naslovna > Stručno-pedagoška služba > Učenici > Generacije maturanata > Maturanti 2018.

Generacija maturanata 2017.-2018.


22.5.2018. Maturanti obilježavaju svoj dan - www.labin.hr
Maturanti Srednje škole Mate Blažine Labin, njih 121, danas slave svoj dan, posljednji dan nastave i srednjoškolskog obrazovanja. Kao i generacije prije njih okupili su se na školskom igralištu, no jaka kiša nakratko je prekinula slavlje. Nakon kraće pauze, kao i generacije njihovih prethodnika nastavili su svoj mimohod  kroz središte grada zajedno sa svojim razrednicima i ravnateljem.
Tradicionalno svoje druženje nastavljaju u Prtlogu, a prije toga posjetili su starogradski trg gdje ih je pozdravila zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada. Zaželjela im je uspješan završetak školske godine, puno uspjeha u daljnjem školovanju, radu i životu.
(Tekst i foto: Grad Labin)


22.5.2018. Maturanti proslavili zadnji dan škole (video) - labinstina.info
Ni loše vrijeme nije omelo ovogodišnju generaciju maturanata Srednje škole Mate Blažina Labin da 22. svibnja proslave završetak svog srednjoškolskog obrazovanja. Iako je kiša padala, stotinjak maturanata u dobrom raspoloženju i naoružani zviždaljkama, tradicionalno su prodefilirali od škole do Starog grada gdje su okupirali trg, te nastavili s plesom i pjesmom.


Na Titovom trgu ih je pozdravila zamjenica gradonačelnika Labina Federika Mohorović Čekada zajedno sa suradnicima. Gradonačelnik Glavičić nažalost nije mogao ispratiti „svoju“ prvu generaciju maturanata, jer se u gradskoj vijećnici u isto vrijeme održavala sjednica Gradskog vijeća. Kiša se tijekom zviždanja i galame na starogradskom trgu povukla, a dan maturanata kao i svake godine tradicionalno završava feštom u Prtlogu.

(Tekst: Divna Knežević, foto i video: Roberto Matković)


22.5.2018. Kiša poremetila planove maturantima - 5portal.hr 
Iako su još jutros u 07:30 bili optimistični, kiša je ipak pokvarila planove 121 maturanta. Umjesto ispred škole, okupljaju se u školskom restoranu, a kako nam kažu, od Prtloga ne odustaju. Možda će im se i vrijeme u konačnici smilovati te će stati kiša.
Bez obzira na vremenske nepogode, vesele se kraju srednjoškolskog obrazovanja. Iako je bilo najavljeno da je prometnica pred školom biti zatvorena, to zasad nije učinjeno.


Maturalna zabava 2018.

 


30.3.2018. Održana maturalna zabava generacije maturanata 2017.-2018.  Maturantice i maturanti Srednje škole Mate Blažine Labin su u petak 16. ožujka 2018. navečer u hotelu Hederi proslaviti jedan od najvažnijih dana u njihovu životu, njih stotinjak i četiristotinjak njihovih gostiju, roditelja, rođaka i prijatelja. Središnji događaj večeri bilo je njihovo svečano predstavljanje u parovima.  Zapjevali su u skladu s tradicijom i Gaudeamus. Imali su i svoje glazbene i video točke programa. Zabavljali su se dugo u noć uz energične taktove grupe Night Express. Program je vodila Morin Kudić Hukić, a nezaboravne trenutke zabilježio je Foto Festival. Maturanti su se na kraju zahvalili organizatorima - zaslužnim učenicima i razrednicima Karli Golja Milevoj, Roberti Germin Mileta, Orijani Tenčić, Sandri Juran, Hrvoju Bolfanu, Alenu Šestaku i ravnatelju Čedomiru Ružiću te brojnim sponzorima i donatorima OVDJE!


                        Prodavači i ugostitelji                                                                   Gimnazijalci

                                   Ekonomisti                                                                       Gimnazijalci

                         Elektrotehničari                                                          Elektromehaničari i instalateri-monteri


Govor ravnatelja Drage maturantice i maturanti! Poštovani roditelji, članovi obitelji,  rođaci i uzvanici! Drage kolegice i kolege profesori i djelatnici Srednje škole Mate Blažine!
Sve vas s posebnim zadovoljstvom pozdravljam želeći vam dobrodošlicu na maturalnu zabavu naših mladih slavljenika - generacije maturanata 2017.-2018. školske godine. S obzirom na vrijeme održavanja svečanosti usuđujem ih prozvati „prvim vjesnicima proljeća“, a to i dokazuju svojom mladošću, ljepotom, veseljem i razigranošću.
Hvala vam na ovoj prekrasnoj večeri u koju ste uložili mnogo truda i vremena, aktivno se uključujući u njezinu organizaciju i prikupljanju potrebnih novčanih sredstava. Hvala svima onima koji su vam pomogli u svemu tome - vašim dragim razrednicima, sponzorima i donatorima, a večeras i brojnom osoblju raskošnog restorana, energičnim glazbenicima, vrijednim fotografima, voditeljici i vicematurantima, koji će dati sve od sebe da budemo svi zajedno zadovoljni i kako bi nam ova večer ostala u trajnoj uspomeni.
I zapamtite: „Najbolji su dio čovjekova života njegova mala, bezimena nezapamćena djela dobrote i ljubavi“ (William Wordsworth), a to ste, nadam se, na trenutnom pragu zrelosti dosad doživjeli. Za nas bi bilo vrlo važno da ostanete zadovolji i ponosni što ste pohađali našu školu.
Želim vam puno sreće i uspjeha na kraju srednjoškolskog obrazovanja, na predstojećim ispitima državne mature i obranama završnog rada, koji će vam omogućiti ulazak u svijetu odraslih, gdje vas očekuju novi izazovi, za koje ste, garantiram, spremni i osposobljeni. Dokažite to!
Želim vam svako dobro!


Zahvala sponzorima - pdf

(Tekst: Čedomir Ružić; Foto: Foto Festival)