naslovna > Županijska stručna vijeća > MŽSV ravnatelja 2022.

Međužupanijsko stručno vijeće ravnatelja srednjih škola 2022.


Prijava na stručne skupove - sustav ettaedu.azoo.hr i sustav EMA: https://ema.e-skole.hr/edukacija/6211
EMA-APLIKACIJA ZA PRAĆENJE I ORGANIZACIJU EDUKACIJA
SVE O NAPREDOVANJU U ZVANJE:
PREZENTACIJA Napredovanje u zvanje, Suzana Hitrec 2021. - pdf
NOVO! Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o napredovanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima 2021.  Pročišćenni tekst - pdf
Pravilnik o napredovanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima 2019.
PREZENTACIJA PRAVILNIK O NAPREDOVANJU UČITELJA, NASTAVNIKA, STRUČNIH SURADNIKA I RAVNATELJA U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA I UČENIČKIM DOMOVIMA (NN 68/2019.), Dubravka Oršanić, dipl. ing. i Silvija Vučković, prof. - pdf

Novosti


'Vrijeme nosi svoje, ali ako budem zdrav i dalje ću se baviti i nekim oblikom obrazovanja, da se deset puta rodim, bio bih učitelj.
Ovaj posao koji sam radio bio mi je užitak i sve bih to ponovio.'

24.4.2022. UPAMĆENI RAVNATELJ VLADO PRSKALO: "Da se deset puta rodim, bio bih učitelj" (prenosimo: SBplus.hr, Slavonski Brod, ŽIVOT : PISANI INTERVJU - BRODSKI ZASLUŽNICI) Preko dva desetljeća putovao je Vlado po europskim zemljama tražeći sličnosti s našim prostorima, ali tražeći i proizvode koji bi mogli biti konkurentni na europskom i svjetskom tržištu. Tako je svojevremeno s ponosom najavljivao bezvirusni uzgoj sadnog materijala od ukrasnog bilja, do voća i cvijeća... Cijeli intervju možete pročitati OVDJE!

17.3.20222. PROSLIJEĐENA OBAVIJEST NAŠEG VIŠEG SAVJETNIKA ZA RAVNATELJE SREDNJIH ŠKOLA - ARSENA BADURINE. Čestitke na preuzetoj ulozi sa željom za uspješnom suradnjom! Poštovane kolegice i kolege, voditeljice i voditelji ŽSV-a, ovim putem želio bih vas ponajprije sve pozdraviti kao novi savjetnik za srednjoškolske ravnatelje pri AZOO-u. Počevši od prekjučer zamijenio sam na ovom radnom mjestu našeg dragog kolegu Olega Đakovića od kojega sam i dobio vaše kontakte. Vaš rad kao Voditelja ŽSV-a je neophodan za naše međusobno povezivanje i razmjenu informacija te planiram organizirati i zajednički susret (najvjerojatnije virtualni) kako bi se bolje upoznali i porazgovarali, a bliži se i stručni skup u Umagu. Osim telefonske linije u Agenciji – 051/320 388 (koja je trenutačno u popravku) možete me dobiti i na broj mob. 095 391 1740. Prosljeđujem vam ujedno ovim putem e-mail (u mailu koji šaljem, op.p.) vezan uz drugo revidirano izdanje Etičkog kodeksa istraživanja s djecom te Vas molim da ga nastavno proslijedite ravnateljicama i ravnateljima iz Vaših ŽSV-a. Veselim se budućoj suradnji te Vas srdačno pozdravljam! (Arsen Badurina, dipl. teolog, Viši savjetnik za ravnatelje srednjih škola, Agencija za odgoj i obrazovanje, www.azoo.hr)
4.3.2022. Najava stručni skup za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova RH - Umag, 4.-5.4.2022. Drage kolegice i kolege, na stranicama ettaedu objavljen je stručni skup u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje na temu "Izazovi u procesu upravljanja", koji će se održati od 4. do 5.4.2022. u Umagu. Stručni skup za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova RH organizirat će se sukladno svim propisanim protuepidemijskim mjerama u trenutku održavanja. Sukladno mjerama na snazi, sudjelovanje na predavanjima i ostalim aktivnostima u organizaciji AZOO bit će moguće samo uz posjedovanje EU digitalne COVID potvrde.
Teme:
- Pozdravna i uvodna riječ, prof.dr.sc. Radovan Fuchs, dr. sc. Dubravka Brezak Stamać,
- Zbrinjavanje izbjeglica u školama, posljedica rata u Ukrajini, Tomislav Paljak, mag. prim. educ
- Uloga ravnatelja u poticanju učinkovite komunikacije u odgojno-obrazovnim ustanovama, Izv.prof.dr.sc. Igor Kanižaj
- Probni ispiti i državna matura 2022., Vinko Filipović, prof
- Strateški razvoj srednjih škola kroz program Erasmus+, Ljubica Petrović Baronica i Dinko Mihaljevć
- Utjecaj stereotipa na proces odgoja i obrazovanja, prof.dr.sc. Željka Kamenov
- Priprema škole i početak srednjoškolskog obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju, Robert Cimperman, prof
- Izazovi i nove perspektive menadžmenta u školi, Suzana Hitrec, prof.
- Aktualnosti, pitanja sudionika i evaulacija stručnog skupa
U nastavku vam šaljem poveznicu na online prijavnicu za smještaj u Umagu: http://www.dubrovniksun.hr/prijave/ravnatelji-ss/
Lijepi pozdrav,
(dr. sc. Brankica Žugaj, ravnateljica, Gimnazija Velika Gorica, Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21, 01/6265-244, ured@gimnazija-velika-gorica.skole.hr)


16.2.2022. Održan prvi sastanak župana Miletića s ravnateljima srednjih i osnovnih škola OVDJE!