naslovna > Međunarodni projekti > ERASMUS+KA2 Shield of Human Rights

Erasmus+ KA2 Code of Youth: Shield of Human Rights

 

 

VODITELJICE: Sandra Juran (koordinatorica projekta), Danijela Bošković Gobo
BROJ UČENIKA: 30 učenika
PLANIRANI BROJ SATI TJEDNO: 2
SUDIONICI: Belgija, Turska, Portugal, Italija i Hrvatska
Cilj je ovog projekta uvažavati ljudska prava i smjestiti ih u središte iskustva učenja te ih učiniti  sastavnim dijelom našeg svakodnevnog života. Učenici bi tijekom projekta promicali vrijednost ljudskih prava i  jačanje tolerancije prema drugim ljudima.
Cilj projekta je i doprinos stvaranju školskih zajednica koje podupiru ljudska prava i sigurniju, miroljubivu, tolerantnu i inkluzivnu školsku klimu poštujući različitost, nediskriminaciju, uključivanje, dostojanstvo što je ključno za ključno za postizanje pravednijeg globalnog društva.
Erasmus projekt Code of Youth: Shield of Human Rights nadovezao se na odrađeni eTwinning projekt „Human rights“. U projekt su uključeni učenici od 15 do 18 godina. Metodologija projekta temelji se na aktivnostima i orijentirana je na rješenja. Otprilike 200 učenika i 50 nastavnika sudjelovat će u projektnim aktivnostima na mobilnostima.
Na projektu ćemo koristiti ICT tehnologiju, a od drugih projektnih aktivnosti važne su pisanje eseja o uzorima, stvaranje projektne pjesme, e-magazina, logotipa, postera, Erasmus kutka, e-book-a, prezentacija, anketa te rada na  eTwinning platformi.
Kroz te će aktivnosti učenici jačati svoje jezične kompetencije, ICT vještine, suradnju, kreativnost i vještine kritičkog mišljenja. Diseminacija će se vršiti kroz web stranice projekta, Youtube kanal, Facebook i eTwinning platformu, no i drugim oblicima i metodama rada. Cilj je i da se projektne aktivnosti integriraju u nastavni proces .

Partnerske škole:
Collège Visitation-La Berlière, Lessines, Belgija (škola koordinator)
Gazi Anadolu Lisesi, Samsun, Turska
Agrupamento de Escolas de Albufeira Poente, Albufeira, Portugal
Istituto tecnico commerciale e per geometri Mario Rapisardi, Caltanissetta, Italija
Srednja škola Mate Blažine Labin, Hrvatska

VRIJEME REALIZACIJE PROJEKTA: 31.8.2020. – 1.9.2022.
TROŠKOVNIK: odobren sredstvima EU i Agencije za mobilnost za našu školu – 28.076,00 EUR

UKUPNO ODOBREN IZNOS ZA ZEMLJE SUDIONICE PROJEKTA: 111.030,00 EUR

Poveznice:
Školski i strukovni kurikulum šk.g. 2020.-2021. - ssmb.hr