naslovna > Arhiva novosti > Kreativni ugostitelji SŠMB-a zapaženi na 3. Festivalu palačinki u Pazinu

Kreativni ugostitelji SŠMB-a zapaženi na 3. Festivalu palačinki u Pazinu

 
12.12.2016. Kreativni ugostitelji SŠMB-a zapaženi na 3. Festivalu palačinki u Pazinu "Treći pazinski Festival palačinki u subotu je donio mnoštvo slatkih, ali i slanih užitaka velikom broju sladokusaca koji su u srce Istre došli probati nešto od delicija koje su za njih pripremali kako kuhari poznatih restorana i hotelskih tvrtki, tako i učenici ugostiteljskih škola... Veliko zanimanje posjetitelja privukao je štand Srednje škole Mate Blažine iz Labina, na kome su se uz ostale pripremale posebno kreirane kovarske i učkarske palačinke, s pršutom, maslinama i drugim slanim dodacima." (preuzeto GLAS ISTRE i GRAD PAZIN)
 
Slane Učkarske palačinke, Kovarske palačinke, Težačke palačinke te slatke Teranino palačinke i Brijunske palačinke kreacije su učenika kuhara: Stefana Salamona, Marijane Vakoš, Borisa Žgaljardića, Antonia Brajkovića i Vanese Čep (konobarica) pod vodstvom njihovih mentora Nevia Gašparinija i Dorijana Mohorovića. Dosad su okupljeni u Gastro grupu škole sudjelovali na raznim gastro sajmovima: „Festival samoniklog bilja“ u Kršanu, „Festival kvarnerskog škampa“ u Rapcu. Grupa nastoji spojiti tradicionalno i moderno u inovativne ideje.
    
U programu Turizam i ugostiteljstvo SŠM u šk. g. 2016./2017. ima ukupno 56 učenika, od čega 21 učenica. Srednjoškolsko obrazovanje za zanimanje kuhar pohađa 31 učenika, od čega 8 učenica, za zanimanje konobar 19 učenika, od čega 11 učenica, te za zanimanje pomoćni kuhar 6 učenika, od čega 2 učenice.
 
"Ovaj je festival bio lijepa prilika ne samo da se posjetioci oslade i ukusno počaste svoje najbliže, već i da se prikaže što se sve može napraviti s palačinkama i od palačinki, koliki se odmak može napraviti od onih klasičnih ugostiteljskih palačinki punjenih samo jednim namazom, kakav se gurmanski ali i estetski učinak može postići uključe li se mašta i kreativnost u osmišljavanje jela od ove jednostavne namirnice. Čini se da su hit ovogodišnjeg Festivala bile slane palačinke, ove godine ponuđene u mnogo više različitih kreacija nego prijašnjih godina." (preuzeto GLAS ISTRE i GRAD PAZIN)
 
Zahvaljujemo se Dori Rizvić, bivšoj učenici SŠMB-a, koja je u Gradu Pazinu bila u organizacijskom odboru Festivala te nas pozvala da sudjelujemo na Festivalu palačinki. Hvala Gradu Pazinu što nam osigurao sve potrebne namirnice i što je dao priliku da se učenici i mentori promoviraju i pokažu svoja umijeća.

20.12.2016. Poštovani, ovim putem koristimo priliku da Vam zahvalimo na sudjelovanju na ovogodišnjem Festivalu palačinki! Iznimno nam je drago što ste bili dio naše priče! Hvala Vam što ste prepoznali našu viziju i trud te se nadamo da ćete i ubuduće biti dio Festivala palačinki u Pazinu! Još jednom veliko hvala na Vašem doprinosu i suradnji!
Najljepše želje povodom blagdana i lijepi pozdrav žele Vam:
Grad Pazin
Udruženje obrtnika Pazin
Pučko otvoreno učilište Pazin
LAG Središnja Istra
Turistička zajednicom Središnje Istre

Preuzimanje:
Receptura palačinki iz SŠMB-a - pdf
Poveznice:
Palačinke ne moraju biti samo s marmeladom, odlične su i s pršutom -  Glas Istre
Održan Festival palačinki u Pazinu - Grad Pazin

Detaljnije u rubrici TURIZAM I UGOSTITELJSTVO OVDJE!
Detaljnije u rubrici Cooperation agreement SŠMB Labin-Bányai Júlia Baja OVDJE!
Završni ispiti ugostitelja do 2010. OVDJE!
Završni ispit ugostitelja 2010. OVDJE!
Završni ispit ugostitelja 2011. OVDJE!
Završni ispit ugostitelja 2014. OVDJE!
Završni ispit ugostitelja 2015. i 2016. OVDJE!