naslovna > Županijska stručna vijeća > MŽSV ravnatelja 2019.

Međužupanijsko stručno vijeće ravnatelja srednjih škola

Prijava na stručne skupove - sustav ettaedu.azoo.hr i sustav EMA: https://ema.e-skole.hr/edukacija/6211


4.9.2019. Održana edukacija "Škola za život" za ravnatelje srednjih škola RH  u Graditeljskoj tehničkoj školi Zagreb, Kako je najavljeno, u radu na navedenim stručnim skupovima, sudjelovala je i ministrica MZO-a dr. sc. Blaženka Divjak.


Ravnatelji se prijavljuju na stručni skup preko sučelja EMA e-škole i linka: https://ema.e-skole.hr/edukacija/6548
"I ovom prilikom želim vam dobar početak nove školske godine, sa što manje stresa i neugodnih situacija. S poštovanjem,
dr. sc. Oleg Đaković, Agencija za odgoj i obrazovanje, Viši savjetnik za ravnatelje srednjih škola"

25.8.2019. NOVO! Ministarstvo znanosti i obrazovanja - Škola za život
Poštovane/i, s obzirom na  kompleksnost reforme obrazovanja koja od jeseni ulazi u sve škole diljem Hrvatske, Ministarstvo znanosti i obrazovanja želi vam dodatno pomoći. U tu svrhu, prikupili smo najučestalija pitanja koja vam zajedno s odgovorima šaljemo u nastavku. Želimo da znate da u ovom važnom reformskom procesu niste sami, Ministarstvo će pružati podršku školama tijekom cijele godine i biti otvoreno za svu pomoć koja Vam je potrebna. Stvorili smo snažnu mrežu podrške i očekuju vas savjetnički posjeti tijekom čitave godine. Ministrica Blaženka Divjak idući tjedan započinje novu turneju 'Škola za život' kojom se nastavljaju posljednje pripreme za uvođenje kurikularne reforme u sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj. Cilj obilaska je utvrditi gradivo o reformi te odgovoriti na preostala pitanja uoči početka nove školske godine. Zajedno smo u ovome i zajedno konačno uvodimo prijeko potrebne promjene u sustav odgoja i obrazovanja.
S poštovanjem, Ministarstvo znanosti i obrazovanja
Preuzimanje:
Škola za život pitanja i odgovori - pdf
Odgovor Udruzi hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja - pdf
Često postavljana pitanja, 3. grupa odgovora, 23.8.2019. - pdf


5.7.2019. U Labinu je 3. srpnja održano jednodnevno stručno usavršavanje za ravnatelje srednjih škola na temu frontalnog uvođenja novih kurikuluma ("Vođenje škole u skladu s promjenama" i "Vrednovanje") "ŽSV ravnatelja srednjih škola triju županija: Istarska, Primorsko-goranska i Ličko-senjska na čelu s kolegom Ružićem. Konstruktivni kritičari, motivirani ispremni dijeliti svoja pozitivna iskustva. Kreativni kolege koji kroz projekte i mobilnosti uvode promjene u svoje škole pa tako i u škole za život."
(Tekst i foto: Vesna Car, ravnateljica OŠ Barilović, Karlovac)


"Ravnatelji srednjih škola i učeničkih domova triju županija na krilima ‘Škole za život’ uz svesrdnu podršku kolega (Ingrid Sau, Vesna Car, Ivica Radošević) pripremaju se za nove izazove koje donosi kurikularna reforma poput svih nastavnika i stručnih suradnika u vrijeme lipanjskih i srpanjskih skupova širom Lijepe naše. Sretno svima!"
(Tekst i foto. Čedomir Ružić, voditelj MŽSV ravnatelja)

Preuzimanje:
Prezentacija i sav korišteni materijal naših mentora na stručnom skupu - skolazazivot.hr

