naslovna > Arhiva novosti > Početak prijava obrazovnih programa u ljetnome roku (27.6.2016.)

7.7.2016. Dana 11. srpnja 2016. u 12:00 sati ljestvice poretka postat će konačne. Kandidati će ostvariti pravo upisa samo u onaj program na čiju su ljestvicu poretka u tom trenutku svrstani, a sukladno ostvarenom broju bodova. Samim time, nakon objave konačnih ljestvica poretka, kandidati će moći ispisati i upisnicu (na kartici 'Moj odabir') koju će donijeti u srednju školu u kojoj su ostvarili pravo upisa do 15. srpnja, koje srednja škola treba označiti u sustavu u izborniku Posebni uvjeti upisa i upisnica.
Nakon 12:00 sati kraj obrazovnoga programa u kojemu kandidat ostvaruje pravo upisa u stupcu Pravo upisa prikazivat će se riječ Da, a na svim ostalim ljestvicama poretka umjesto plasmana pisat će " -". Molimo kandidate koji su stekli pravo upisa u programe za koje je uvjet, uz upisnicu, dostava dodatne dokumentacije (liječnička svjedodžba medicine rada, ugovor o naukovanju, dokumente kojima su ostvarili dodatne bodove (osim za natjecanja koju su automatski evidentirana u sustavu) i sl.), što kandidati mogu provjeriti na svom sučelju na kartici Moji rezultati/Detaljno, da potrebne dokumente dostave srednjoj školi u razdoblju od 11. do 15. srpnja 2016. godine.
Samo kandidati koji se nisu uspjeli upisati u ljetnom upisnom roku mogu konkurirati na jesenskom upisnom roku za preostala slobodna mjesta. U jesenskome upisnom roku bit će moguće prijaviti samo obrazovne programe za koje upisna kvota u ljetnome roku nije popunjena. Slobodna mjesta za jesenski rok bit će poznata od 18.srpnja 2016.
Na kartici 'Moj odabir' dostupna je za preuzimanje i Potvrda o stečenom pravu upisa koja se koristi za upis u učeničke domove i slične svrhe.

VAŽNO: Napominjemo da srednje škole same određuju točne datume i vrijeme za zaprimanje upisnica i dodatne dokumentacije unutar ovdje predviđenog razdoblja (11.-15. srpnja) i objavljuju ih na svojoj mrežnoj stranici i oglasnoj ploči škole.

SREDNJA ŠKOLA MATE BLAŽINE LABIN UPISI 2016.-2017.
Dostava potrebne dokumentacije koja je uvjet za upis u određeni program u Srednju školu Mate Blažine prema slijedećem rasporedu:
12.7.2016. 
- opća gimnazija u 8 sati
- ekonomija u 10 sati
13.7.2016.
- elektrotehničar u 8 sati 
- elektromehaničar, instalater-monter, industrijski mehaničar u 9 sati
- kuhar, konobar, prodavač, pomoćni kuhar u 10 sati.

VAŽNO: Osim obavezne dokumentacija za upis koja je navedena u Natječaju učenici i roditelji trebaju ispuniti i potpisane predati upisnom povjerenstvu kod dostave dokumentacije za upis u šk.g. 2016.-2017. po prethodno utvrđenom rasporedu.
Obrazac SŠMB (prilikom upisa u prvi razred) - pdf
Obrazac OSIGURANJE UČENIKA - IZJAVA RODITELJA (prilikom upisa u prvi razred) - pdf
Obrazac Suglasnost roditelja za fotografiranje i snimanje učenika - pdf

6.7.2016. Zaprimanje i evidencija prijavnica Kao što je najavljeno, a sukladno Odluci o upisu, danas, 6. srpnja u 12.00 sati zaključale su se liste prioriteta kandidata te je od toga trenutka omogućen ispis prijavnica (razrednici osnovnih škola prijavnice ispisuju na kartici Evidencija prije rangiranja/Prijavnice/Tiskanje prijavnica). Prijavnice moraju potpisati kandidat i njegov roditelj/skrbnik te dostaviti razredniku u osnovnu školu ili u srednju školu (ukoliko je učenika aktivirala srednja škola) do 8. srpnja u 15.00 sati, koji će to označiti u sustavu na www.upisi.hr/oss (ako je u pitanju razrednik osnovne škole) ili www.upisi.hr/srs  (ako je u pitanju razrednik srednje škole). Školama je omogućeno da zaprimljene prijavnice evidentiraju do 8. srpnja u 18.00 sati. 
Zahvaljujemo se ućenicima koji su odabrali SREDNJU ŠKOLU MATE BLAŽINE LABINA. Stanje prijava i rezultata upisa u SŠMB-u je sljedeće: 

                                                        Sumarne prijave i rezultati upisa u SŠMB na dan 6.7.2016.

28.6.2016. Početak prijava obrazovnih programa u ljetnome roku (27.6.2016.)
Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017., 27. lipnja 2016. započele su prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. Prijave obrazovnih programa započet će u 12:00 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive od 22:00 sata. Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2016./2017. – Idemo u srednju!“ te upućujemo sve kandidate da dobro prouče sam postupak.
Prijave obrazovnih programa trajat će do 6. srpnja 2016. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 28. lipnja 2016. Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 11. srpnja.
Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji. Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote.

Više informacija o Upisu OVDJE!