naslovna > Arhiva novosti > Informacije učenicima za upis u I. razred SŠMB-a šk.g. 2020.-2021.

Informacije učenicima za upis u I. razred SŠMB-a šk.g. 2020.-2021.


"Zahvaljujemo učenicima i roditeljima koji su nam ukazali povjerenje i odabrali Srednju školu Mate Blažine za svoje daljnje uspješno školovanje!"

4.8.2020. DODATNE OBAVIJESTI UČENICIMA I RODITELJIMA Poštovani roditelji i učenici! Zahvaljujemo vam se na dostavljenoj upisnoj dokumentaciji elektronskom poštom na temelju koje smo uspješno priveli kraju ljetni upisni rok. Uz obaveznu upisnu dokumentaciju (upisnica i liječničko uvjerenje za strukovna zanimanja) većina vas je dostavila i ostale školske obrasce koji su - neki zakonom propisani, a ostali važni za ostvarivanje određenih prava učenika od samog početka nove školske godine. Ukoliko ste među onima koji nisu dostavili ove popunjene obrasce možete ih ovdje preuzeti:
Obrazac SŠMB - NOVI - pdf
Obrazac PRIVOLA RODITELJA-ZAKONSKOG ZASTUPNIKA – izjava roditelja prilikom upisa u prvi razred - pdf
Obrazac OSIGURANJE UČENIKA - izjava roditelja prilikom upisa u prvi razred - pdf
Obrazac SUGLASNOST ZA E-DNEVNIK - pdf                                                       
molimo vas da ih dostavite osobno (s imenom i prezimenom učenika/ce i usmjerenjem) službenoj osobi na porti škole u razdoblju od 10. do 20.8.2020. u vremenu od  8.00 do 12.00 sati, a ne elektronskom poštom (to će vam biti jednostavnije, a nama neće popuniti inbox, kako se znalo desiti kod slanja upisnica).
Kao što ste vidjeli objavili smo slobodna mjesta za jesenski upisni rok, a vezano za vaše učestale upite o udžbenicima objavljen je popis udžbenika i ostalih obrazovnih materijala po razredima za školsku godinu 2020. /2021. na poveznici Udžbenici (vidjeti niže!).
Zahvaljujemo vam se na vašem razumijevanju i veselimo se našoj budućoj suradnji! Dotad odmorite.

1.8.2020. Objava okvirnog broja slobodnih mjesta za jesenski upisni rok (službena objava slobodnih mjesta slijedi 12.8.2020.) Poštovani učenici i roditelji obavještavamo vas da su nakon ljetnog upisnog rokaobjavljena slobodna mjesta za Srednju školu Mate Blažine Labin (niže) i u ostalim srednjim školama RH OVDJE!


                                                                      
Slobodna mjesta 1.8.2020. (Upisi.hr)


                                                                              Prijave i rezultati 24.7.2020. (Upisi.hr)


Ulaz u Srednju školu Mate Blažine i pult za primanje dokumentacije 30.7.2020. poštujući epidemiološke mjere

29.7.2020. OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA Poštovani roditelji i učenici, vezano za vaše učestale telefonske upite u kojima provjeravate jesu li  dobivena upisna dokumentacija koju ste slali mailom, a u nemogućnosti da se svakom pojedinačno osobno obratimo, obavještavamo vas da školsko upisno povjerenstvo zaprima vaše Upisnice i provjerava svu dobivenu dokumentaciju za svakog kandidata posebno te označava zaprimljene dokumente  u sustavu Upisi.hr. S obzirom da je zadatak Povjerenstva da sve detaljno provjeri (svaki dobiveni mail, svaki dokument te označi dobiveni dokument u sustavu) za svakog učenika koji je ostvario pravo upisa, potrebno nam je određeno vrijeme, pa nismo u mogućnosti odgovoriti momentalno na vaše upite. Zadatak Povjerenstva je voditi računa o svakom učeniku da ostvari svoje pravo upisa. Ukoliko neki dokument nedostaje ili neki mail nije dobiven, članovi Povjerenstva će Vas nazvati kako bi vam osigurali pravovremenu informaciju te omogućili  Vašem djetetu upis u željeni program.  
Zahvaljujemo  vam se na vašem strpljenju i razumijevanju!