4.6.2019. POZIV NA STRUČNO USAVRŠAVANJE ZA RAVNATELJE NA ŽUPANIJSKOJ/LOKALNOJ RAZINI Poštovani, Ministarstvo znanosti i obrazovanja poziva Vas na jednodnevno Stručno usavršavanje učitelja, nastavnika, ravnatelja i stručnih suradnika na županijskoj i lokalnoj razini.
Stručno usavršavanje za ravnatelje održat će se u sklopu projekta Podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme II (CKR II), Obrazovna reforma Škola za život financiranog iz Europskog socijalnog fonda.
Skup će se održati u srijedu 03.07.2019., s početkom u 10:00 sati. Mjesto održavanja je Srednja škola Mate Blažine, na adresi Rudarska 4, Labin.
Prijava na skup obvezna je u sustavu EMA te se možete prijaviti do 03.07.2019., putem https://ema.e-skole.hr/edukacija/6211.
Sva dodatna pitanja mogu se postaviti elektroničkim putem, slanjem upita na adresu elektroničke pošte: kurikulum@mzo.hr.
(Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Voditelj ŽSV)
Poveznice:
Škola za život/eksperimentalne škole - skolazazivot.hr


14.4.2019. Ministrica Blaženka Divjak upoznala ravnatelje s tijekom provedbe kurikularne reforme Agencija za odgoj i obrazovanje organizirala je 9. i 10. travnja 2019. godine u Primoštenu državni stručni skup za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova s temom vođenje i rukovođenje školskom ustanovom tijekom reformskog procesa, o čemu je u uvodnom izlaganju govorila ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Govoreći o uvođenju kurikularne reforme u sve škole od jeseni 2019. godine ministrica Blažena Divjak okupljenim ravnateljima, njih više od 350 iz srednjih škola i učeničkih doma, poručila je da reformske procese shvaćaju vrlo ozbiljno i odgovorno te da od ravnatelja očekuje da će u svojim školama koordinirati aktivnosti u reformi. - Pred nama je zajednički pothvat jer ovu reformu zajedno gradimo, a reformske procese shvaćamo ozbiljno i odgovorno. Imamo dosta izazova, ali mi smo ti koji ćemo reformu iznijeti i ona će zaživjeti. Sigurna sam da ćemo promijeniti škole, motivirati učitelje i rezultate učenika. Naš glavni resurs su mladi, ali pitanje je koliko u njih ulažemo. Moramo se truditi ulagati u mlade, da imaju start za četvrtu industrijsku revoluciju za koju još ne znamo kako će izgledati - rekla je ministrica Divjak. Istaknula je da je već sada napravljeno puno posla te da su povratne informacija preko 13 tisuća sudionika vrlo pozitivne. Ministrica je podsjetila i da je u prva dva mjeseca ove godine odrađeno gotovo tisuću radionica te da su doneseni novi kurikulumi. Najavila je također da će se kontinuirano nastaviti stručna edukacija odgojno-obrazovnih radnika u virtualnim učionicama, ali da će organizirati i puno susreta uživo, prve je najavila za lipanj i rujan mjesec.  Kada je riječ o udžbenicima, Divjak je naglasila da je donesen novi Zakon o udžbenicima i drugim nastavnim materijalima te da su nakladnici do sada predali 271 novi udžbenik za one razrede koji imaju nove kurikulume. Što se tiče opreme za škole, dodala je ministrica, "naglasak je na tome da imamo digitalno neovisnog nastavnika i da svaki nastavnik ima svoje računalo, projektor i pametnu ploču". – Škole su dobile 100 kuna po učeniku za opremanje kabineta didaktičkim sredstvima i digitalnim sadržajima,  znatna sredstva ove godine izdvojit ćemo za opremanje školskih knjižnica te ćemo uložiti znatna sredstva za opremanje škola za obveznu informatiku i izbornu informatiku – kazala je ministrica Divjak naglasivši da će svaka škola u razdoblju od 2017. do 2020 dobiti ukupno 1, 5 milijuna kuna kako bi se ostvarili uvjeti da kurikularna reforma uđe u dobro opremljene škole.

Glavni savjetnik ministrice dr. sc. Marko Košiček upoznao je ravnatelje s Novim zakonom o udžbenicima i drugim nastavnim materijalima po kojemu će udžbenike odobravati Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a nadležne agencije druge obrazovne materijale. Važna je novost, istaknuo je, da će katalog udžbenika biti otvoren stalno, što znači da će se udžbenici odobravati i uvrštavati u katalog po potrebi. – Svake godine upućivat ćemo pozive i otvarati katalog udžbenika ovisno o uvođenju novi kurikuluma – kazao je M. Košiček.

