naslovna > Upisi > Upisi > Upisi 2018.

Upisi

Ovogodišnje planiranje upisa

Novosti


28.8.2018. Rezultati upisa u prvi razred SŠMB-a nakon jesenskog upisnog roka šk.g  2018.-2019.
Prema Odluci o upisima, 27. kolovoza 2018. u 12:00 sati zaključale su se liste prioriteta kandidata te je od toga trenutka omogućen ispis prijavnica (razrednici osnovnih škola prijavnice ispisuju na kartici Evidencija prije rangiranja/Prijavnice/Tiskanje prijavnica).
Prijavnice moraju potpisati kandidat i njegov roditelj/skrbnik te dostaviti razredniku u osnovnu školu ili u srednju školu (ukoliko je učenika aktivirala srednja škola) do 29. kolovoza u 15:00 sati, koji će to označiti u sustavu na www.upisi.hr/oss (ako je u pitanju razrednik osnovne škole) ili www.upisi.hr/srs (ako je u pitanju upisno povjerenstvo srednje škole, na kartici Evidencija prije rangiranja/Zaprimljene prijavnice).
Školama je omogućeno da zaprimljene prijavnice evidentiraju do 29. kolovoza u 18:00 sati. Kandidati koji ne budu označeni neće biti na ljestvicama poretka niti imati mogućnost upisa u srednje škole u jesenskom upisnom roku. U opravdanom slučaju, ako kandidat nije u mogućnosti potpisati prijavnicu, dovoljan je potpis roditelja/skrbnika. Ako ni roditelj/skrbnik nije u mogućnosti dostaviti potpisanu prijavnicu, potpisanu prijavnicu može dostaviti opunomoćena osoba (roditelj/skrbnik daje punomoć kod javnog bilježnika).

                                           Rezultati upisa u I. razred SŠMB-a nakon jesenskog upisnog roka

19.7.2018. Rezultati upisa u prvi razred SŠMB-a nakon ljetnog upisnog roka šk.g  2018.-2019. Istekao je krajnji rok za dostavu upisnica i dokumentacije potrebne za upis. Nakon ljetnog upisnog roka u Srednju školu Mate Blažine Labin upisano je 98 učenika od 142 koliko ih je ove godine završilo osnovnu školu na Labinštini (razlog zbog kojeg nismo ni planirali još jedan razred gimnazije). Učenici su iskazali najveći interes prema općoj gimnaziji u kojoj se je upisalo 24 učenika (minimalni bodovni prag 56) i četverogodišnjim strukovnim školama za zanimanje ekonomist i elektrotehničar (minimalni bodovni prag 44), u kojima je upisano po 24 učenika po razrednom odjelu, koliko je i planirano.
U trogodišnjim strukovnim programima najveći interes je kao i dosad bio za zanimanje kuhar (plan ispunjen upisom 10 učenika), dok je u ostalim trogodišnjim programima za zanimanje konobar, instalater-monter i elektromehaničar ostalo još slobodnih mjesta za jesenski upisni rok.
U zanimanju konobar od planiranih 10 učenika upisano je 5 učenika, te je ostalo još 5 slobodnih mjesta. U zanimanje instalater-monter od planiranih 14 učenika upisano je 6 učenika te je ostalo još 8 slobodnih mjesta, a u zanimanju elektromehaničar od planiranih 10 učenika upisano je 5 učenika te je ostalo još 5 slobodnih mjesta.
Za planirani upis prodavača za 20 mjesta u odobrenom jednom zasebnom razrednom odjelu po novom kurikulumu (dosad su bili prodavači u zajedničkom razrednom odjelu s konobarima i kuharima) zbog premalog broja prijavljenih kandidata razredni odjel ove godine nije odobren od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Ove godine na Labinštini je osnovu školu završilo samo 141 učenik (najmanje dosad), a već sljedeće godine broj učenika će se povećati na 182, potom 171 itd. što će nam omogućiti da ponovno vratimo još jedno gimnazijsko odjeljenje i ponovno ponudimo zanimanje prodavač za kojim postoji potreba na tržištu rada.
Znači, za jesenski upisni rok ostalo je ukupno 18 slobodnih mjesta (vidjeti tablicu). Početak prijava u sustav i prijava obrazovnih programa u kojima je ostalo slobodnih mjesta je 21.8.2018. Objava konačnih ljestvica poretka je 30.8.2018., a dostava dokumentacije koji su uvjet za upis u određeni program je 31.8.2018.