28.7.2020. Dragi roditelji i učenici, pratite na Upisi.hr vaš status pošto ste dostavili upisnicu i ostalu dokumentaciju - školsko povjerenstvo za upis označilo je to. U slučaju da nešto nedostaje, nazvat ćemo vas. Više na Upisi.hr OVDJE!

27.7.2020. INFORMACIJE UČENICIMA ZA UPISE U I. RAZRED SŠMB-a ŠK.G. 2020.-2021. 25. srpnja 2020. u 12:00 sati ljestvice poretka postale su konačne. Kandidati su ostvarili pravo upisa samo u onaj program na čiju su ljestvicu poretka u tom trenutku svrstani, a sukladno ostvarenom broju bodova. Upisnice će im biti dostupne na kartici "Moj odabir" 25. srpnja nakon 12:00 sati. Samim time, nakon objave konačnih ljestvica poretka, kandidati će moći ispisati i upisnicu (na kartici "Moj odabir") koju će, zajedno s ostalom dokumentacijom potrebnom za upis dostaviti u srednju školu.
Učenik svoj upis potvrđuje vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na upisnici. U opravdanom slučaju, ako kandidat nije u mogućnosti potpisati upisnicu, dovoljan je potpis roditelja/skrbnika. Ako ni roditelj/skrbnik nije u mogućnosti potpisati upisnicu, upisnicu može potpisati opunomoćena osoba (roditelj/skrbnik daje punomoć kod javnog bilježnika).
DATUMI DOSTAVA UPISNICA I DRUGIH DOKUMENTATA U SREDNJU ŠKOLU Dostava potpisanog obrasca o upisu u prvi razred srednje škole (upisnice) i ostalih dokumenata koji su uvjet za upis (potvrda školskog liječnika ili liječnika medicine rada) i ostale potvrde kojima se ostvaruju određena prava - dostavljaju se elektroničkom poštom od 27. srpnja do 29. srpnja 2020. na adresu: ssmb@ss-mblazine-labin.skole.hr ili osobno (u iznimnim slučajevima) 30. srpnja 2020. od 9.00 do 12.00 sati, ali samo uz prethodnu najavu do 29. srpnja 2020. na adresu elektroničke pošte:  ssmb@ss-mblazine-labin.skole.hr i poštujući epidemiološke mjere.
Upisnicu elektroničkim putem može poslati samo roditelj/skrbnik, a u e-poruci dužan je dostaviti i svoj osobni kontakt (broj telefona, broj mobitela) kako bi ga škola mogla kontaktirati. Originalnu dokumentaciju (upisnice i druge dokumente) učenici su dužni dostaviti u školu do kraja rujna 2020.

VAŽNO: ispostavilo se da nam je jutros već od 10.00 sati mail inbox ssmb@ss-mblazine-labin.skole.hr bio popunjen, pa nismo mogli dobivati vaše mailove s upisnicama i ostalom dokumentacijom. Hvala što ste nam javili. Naš mail inbox je ispražnjen i odsad (17.00 sati) možete slobodno nastaviti sa slanjem elektroničke pošte. Oprostite na tehničkoj smetnji.

Zahvaljujemo učenicima i roditeljima koji su nam ukazali povjerenje odabrali Srednju školu Mate Blažine za svoje daljnje uspješno školovanje!

(Upisno povjerenstvo SŠMB-a: Čedomir Ružić, Eler Diminić, Mirjana Dobrić i Jelena Blackham)

Sve o upisima u I. razred šk.g. 2020.-2021.:

Upisi 2020. OVDJE!
Popisi udžbenika za šk.g. 2020.-2021.  OVDJE!