Okupljenima u primoštenskom hotelu uvodno su se obratili i organizator skupa Oleg Đaković, viši savjetnik za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova Agencije za odgoj i obrazovanje, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić, predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec te predsjednica Udruge učeničkih domova Ljubica Banović. Svi oni istaknuli su potrebu profesionalizacije ravnateljskog profesije i uvođenje licenciranja za ravnatelje.Stručna predavanja s vrlo korisnim temama za svakodnevni rad ravnatelja u školama  održali su sveučilišni profesori Sveučilišta u Zadru, predstavnici CARNET-a, Agencije za zaštitu osobnih podataka. Održana su predavanja na temu Upravljanja u srednjim školama i učeničkim domovima; Radno pravo, Financijsko upravljanje u funkciji fiskalno odgovornog  poslovanja odgojno-obrazovne ustanove; Vodstvo u funkciji upravljanja zaposlenicima;  Komunikacija ravnatelja. Ravnatelji su upoznati s tijekom i razvojem projekta e- Škola i primjeni Opće uredbe o zaštiti osobnih podatka u sektoru odgoja i obrazovanja.


Na samom kraju stručnoga skupa o novostima vezanima uz strukovno obrazovanje predavanje je održao Vlado Prskalo, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja i Andreja Uroić-Landekić, voditeljica službe za strukovno obrazovanje MZO-a koja je govorila o projektu modernizacije programa strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. 

Preuzimanje:
Prezentacije i predavanja sa skupa ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova RH  na temu: VOĐENJE I RUKOVOĐENJE ŠKOLSKOM/DOMSKOM USTANOVOM TIJEKOM REFORMSKIH PROCESA u Primoštenu  9. i 10. travnja 2019.

Uvodni dio, otvaranje skupa; pozdravne riječi dužnosnika i uzvanika, dr. sc. Oleg Đaković, Agencija za odgoj i obrazovanje
Kurikularna reforma u svim školama od jeseni 2019. (Uključena i pitanja sudionika) prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica, MZO
Novi Zakon o udžbenicima i novim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu, dr. sc. Marko Košiček, glavni savjetnik ministrice
Upravljanje u srednjim školama i učeničkim domovima, izv. prof. dr. sc. Božena Krce-Miočić, Sveučilište u Zadru
Radno pravo, mr. sc. Marijan Bitanga, Sveučilište u Zadru
Projekt e-Škole, Barbara Kolarek, prof., pomoćnica ravnatelja CARNET-a
Primjena Opće uredbe o zaštiti podataka u sektoru odgoja i obrazovanja, Petra Papić, mag. iur., viša savjetnica u Službi za zaštitu osobnih podataka, AZOP i Martina Mudražija, dipl. iur., viša savjetnica u Službi za zaštitu osobnih podataka, AZOP
Komunikacija ravnatelja – kamen spoticanja ili ključ uspjeha?, Suzana Hitrec, prof., ravnateljica Upravne škole Zagreb
Financijsko upravljanje u funkciji fiskalno odgovornog poslovanja odgojno obrazovne ustanove, Diana Čičin-Šain, mag. oec., Sveučilište u Zadru
Vodstvo u funkciji upravljanja zaposlenicima u školama i učeničkim domovima, doc. dr. sc. Tomislav Klarin, Sveučilište u Zadru
Novosti iz MZO-a vezane uz strukovno obrazovanje, Vlado Prskalo, prof., pomoćnik ministrice, MZO
Projekt „Modernizacija programa strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“, Andreja Uroić-Landekić, dipl. ing.,  voditeljica službe za strukovno obrazovanje, MZO
Primjeri dobre prakse: Zoran Živković, dipl. ing, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Šibenik i Senka Dodig, prof., ravnateljica Turističko-ugostiteljske škole Šibenik
(Tekst: Oleg Đaković, predstojnik AZOO-a Rijeka; foto i obrada prezentacija: Čedomir Ružić, voditelj međužupanijskog stručnog vijeća ravnatelja srednjih škola)
Poveznice:
Ministrica Divjak upoznala ravnatelje s tijekom provedbe kurikularne reforme - azoo.hr
Divjak: Za kurikularnu reformu planirane dvije milijarde kuna - azoo.hr