                    Slobodna mjesta za upis u I. razred SŠMB-a nakon ljetnog upisnog roka

20.6.2018. U prvi razred Srednje škole Mate Blažine može se upisati 136 učenika Srednja škola Mate Blažine u iduću će 2018./2019. školsku godinu u osam programa prvog razreda upisati 136 učenika. U četverogodišnje programe opću gimnaziju, ekonomiste  i elektrotehničare upisat će se po 24 učenika. U trogodišnji program prodavač slobodnih je 20 mjesta, a po deset u trogodišnje programe konobar,  kuhar i elektromehaničar. U trogodišnji program instalater-monter upisat će se 14 učenika. Objava konačnih ljestvica poretka za upis u srednju školu bit će 13. srpnja, a upisi dan kasnije, u subotu 14. srpnja. (Radio Labin)
U prvi razred Srednje škole Mate Blažine može se upisati 136 učenika - radiolabin.hr

                                                 Plan upisa u I. razred šk.g. 2018.-2019. - pdf
13.6.2018. Natječaj za upis učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019.
Upoznavanje s uvjetima koje srednja škola propisuje natječajem za upis u prvi razred - pdf
Uvjeti upisa Srednje škole Mate Blažine Labin po zanimanjima - pdf
Dostava potrebne dokumentacije koja je uvjet za upis u određeni program u Srednju školu Mate Blažine prema slijedećem rasporedu:
Subota - 14.7.2018. - školski restoran
Vrijeme:                 Program/zanimanje
 8.00    opća gimnazija, elektromehaničar, instalater-monter
 9.00    ekonomija, konobar, kuhar, prodavač
10.00   elektrotehničar   

Obrasci koje treba ispuniti i predati Povjerenstvu za primanje upisne dokumentacije:
1.    E-upisnicu (isprintana iz aplikacije e-upisi)
2.    Liječničko uvjerenje prema uvjetima Natječaja OVDJE!
Obrasci koji se nalaze na web stranicama škole - www.ssmb.hr OVDJE!:
3.    Obrazac SŠMB - NOVI - pdf
4.    Obrazac PRIVOLA RODITELJA-ZAKONSKOG ZASTUPNIKA – izjava roditelja prilikom upisa u prvi razred - docx     
       Obrazac PRIVOLA RODITELJA-ZAKONSKOG ZASTUPNIKA – izjava roditelja prilikom upisa u prvi razred - pdf
5.    Obrazac OSIGURANJE UČENIKA - izjava roditelja prilikom upisa u prvi razred - pdf


                                                        Letak za upise u I. razred šk.g. 2018.-2019. - pdf

28.5.2018. Upute za srednje škole o provođenju upisnoga postupka Ministarstvo znanosti i obrazovanja dostavilo je ravnateljima srednjih škola upute o provođenju upisnog postupka u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. U uputama je opisano provođenje upisnog postupka, a u skladu s odredbama Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole (Narodne novine, broj 49/2015. i 47/2017.) i Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. (Narodne novine, broj 47/2018.). Navedene upute dostupne su OVDJE!.
Omogućena vam je ovjera točnosti podataka na kartici Ovjera točnosti, a kako bi se programi koje provodi srednja škola prikazivali kandidatima za odabir. Sve uvjete koje srednja škola propisuje natječajem za upis, kao i ostale uvjete važne za nastavak obrazovanja u pojedinim obrazovnim programima srednja škola je dužna unijeti u NISpuSŠ. Svi potrebni podaci za natječaj nalaze se u Odluci o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. Napominjemo da se programi obrazovanja koji nemaju ovjerenu točnost podataka neće prikazivati kandidatima za odabir za upis za sljedeću školsku godinu 2018./2019.Također, od iznimne je važnosti da podaci na Ovjeri točnosti odgovaraju u potpunosti natječaju za upis.

17.5.2018. Kalkulator bodova za upis u srednju školu!  Suradnju Zajednice i portala srednja.hr komunicirajte putem vaših web stranica, ali isto tako proslijedite je i svim lokalnim medijima i školama koje bi od projekta mogli imati koristi. Naime, upis željene srednje škole nerijetko zadaje glavobolju kako učenicima, tako i njihovim roditeljima. S ciljem olakšanja tog procesa, portal srednja.hr prije nekoliko je godina pokrenula „Kalkulator bodova za upis u srednju školu“. Ove godine, uz potporu Hrvatske zajednice županija, „Kalkulator bodova“ dobio je novo, redizajnirano ruho te nudi dodatne mogućnosti osmašima prilikom izračuna bodova. Kako dolazi vrijeme upisa, interes za kalkulator raste, a posjetiti ga možete OVDJE!.
("Hrvatska zajednica županija")

21.2.2018. Plan upisa i minimalni bodovni prag za šk.g. 2018.-2019. Novi strukovni kurikulumi za ekonomiste i prodavače OVDJE!


Prezentacijski letak SŠMB-a 2018. OVDJE!

Učenički video uradak "Dobrodošli u SŠMB", M.Klapčić i B. Fable -  youtube.com

Prošlogodišnje planiranje upisa OVDJE!

 

Detaljnije:
UPISI OD 2015. DO 2017. OVDJE!
DANI OTVORENIH VRATA OD 2012. DO 2018. OVDJE!