naslovna > Kurikulum > Natjecanja, susreti i smotre 2019.

Natjecanja, susreti i smotre 2019.

20.10.2018. Na 8. zavičajnom kvizu "Krasna zemljo" Sabrina Britvarević i Ivan Dominik Kubaj osvojili 4. mjesto Učenici 4. o razreda Ivan Dominik Kubaj i Sabrina Britvarević sudjelovali su 12. listopada 2018. pod mentorstvom profesorice povijesti Dijane Muškardin na 8. istarskom zavičajnom kvizu Krasna zemljo u Novigradu. Od 26 prijavljenih škola u kategoriji srednjih škola osvojili su 4. mjesto.
Ove su godine učenici radili na povijesti Istre u razdoblju Prvog svjetskog rata u Istri, a povodom 100. obljetnice njegova završetka te poznavanje povijesti grada domaćina Novigrada i njegove materijalne i nematerijalne kulturne baštine. Sam cilj kviza je popularizacija zavičajne povijesti i promicanje zavičajnog identiteta.
Kviz  se sastoji od teorijskih pitanja iz povijesti, geografije i kulturne baštine Istre i grada domaćina te od praktičnih zadataka vezanih za prepoznavanje kulturne baštine. Svi se zadaci rješavaju putem radnih listića na terenu po starogradskoj jezgri, gdje dežuraju i nastavnici mentori.
Poveznica:
U Novigradu održan 8. Istarski zavičajni kviz Krasna zemljo – tvistra.hr
Održan zavičajni kviz Krasna zemljo na temu Prvog svjetskog rata - istarski.hr