28.3.2019 Poziv na državni stručni skup za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova u Primoštenu Agencija za odgoj i obrazovanje 9. i 10. travnja 2019. godine u Primoštenu organizira državni stručni skup za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova RH  "Vođenje i rukovođenje školskom/domskom ustanovom tijekom reformskih procesa".
Ravnateljima srednjih škola i učeničkih domova obratit će se i predavanja održati stručnjaci iz područja školskog menadžmenta, čelnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, savjetnici agencija i ravnatelji srednjih škola.
Prijavu za smještaj obavlja osobno svaki sudionik puten on-line obrasca koji se nalazi na linku:  www.dubrovniksun.hr/prijave/rssud
Prijavu sudjelovanja obvezno  izvršiti na:  http://ettaedu.azoo.hr/ najkasnije do 4. travnja 2019. godine.
(dr. sc. Oleg Đaković, viši savjetnik za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova)
Preuzimanje:
Program stručnog skupa - pdf

15.2.2019. Najava stručnih skupova AZOO-a, voditelj dr. sc. Oleg Đaković


Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović susrela se 2. veljače 2019. u Dubrovniku s članovima Udruge (www.ravnatelj.skole.hr)
3.2.2019. Održan stručni skup ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova RH na temu ULOGA RUKOVOĐENJA U SREDNJOŠKOLSKIM USTANOVAMA – između strategije i prakse u Dubrovniku 1.-3. veljače 2019. pod pokroviteljstvom predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović u  Hotelu Valamar President, Dubrovnik. U sklopu stručnog skupa svečano se obilježila 25 godina djelovanja Udruge.
1. dan
OTVARANJE SKUPA

Uvodno obraćanje Suzane Hitrec - pdf

                               Pozdravne riječi Predsjednice Udruge, gostiju i uzvanika

AKTUALNOSTI IZ MZO-a, Vlado Prskalo, MZO     ULOGA RUKOVOĐENJA U ŠKOLAMA U EUROPI, Barbara Novinec, ESHA

DISTRIBUIRANO ŠKOLSKO VOĐENJE IZ RAZLIČITIH PERSPEKTIVA, Prof.dr.sc.Vesna Kovač, Filozofski fakultet u Rijeci

KRIZNO KOMUNICIRANJE U OBRAZOVANJU: PROBLEMI I RJEŠENJA, doc.dr.sc.Damir Jugo, Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment
PROGRAM SVEČANOG OBILJEŽAVANJA 25. GODIŠNJICE UHSR-aU društvu s ministricom Blaženkom Divjak i zamjenikom Vladom Prskalom na svečanosti 25. obljetnice Udruge
2. dan

ULOGA RUKOVOĐENJA IZ RAVNATELJSKE PERSPEKTIVE – između strategije i prakse, Ljubica Banović, Učenički dom Marije Jambrišak, Zagreb
Vjekoslav Robotić, Gimnazija „Fran Galović“, Koprivnica, Čedomir Ružić, Srednja škola Mate Blažine, Labin - prezentacija PREZI OVDJE!

4.0 INDUSTRIJSKA REVOLUCIJA I NOVI LEADERSHIP, Ivica Vrančić, Verantuis d.o.o.
ZAŠTO SU RAVNATELJI KRIVI ZA SVE?, Sunčica Findak, HRT
3. dan

Zaključci sa stručnog skupa Dubrovnik 2019. doneseni 3.02.2019. poslani su 4.02.2019. predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću, predsjednici RH, Kolindi Grabar Kitarović, ministrici Blaženki Divjak, predsjednici Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, Vesni Bedeković OVDJE!
Predsjednica UHSR-a uputila je 4.02.2019. Ministrici dopis vezan uz aktualne probleme u radu ravnatelja srednjoškolskih ustanova. OVDJE
Poveznica:
ULOGA RUKOVOĐENJA SREDNJOŠKOLSKIM USTANOVAMA – između strategije i prakse - ravnatelj.skole.hr


17.1.2019, Održan stručni skup za ravnatelje srednjih strukovnih škola RH na temu Uloga ravnatelja srednje strukovne škole u strategiji razvoja škole Državni stručni skup Uloga ravnatelja srednje strukovne škole u strategiji razvoja škole koji je  namijenjen ravnateljima srednjih strukovnih škola održao se 15. i 16. siječnja 2019. u Zadru, u hotelu Kolovare.

