naslovna > Arhiva novosti > Rezultati upisa učenika u prvi razred SŠMB-a u šk.g. 2016.-2017. u ljetnom roku

18.7.2016. Rezultati upisa učenika u prvi razred Srednje škole Mate Blažine u šk.g. 2016.-2017. u ljetnom roku


                                                                          Slobodna mjesta u SŠMB-u za jesenski rok

U Srednjoj školi Mate Blažine Labin u ljetnom upisnom roku od planiranih 160 učenika upisano je 123 u 7 razrednih odjela kao i dosad. Popunjeni su: dva odjeljenja opće gimnazije - 48 učenika, zanimanje elektrotehničar - 24 učenika,  kuhar - 10, elektromehaničar - 10, a djelomično je popunjeno: zanimanje ekonomist upisano - 17 učenika, instalater-monter - 4, konobar 3, prodavač - 4, pomoćni kuhar - 3 učenika.

Za jesenski upisni rok ostalo je ukupno 37 slobodnih mjesta: u četverogodišnjem trajanju: ekonomist - 7 mjesta, u trogodišnjem trajanju: konobar - 4 mjesta, prodavač - 3 mjesta, instalater-monter - 6 mjesta, a u dvogodišnjem trajanju: pomoćni kuhar - 17 mjesta.

Ravnatelj Srednje škole Mate Blažine i predsjednik upisnog povjerenstva, Čedomir Ružić, prof., izrazio je svoje zadovoljstvo rezultatima upisa i zahvalio se učenici i roditeljima na izboru ponuđenih i od strane ministarstva i osnivača prihvaćenih programa i zanimanja u SŠMB-u te svojim kolegama i suradnicma na uspješno odrađenim poslovima oko "Dana otvorenih vrata" i postupaka upisa kod upisnog povjerenstva naše srednje škole i osnovnih škola. Sa svojim visokostručnim kadrom, koji se iz godinu u godinu potvrđuje u raznim EU projektima i dodatno stručno usavršava, jamči im uspješnu obrazovanje i veliki postotak realizacije upisa na studije kao i temeljito ovladavanje vještinama koja iziskuje strukovno obrzovanje i osposobljavanje za tržište rada. Treba naglasiti da nijedno od planiranih odjeljenja već sada u ljetnom roku nije upitno čak i da ostane s tim brojem polaznika s obzirom na uključivanje učenika s teškoća u razvoju.
Najveći interes je ove godine bio za program opće gimnazije i elektrotehnike u trajanju od četiri godine te za kuhara i elektomehaničara u trogodišnjem strukovnom programu.  Prisjetimo se da je osnovnu školu na području cijele Labinštine završilo ove godine samo 167 učenika i da se blagi porast očekuje tek za nekoliko godina, naravno, nakon iduće dvije koja će biti najkritičnije sa oko 150 učenika. 
Predstojeća temeljita energetska obnova i sanacija cijele zgrade škole  i upravo dovršena sanacija krovišta školske radionice, na čemu se zahvaljujemo našem osnivaču Istarskoj županiji, kao i planiranje osnivanja centra kompetencija u elektrostrojarskoj struci s modernizacijom njihovog kurikuluma, opremanjem i ponudom modula na izbor te uvođenjem potpuno novih i suvremenih kurikuluma u gimnazijsku fakultativnu nastavu, značajno će povećati kvalitetu ponude SŠMB-a te, nadamo se, i interes budućih kandidata.
Zahvaljujem na suradnji svima onima koji podupiru naš rad i nastojanja te s kojima dijelimo naše uspjehe. Želim svim učenicima bezbrižan ljetni raspust te ugodan i miran godišnji odmor našim djelatnicima.

 

Početak prijava u sustav i prijava obrazovnih programa u jesenskom roku je  22.8.2016. Zaključavanje odabira obrazovnih programa i početak ispisa prijavnica: 29.8.2016. Krajnji rok za zaprimanje potpisanih prijavnica (učenici ih donose razrednicima u osnovnoj školi): 31.8.2016. Objava konačnih ljestvica poretka: 1.9.2016.

U jesenskom roku srednja škola će zaprimati isprintane potpisane obrasce za upis u I. razred srednje škole i liječničke svjedodžbe medicine rada ili potvrde liječnika školske medicine 2.9.2016. u 8 sati. Objava slobodnih upisnih mjesta nakon jesenskog roka: 3.9.2016.
 

Više informacijan o Upisima OVDJE!