naslovna > Arhiva novosti > Sutra, u utorak 23.10.2019., štrajk u 4 županije: Istarskoj...

Sutra, u utorak 23.10.2019., štrajk u 4 županije:  Istarskoj... 

22.10.2019. SUTRA, 23.10.2019., ŠTRAJK U 4 ŽUPANIJE:  Istarskoj... Dragi učenici i roditelji, sutra, 23.10.2019., nastavlja se štrajk u svim osnovnim i srednjim školama Istarske županije. Zbog štrajka u našoj školi nismo u mogućnosti organizirati redovnu nastavu. Iz tog razloga nema nastave i učenici nisu obavezni doći u školu. U četvrtak, 24.10.2019. nastavljamo s redovnim radom i održavanjem nastave prema rasporedu sati.
Tijekom sutrašnjeg dana pratite naše mrežne stranice: www.ssmb.hr, lokalne portale i medije kako biste pravovremeno bili obaviješteni o daljnjem tijeku aktivnosti. Hvala na razumijevanju.
(Čedomir Ružić, prof.)

Od sutra 22. listopada nastava se održava prema redovnom rasporedu

21.10.2019. Od sutra, 22. listopada, nastava se u našoj školi održava prema redovnom rasporedu: http://www.ssmb.hr/48/raspored-sati.
Dragi učenici, poštovani roditelji, zahvaljujem vam na dosadašnjem razumijevanju i strpljenju.
Ravnatelja: Čedomir Ružić, prof.

Štrajk u školama se nastavlja: u ponedjeljak neće biti nastave u cijeloj Hrvatskoj 

18.10.2019. Štrajk se nastavlja i u ponedjeljak 21.10.2019. Sindikati izvješćuju da se odlukom Štrajkaškog odbora Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske štrajk nastavlja i provodi u svim srednjoškolskim ustanovama u ponedjeljak 21. listopada 2019.

Drage učenice i učenici, poštovani roditelji, molim vas za razumijevanje i strpljenje. Pratite i dalje naše mrežne stranice: www.ssmb.hr, lokalne portale i medije kako biste pravovremeno bili obaviješteni o daljnjem tijeku aktivnosti.
(Čedomir Ružić, prof.)
Kontakt na koji se možete obratiti: 098421547 ili cedomir.ruzic@skole.hr

Preuzimanje:
Obavijest o štrajku - pdf
Obavijest i najava štrajka ravnateljima srednjoškolskih ustanova - pdf
Poveznice:
Sindikati nastavljaju štrajk - skolskiportal.hr

Zbog nastavka štrajka u utorak 15. listopada 2019. neće biti nastave

14.10.2019. OBAVIJEST UČENICIMA I DJELATNICIMA ŠKOLE O ŠTRAJKU NAJAVLJENOG ZA UTORAK 15.10.2019. Zbog nastavka štrajka (cirkularni štrajk po županijama) u organizaciji Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama RH, u kojem sudjeluju djelatnici i naše škole, u utorak 15. listopada 2019. neće biti nastave.
Štrajk se 15. listopada provoditi i u ostalim srednjoškolskim ustanovama Istarske županije u trajanju od 8.00 do 14.00 sati.
Dana 16. listopada nastavlja se redovna nastava.
Drage učenice i učenici, poštovani roditelji, molim vas da pratite naše mrežne stranice: www.ssmb.hr, lokalne portale i medije kako biste bili obaviješteni o daljnjim aktivnostima.
(Čedomir Ružić, prof.)
Preuzimanje:
Obavijest o štrajku - pdf
Poveznice:
EKSKLUZIVNI INTERVJU S MINISTRICOM OBRAZOVANJA USRED ŠTRAJKA U ŠKOLAMA - BLAŽENKA DIVJAK: "Osim ljudi mi nemamo drugi resurs. Zato u djecu treba ulagati" - glasistre.hr

12.10.2019. U istarskim školama štrajkalo dvije trećine učitelja i profesora. OPET BEZ NASTAVE U SRIJEDU? (Glas IStre) Prvog dana štrajka u osnovnim i srednjim školama Istarske županije štrajkalo je oko dvije trećine svih zaposlenika, pokazuju podaci koje je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. U istarskim osnovnim školama u štrajku je sudjelovalo 70,44 posto učitelja, profesora i nenastavnog osoblja, dok ih je u srednjim školama štrajkalo 65,82 posto. Na svojim radnim mjestima i bez uključivanja u štrajk bilo je 11,47 posto zaposlenika u osnovnim školama i 16,54 radnika u srednjim školama Istarske županije. Statistikom nisu obuhvaćeni zaposlenici koji su na bolovanju ili izvan radnog procesa kojih je u županiji dvadesetak posto.
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja kažu da su do podataka o broju zaposlenika osnovnih i srednjih škola u štrajku došli na temelju podataka koje su škole dostavile Uredima državne uprave. Sveukupno, prvog dana štrajka u cijeloj Hrvatskoj u osnovnim školama štrajkalo je 68.37 posto radnika dok ih je radilo 16.17 posto. U srednjim školama u štrajku je bilo 65.07 posto radnika, a radilo je njih 20.33 posto.
Poveznice:
U istarskim školama štrajkalo dvije trećisne učitelja i profesora. OPET BEZ NASTAVE U SRIJEDU? - glasistre.hr
Istarski političari načelno se slažu da učitelji zaslužuju više - Demetlika: Učitelji su stupovi društva. NEPOJMLJIVO JE DA SU NAJPOTPLAĆENIJA SKUPINA - glasistre.hr
Štrajk učitelja - Najnovije i najčitanije vijesti - index.hr

