naslovna > Arhiva novosti > U SŠMB-u održano međužupanijsko stručno vijeće Programa GLOBE 2016.

Međužupanijsko stručno vijeće GLOBE programa

 

  
2.12.2016. U SŠMB-u održano međužupanijsko stručno vijeće Programa GLOBE Međužupanijsko stručno vijeće Programa GLOBE za Istarsku, Primorsko-goransku i Ličko-senjsku županiju održano je 30. studenoga 2016. u Srednjoj školi Mate Blažine Labin s početkom u 14:30 sati. Skupu je prisustvovalo 13 nastavnika, GLOBE voditelja iz osnovnih i srednjih škola Istarske i Primorsko-goranske županije i to iz: OŠ R.K. Jeretov iz Opatije, OŠ Vladimira Nazora iz Pazina, OŠ Veli Vrh iz Pule, Srednje škole iz Buzeta, Prirodoslovne i grafičke škole iz Rijeke,  te nastavnici, GLOBE voditelji iz škole domaćina - Čeda Perko, ujedno i voditeljica MŽSV-a, Karmen Diminić Milevoj i Olivera Tadić.
Teme stručnog skupa bile su:
1. Izvješće i diseminacija iskustva i radnih materijala sa stručnog skupa za voditelje Programa GLOBE na temu istraživačkog učenja i učeničkih istraživačkih projekata održanog u Karlovcu 6. i 7. studenog 2016.
2. Kriteriji za vrednovanje rada škola na međužupanijskim smotrama GLOBE škola Hrvatske - rasprava o prijedlogu promjena
3. Pretraživanje/preuzimanje i grafički/tablični prikaz podataka iz GLOBE baze koristeći: aplikaciju - "vizualizator" na: http://vis.globe.gov/GLOBE/   i napredni alat Advanced Data Access Tool (ADAT) na: http://datasearch.globe.gov  – radionica.

Okupljanje sudionika i susret sa umirovljenom GLOBE voditeljicom Mirom Hrvatin
(Tekst i foto: Čeda Perko, voditeljica MŽSV GLOBE programa)

Preuzimanje:
Prezentacija radionice Pretraživanje/preuzimanje i grafički/tablični prikaz podataka iz GLOBE baze - pdf

 

Detaljnije u rubrici  MŽSV GLOBE PROGRAMA - NATJECANJA I SMOTRE GLOBE ŠKOLA OVDJE!
Detaljnije u rubrici ŠKOLA ZA OKOLIŠ OVDJE!
Detaljnije u rubrici AKTIV KEMIJE, GEOGRAFIJE I BIOLOGIJE OVDJE!
Detaljnije u rubrici THE TREE RING PROJECT OVDJE!