naslovna > Međunarodni projekti > ERASMUS+KA229 Help me!

ERASMUS+KA229 Help me!


25.4.2021. Održan prvi virtualni sastanak učenika i nastavnika u sklopu Erasmus+ KA2 projekta Help me! Dana 14. travnja 2021. održan je prvi virtualni sastanak projekta "Help me!" Cilj sastanka bio je bolje upoznati partnere projekta iz Italije, Turske, Rumunjske i Poljske. Učenici su pripremili prezentacije i/ili video uratke o školi, gradu, državi, kulturi te obrazovnom sustavu. Sudjelovalo je ukupno 88 učenika i mentora. Bila je to ujedno i prilika za predstavljanje mrežne stranice projekta.
Sudjelovalo je 11 učenika i tri nastavnika iz Srednje škole Mate Blažine Labin, Laura Kokot, Nedeljko Mandić i Karla Golja Milevoj, a koji su ujedno i mentori učenicima u projektu, te nastavnica Martina Lukež iz Srednje škole Zvane Črnje iz Rovinja. Srednju školu Mate Blažine predstavljali su sljedeći učenici:  Frančeska Licul, Teo Đapić i Tino Zupičić, učenici 1.f razreda, koji su izradili prezentaciju o Labinu, Istri i Hrvatskoj, zatim učenice 1.o razreda Ivana Desović, Alessia Juričić i Paola Paliska koje su predstavile našu školu, dok su David Sandić i Filip Banak, učenici 1.e razreda, upoznali sve prisutne s obrazovnim sustavom u Republici Hrvatskoj.  Osim navedenih učenika, na sastanku su bili i Karlo Strel, Petar Vorano i David Vorano, učenici koji su osvojili 2. mjesto na BeSafeNet Olimpijadi održanoj 19. veljače ove godine.
Ovom prilikom želimo još jednom zahvaliti učenicama i učenicima na trudu i lijepoj suradnji.
(Tekst: Laura Kokot, Nedjeljko Mandić i Karla Golja Milevoj)


5.4.2021. Profesorice SŠMB-a Karla Golja Milevoj i Laura Kokot održale radionicu "A Bridge between eTwinning and Erasmus+ projects" Karla Golja Milevoj i Laura Kokot, profesorice u Srednjoj školi Mate Blažine Labin, održale su 18. ožujka online međunarodnu radionicu pod nazivom "A Bridge between eTwinning and Erasmus+ projects". Radionica se sastojala od dva dijela – teorijskog i praktičnog te je omogućila polaznicima stjecanje novih znanja o korištenju eTwinning platforme i primjenu istih na eTwinning i Erasmus+ projekte.

Polaznici su između ostalog imali priliku naučiti kako postati eTwinning korisnik, postaviti materijale na navedenu platformu, pronaći projekte koji bi zanimali njih i njihove učenike, osmisliti vlastite te pronaći partnere za buduće Erasmus+ projekte. Radionica se održala u sklopu Erasmus+ KA229 projekta Help me!, a osim prijavljenih profesora Srednje škole Mate Blažine, polaznici radionice bili su i profesori partnerskih škola iz Italije, Turske, Poljske i Rumunjske.

Važno je naglasiti da je Srednja škola Mate Blažine Labin dobitnica oznake eTwinning škole 2020-2021 te je jedina srednja škola u Istri s tom oznakom "eTwinning škole" prepoznate su kao vodeće škole u području digitalne prakse, prakse eSigurnosti, inovativnih i kreativnih pristupa pedagogiji, promicanju trajnog stručnog usavršavanja osoblja te promicanja prakse suradničkog učenja osoblja i učenika.

(Tekst i foto: Laura Kokot i Karla Golja Milevoj)


22.9.2020. HELP ME! novi Erasmus+ projekt Srednje škole Mate Blažine Od školske godine 2020./2021. Srednja škola Mate Blažine Labin sudjeluje u novom Erasmus+ KA229 projektu pod nazivom HELP ME!. Projekt će trajati dvije godine, tijekom kojeg će biti uključeno 30-ak učenika Škole, različitih usmjerenja, a voditelji projekta su nastavnici: Laura Kokot (koordinatorica projekta za SŠMB), Martina Lukež, Karla Golja Milevoj i Nedeljko Mandić. Troškovi Projekta odobreni su sredstvima EU i Agencije za mobilnost.
Neočekivani događaji i prirodne katastrofe događaju se gotovo svake godine, stvarajući zabrinjavajuće situacije. S tim u vezi, glavni cilj Projekta je osigurati sigurno okruženje u zajednici u kojoj živimo. Naglasak je na podizanju svijesti o toj temi među učenicima, roditeljima, zaposlenicima škole te lokalnoj zajednici općenito. Tijekom Projekta, pripremit će se akcijski plan zasnovan na međunarodnim standardima za bolju organizaciju prilikom raznih neočekivanih situacija, koji uključuje obuku, materijale za pripremu, demonstraciju i prvu pomoć. Aktivnosti će se odvijati po određenom redoslijedu u zemljama sudionicama Projekta na ukupno pet skupova, tj. mobilnosti, a zemlje partneri su, uz Hrvatsku, još Italija, koja je ujedno i koordinator cijeloga Projekta, Rumunjska, Turska i  Poljska.
(Martina Lukež i Laura Kokot)