naslovna > Arhiva novosti > Donacija informatičke opreme JADRAN-GALENSKOG LABORATORIJA iz Rijeke SŠMB-u

Donacija informatičke opreme JADRAN-GALENSKOG LABORATORIJA iz Rijeke SŠMB-u

JADRAN-GALENSKI LABORATORIJ d.d. Rijeka donio je još 1. travnja odluku o provođenju donacije informatičke opreme – dvaju servera i jednog inkjet printera, a izvršena je prošlog vikenda posredstvom našeg bivšeg učenika iz Labina, Nina Stepančića, bacc.inf., a sada njihovog stalnog zaposlenika zaduženog za ICT podršku.

Nino Stepančić je završio Srednju školu Mate Blažine 2008. godine, smjer: tehničar za mehatroniku. Nakon toga upisao je fakultet Stručni studij informatike na Veleučilištu u Rijeci kojeg završava 2014. godine.  Od 2012. godine radi u JGL-u počevši kao IT tehničar te nakon toga prešao je u IT sistemsku podršku, a od sredine 2015. radi na poziciji sistem administratora. 

Donirani se serveri, nakon što se reinstaliraju i podese mogu koristiti za dodatne vježbe za naprednije učenike iz elektrotehnike i gimnazije koji žele više znanja u vezi servera i enterprise sustava. Na njih se može instalirati paralelni sustav sličan ovome koji trenutno radi u školi s ciljem da se koristi za vježbu. Isto tako, mogu se koristiti i kao dodatno spremište podataka uz postojeći server i da preuzmu nekih ili svih funkcija od glavnog servera u slučaju poteškoća.

Dogovoren je sa Ninom Stepančićem za jesen i posjet za odabrane učenike naše škole tvornici, robotiziranom visokoregalnom skladištu i muzeju starih strojeva sa stručnom pratnjom koja će i ispričati kako što sve radi i koristi se. Bit će to jako zanimljivo našim gimnazijalcima koji već rade na ekstrakcijama ljekovitog bilja u Erasmus+ K2 projektu Green School. 

JGL je internacionalna farmaceutska tvrtka orijentirana na razvoj i proizvodnju lijekova u ciljanim terapijskim područjima s fokusom na osjetila. Unaprjeđenjem kvalitete života kroz brigu o zdravlju svojih kupaca, ova riječka tvrtka nudi portfelj od 160 brendova, 460 proizvoda, 1.360 varijacija i 6.000 artikala i posluje na četrdesetak inozemnih tržišta. Propulzivni, održivi rast temelji se na kontinuiranom ulaganju u znanja zaposlenih, strategiji razvoja i lansiranja novih proizvoda, kao i strategiji širenja na nova tržišta.

JGL Grupa ima više od 900 zaposlenika koji rade u Hrvatskoj, jugoistočnoj Europi i na regiji CIS koja se sastoji od Rusije, Kazahstana, Ukrajine i Bjelorusije, tržišta koji su ključni driveri rasta JGL-a i nose 60 % ukupnih prihoda. Otvorenje proizvodnog kompleksa Pharma Valley u srpnju 2015., koji se nalazi na samom ulazu u Rijeku, označilo je ulaganje u budućnost tvrtke. 

Zahvaljujemo se našem Ninu što se sjetio svoje škole i profesora, te njegovim direktorima tvrtke JGL koji su odobrili donaciju.
 

Vidimo se u rujnu, Nino!

JADRAN-GALENSKI LABORATORIJ d.d. Rijeka - jgl.hr
 

Više informacija o Elektrotehnici i računalstvu OVDJE!