Redovna nastava u Srednjoj školi Mate Blažine od petka 11.10.2019.

Učenički dnevni boravak
10.10.2019. Danas se u svim osnovnim i srednjim školama održava štrajk profesora i učitelja, ali već sutra štrajk će se održati samo u četiri županije: Splitsko-dalmatinskoj, Dubrovačo-neretvanskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj. Dakle, u Istri će sutra biti nastava... (Glas Istre)
"... tako će se redovna nastava u Srednjoj školi Mate Blažine nastaviti u petak 11.10.
Drage učenice i učenici, poštovani roditelji, zahvaljujem za razumijevanju i strpljenju".
(Čedomir Ružić, prof.)


Poveznice:
ŠTRAJK U ŠKOLAMA: Sindikati su se odlučili na vrlo iscrpljujući način protesta. Danas nema nastave u cijeloj Hrvatskoj, sutra samo u 4 županije, pa tako dalje... I Istra će uskoro na red - glasistre.hr
"Roditelji ne moraju strahovati od neopravdanih sati" - vijesti.hrt.hr
Štrajk u školama. Velik postotak učitelja u štrajku - ucenici.com
Ministarstvo izbacilo manje brojke od sindikata: Dvije trećine zaposlenika u štrajku - srednja.hr

Proces mirenja nije završio kompromisnim rješenjem već najavom štrajka 10.10.2019.


9.10.2019. OBAVIJEST UČENICIMA, RODITELJIMA I DJELATNICIMA ŠKOLE O ŠTRAJKU 10.10.2019.  Zbog najavljenog štrajka u organizaciji Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama RH, a u kojem sudjeluju djelatnici i naše škole, u četvrtak 10. listopada 2019. neće biti nastave. U štrajku će sudjelovati članovi sindikata i svi zaposlenici koji se štrajku dobrovoljno pridruže.
"Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske najavio je jednodnevni štrajk sa svrhom zaštite i promicanja gospodarskih i socijalnih interesa sindikata, a sve sukladno čl. 205. Zakona o radu. Naime, svi zaposleni u osnovnim školama i srednjim školama od 1. rujna 2019. uključeni su u provođenje najveće i najcjelovitije reforme u obrazovanju od osamostaljenja Republike Hrvatske. Provođenje takve reforme zahtjeva i povećava složenost poslova zaposlenika u osnovnim i srednjim školama. Svrha je štrajka potrebno donošenje izmjena i dopuna Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama za zaposlenike u osnovnim i srednjim školama kako bi se od 1. rujna 2019. promijenili svi koeficijenti složenosti poslova za zaposlenike u sustavu".Štrajk je za četvrtak najavljen u svim školama, a u petak i naredne dane štrajkat će se cirkularno po županijama.
Drage učenice i učenici, poštovani roditelji, molim vas za razumijevanje i strpljenje. Tijekom sutrašnjeg dana pratite naše mrežne stranice: www.ssmb.hr, lokalne portale i medije kako biste pravovremeno bili obaviješteni o daljnjem tijeku aktivnosti.
(Čedomir Ružić, prof.)
Kontakt na koji se možete obratiti: 098421547 ili cedomir.ruzic@skole.hr

Preuzimanje:
Obavijest o štrajku - pdf
Dopis ministrice znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Blaženke Divjak - pdf

Poveznice:
Učitelji sutra u štrajku, vrata škola otvorena - vijesti.hrt.hr
Propalo mirenje Sindikata i Vlade, sutra počinje štrajk u školama: "Očekujemo da će cijeli sustav biti u blokadi" - dnevnik.hr
Predsjednica Sindikata učitelja odgovorila nam na pitanje morate li sutra ići u školu - srednja.hr
ŠTRAJK U ŠKOLAMA: Treba li dolaziti u školu? Što s malom djecom i produženim boravcima? Hoće li se dobivati neopravdani sati? KONTAKTIRALI SMO PULSKE RAVNATELJE I DOBILI ODGOVORE - glasistre.hr
Mirenje učitelja i nastavnika s Vladom nije uspjelo: Sutra štrajk u školama u cijeloj Hrvatskoj - novilist.hr