Na stručnom skupu govorili su stručnjaci iz područja školskog menadžmenta, kao i stručnjaci iz prakse, te ravnatelji srednjih strukovnih škola. Ravnatelji su upoznali obilježja novih tendencija u osuvremenjivanju strukovnog obrazovanja u RH, kao i njihovu praktičnu primjenu u praksi. U sklopu stručnog skupa, organiziralo se i rad u pet paralelnih radionica koje su moderirati ravnatelji imenovanih regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju.


U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje 15. i 16. siječnja 2019.  održan je u Zadru dvodnevni državni stručni  skup pod nazivom „Uloga ravnatelja srednje strukovne škole u strategiji  razvoja škole"  namijenjen ravnateljima srednjih strukovnih škola RH. Skup je okupio preko 150 ravnatelja, a  govorili su stručnjaci iz područja školskog menadžmenta,  predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, te ravnatelji srednjih strukovnih škola.
U ime ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje gđe Jadranke Žarković Pečenković, prof., skup je otvorio dr. sc. Oleg Đaković, viši savjetnik za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova RH, koji je naglasio važnost ovog stručnog skupa čiji je cilj usavršavanje ravnateljskih kompetencija i uloge ravnatelja srednjih strukovnih škola u uspostavljanju osiguranja kvalitete strukovnog obrazovanja i usklađivanja obrazovanja s tržištem rada. Sudionicima skupa obratio se i pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije  Ivan Šimunić. Skup je pozdravio i pomoćnik ministrice gosp. Vlado Prskalo, prof.,  koji je u nastavku plenarnog rada održao  i predavanje pod naslovom „Uloga ravnatelja u strategiji razvoja škole“. Viši savjetnik – specijalist iz Ministarstva znanosti i obrazovanja Hrvoje Bakić, prof., održao je predavanje pod naslovom „Pregled dosadašnjih i budućih aktivnosti u procesu uspostave regionalnih centara kompetentnosti,“ a doc. dr. sc. Tomislav Klarin sa Sveučilišta u Zadru, predavanje pod naslovom „Upravljanje projektima u odgojno obrazovnim ustanovama.“
Nakon prijepodnevnog plenarnog dijela, na poslijepodnevnim radionicama koje su moderirali ravnatelji imenovanih regionalnih centara  kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, sudionici skupa imali su  priliku doznati što se sve radi u centrima izvrsnosti. Pet je radionica bilo razvrstano prema sektorima: zdravstvo i socijalna skrb, strojarstvo, brodogradnja i metalurgija, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda, prehrana i veterina te turizam i ugostiteljstvo. Radionice su vodili i moderirali: Davor Vidaković, prof.,  ravnatelj  Medicinske škole A. Kuzmanića Zadar, Asja Jelaković, dr. med., ravnateljica Škole za medicinske sestre Mlinarska–Zagreb, mr. sc. Mirjana Grabar-Kruljac, ravnateljica Medicinske škole Varaždin, Tihomir Tomčić, dipl. ing., ravnatelj Strukovne škole V. Vlatkovića Zadar, Dražen Blažeka, dipl. ing.,  ravnatelj Tehničke škole Čakovec, Đurđica Fuštar, prof., ravnateljica Tehničke škole R. Boškovića Zagreb, Davor Malović, dipl. ing., ravnatelj Tehničke škole Sisak, mr. sc., Rajka Tršinski, ravnateljica Srednje škole Arboretum Opeka–Marčan, Marija Grgić, dipl. ing., ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole Požega, Ivo Bilić, dipl. ing., ravnatelj Turističko ugostiteljske škole Split i Sibila Roth, mag. cin.,  ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija. Drugog dana stručnog skupa, ravnatelji su u plenarnom dijelu radu mogli vidjeti i čuti sve bitno što se radilo i zaključilo u radu pet sektorskih radionica prethodnog dana, s obzirom da su voditelji radionica sukcesivno  prezentirali odrađeno.

