Peršić, Alison Farkaš, Alison  Farkaš i Marta Golja) pod vodstvom Gordane Poldrugovac izvele recital svojig autorskih pjesama pod nazivom "Zima je, a toplo je jer Božić je ljudima sve".
 
Talentirana glazbenica i pjevačica Adriana Miletić je na harmonici izvela Zolotariovu "Sonatu br. 2, drugi stavak" kad je za vrijeme trajanja kompozicije nastao muk i prisutne navela na meditaciju i smiraj kakav nam donosi samo Božić. Silvija Rajković i Mateja Klapčić su nas poetskom riječu predstavile vrijednosti i značaj Božića da bi na kraju razveselio harmonikaški duo učenika Mate Ružića i Dalena Načinovića.
 
Profesorice likovne kulture Alide Blašković Koroljević sa članovima likovne grupe IKTIN estetski su ukrasili prostor hola škole kojim dominira ogroman portret Mate Blažine kao i školski restoran u kojem se održalo druženje.

Dragim kolegama i kolegicama, poznatima i novima, svima djelatnicima i učenicima Škole,
neka blagdani budu ispunjeni veseljem, a nova godina puna uspjeha i svakog dobra.
(umirovljenica Božica Višković)


(tekst: Anđelika Licul i Rea Žigant, učenice; foto: Čedomir Ružić iJelena Blackham)
 
 
Detaljnije o BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJIM DRUŽENJIMA OVDJE!
 
Fotogalerija: