naslovna > Arhiva novosti > Marino Voćanec iz Srednje škole Mate Blažine među najboljim hrvatskim maturantima

Marino Voćanec iz Srednje škole Mate Blažine među najboljim hrvatskim maturantima na državnoj maturi iz matematike


Državnu maturu ove je godine polagalo ukupno 36.232 pristupnika, 95 učenika su sa stopostotnom točnošću riješili barem jedan ispit, među njima je Marino Voćanec, maturant IV.o razreda gimnazije Srednje škole Mate Blažine iz Labina koji je riješio 100% višu razinu ispita državne mature iz matematike (mentorica Roberta Germin Mileta) i 99% na ispitu iz fizike (mentor Nedeljko Mandić). 
Time se našao 2. na rang listi za FER koji prima 640 studenata (+10 stranih državljana) od prijavljenih 1.200 kandidata.
Kroz srednjoškolsko obrazovanje svestrani Marino Voćanec osvojio je najprije 2. mjesto na županijskom natjecanju iz geografije (1. razred). Na državnom natjecanju iz matematike u 2. razredu osvojio je 8. mjesto i pohvalu, a 3. mjesto na županijskom natjecanju iz fizike.
Sve 4 godine aktivno je sudjelovao u ekipi na Festivalu matematike (najbolji rezultat bio mu je 2. mjesto). Sudionik je državnih  i međunarodnih projekata Srednje škole Mate Blažine iz biologije i kemije u projektu “Green School” u sklopu EU projekta Erasmus+ K2 (bio je na razmjeni u Torinu, Berlinu i A Coruñi). 
Prosjek ocjena je kod Marina u sve četiri godine (i kroz osnovnu školu) bio 5.0. Usto bio je omiljen u svom razredu zbog svoje skromnosti i spremnosti da uvijek svima strpljivo pomogne  svojim znanjem. Posjeduje i  skrivene talente: hobi mu je pirotehnika, a pristup mu je kao i uvijek - temeljit i znanstven.

Poveznice:
Mario Voćanec na Radio Labinu - mixcloud.com/RadioLabin/

Više informacija o Državnoj maturi OVDJE!