Preuzimanje:
Vlado Prskalo, Uloga ravnatelja u strategiji razvoja škole - pdf
Hrvoje Bakić, Proces uspostave regionalnih centara kompetentnosti - pdf
Tomislav Klarin, Upravljanje projektima - pdf
Tihomir Tomčić i Dražen Blažeka, Prezentacija RCK Strojarstvo - pdf
Đurđica Fuštar, TEHNIČKA ŠKOLA RUĐERA BOŠKOVIĆA - pdf
Davor Malović, RCK Elektrotehnika - pdf
Rajka Tršinski, RCK Srednja škola Arboretum Opeka Marčan - pdf
Marija Grgić, RCK Poljoprivreda - pdf
Sibila Roth i Ivo Bilić, RCK Turizam i ugostiteljstvo - pdf

 


9.1.2018. NA ZNANJE – RAVNATELJIMA, NASTAVNICIMA I STRUČNIM SURADNICIMA Na Filozofskom fakultetu u Rijeci otvoren Natječaj za upis na Poslijediplomski specijalistički studij za ravnatelje odgojno-obrazovnih ustanova Poštovane kolegice i kolege, s osobitim zadovoljstvom javljamo da je na Filozofskom fakultetu u Rijeci otvoren Natječaj za upis na Poslijediplomski specijalistički studij za ravnatelje odgojno-obrazovnih ustanova. Tekst Natječaja dostupan je na sljedećoj poveznici OVDJE!
http://www.ffri.uniri.hr/hr/naslovnica/2-uncategorised/1886-natjecaj-za-upis-na-poslijediplomski-specijalisticki-studij-za-ravnatelje-odgojno-obrazovnih-ustanova.html
Natječaj će biti otvoren do 25. siječnja 2019. godine. Ljubazno molimo da informaciju proslijedite svojim suradnicima koji bi mogli biti zainteresirani za studij. U privitku ćete pronaći letak s nekoliko dodatnih informacija o studiju.
Srdačno i s poštovanjem,
Prof. dr. sc. Vesna Kovač, voditeljica studija

Prof. dr. sc. Vesna Kovač, Sveučilište u Rijeci, Filozofski fakultet, Odsjek za pedagogiju, Sveučilišna avenija 4, HR 51000 Rijeka, Tel. +38551265717, E-mail: vkovac@ffri.hr

21.12.2018, NAJAVA STRUČNOG SKUPA Uloga ravnatelja srednje strukovne škole u strategiji razvoja škole – Ravnatelji srednjih strukovnih
VRIJEME: 15. 1. 2019. - 16. 1. 2019.
Razina i vrsta stručnog skupa: državni stručni skup.                                                           
Namjena: skup je namijenjen ravnateljima srednjih strukovnih škola RH.
Mjesto održavanja: Hotel Kolovare, Zadar
Broj polaznika: 220
Rok prijave: obvezna prijava do 10. siječnja 2019. na http://ettaedu.azoo.hr
Predavači:   pomoćnik ministrice MZO Vlado Prskalo, Hrvoje Bakić, prof, MZO, izv. prof. dr. sc. Božena  - Krce Miočić, Tihomir Tomčić, dipl. ing.,  Đurđica Fuštar, prof., Dražen Blažeka, dipl. ing., dr. sc. Oleg Đaković, mr. sc. Mirjana Grabar Kruljac, Asja Jelaković, dr. med., mr. sc. Rajka Tršinski, Davor Malović, dipl. ing., Ivo Bilić, dipl. ing., Marija Grgić, dipl. ing., Sibila Roth, mag. cin., Davor Vidaković, prof.
Cilj: upoznati obilježja novih tendencija u osuvremenjivanju strukovnog obrazovanja u RH, kao i njihovu praktičnu primjenu u praksi
Oblici rada: predavanja, radionice, panel diskusije, interaktivna predavanja
Vrednovanje: standardizirani upitnik AZOO
Voditelj:
Viši savjetnik za ravnatelje srednjih škola dr. sc. Oleg Đaković