naslovna > Upisi > Virtualni Dani otvorenih vrata SŠMB-a

Dani otvorenih vrata

      
Poveznica: UPISI 2021. OVDJE!

Novosti:

Prezentacija Virtualni Dani otvorenih vrata Srednje škole Mate Blažine Labin OVDJE!
NOVO: Ukida se bodovni prag za četverogodišnje programe! Od iduće školske godine učenici osmih razreda imaju priliku uz dosadašnje programe i zanimanja upisati i program jezične gimnazije! Školske  2021./2022. godine upisujemo učenike u sljedeće programe i zanimanja:

  • Opća gimnazija (24 učenika/ca) promo materijal OVDJE!
  • Jezična gimnazija (24 učenika/ca) promo materijal OVDJE!
  • Ekonomist (24 učenika/ca) promo materijal OVDJE!
  • Elektrotehničar (24 učenika/ca) promo materijal OVDJE!
  • Elektromehaničar (10 učenika/ca) promo materijal OVDJE!
  • Instalater-monter (14 učenika/ca) promo materijal OVDJE!
  • Konobar (10 učenika/ca) promo materijal OVDJE!
  • Kuhar (14 učenika/ca) promo materijal OVDJE!


                                                              Cjelovita prezentacija Srednje škole Mate Blažine - pdf
                                            

                                                          Promotivni letak za Dane otvorenih vrata 2021.

         Učenički video uradak "Dobrodošli u SŠMB" Matea Klapčić i Borna Fable -  youtube.com
Poveznica: UPISI 2021. OVDJE!

27.5.2020. Upisi u srednje škole online! Ne mora se više fizički doći u školu!
ODLUKA O UPISU UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021. OVDJE!

Virtualna prezentacija Srednje škole Mate Blažine OVDJE! - youtube
Preuzimanje:
Virtualna prezentacija Srednje škole Mate Blažine - pdf
Strojarstvo - pdf
Poslovi elektro struke - pdf

5.3.2020. Prijedlog plana upisa u prvi razred šk.g. 2020.-2021. Na Labinštini u šk.g. 2019.-2020. osnovnu školu završava 165 učenika.


Bodovni prag


Prezentacija DANI OTVORENIH VRATA 2020. - pdf


 


21.2.2020. SINOĆ ODRŽANA PREZENTACIJA STRUKOVNIH OBRAZOVNIH PROGRAMA  Na održanoj prezentaciji strukovnih obrazovnih programa 20. veljače 2020. "Pridi osmaš (i sedmaš)" tražila se je stolica više i Polivalentna dvorana Gradske knjižnice Labin bila je ispunjena do posljednjeg mjesta.
Strukovne obrazovne programe prezentirali su ravnatelji Tehničke i Industrijsko obrtničke škole iz Pule te profesori  Srednje škole Mate Blažine Labin, Elvis Miletić i Alen Šestak. Skup su pozdravili Predsjednik Obrtničke komore Istarske županije, g. Roberta Momića i Predsjednik Udruženja obrtnika Labin, Elvis Diminić, kao i Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte Grada Labina, Alek Dragojević.

Koliko je učenicima bilo korisno dobi informaciju od predstavnika škola za koje struke mogu steći obrazovanje, toliko više im je bilo dragocjeno čuti i osobna iskustva obrtnik koji su se upustili u poduzetništvo. Svoje iskustvo u obrtništvu podijelili su Salmir Mrkaljević suvlasnik ugostiteljskog obrti i Pizzerie Pineta, Bojan Blašković vlasnik obrta za telekomunikacijske usluge „BCB“ te Elvis Diminić, Predsjednik Udruženja obrtnika Labin i vlasnik obrta za završne radove u građevinarstvu „Diminić“.
Najbolju poruku večeri, uistinu, dobili su od njih: "Nemojte upisivati nešto zbog toga jer to upisuju vaši prijatelji! Upišite ono što volite, što vam se uistinu sviđa i što ćete kroz život raditi. I cijeli život učite i dodatno se obrazujte da budete što bolji u onome što radite. Majstori su traženi i imate siguran posao nakon završene škole."
(Tekst i foto: Udruženje obrtnika Labin, Alis Šaina)

Učenik Dalen Grdić s profesorom Davorom Frnakovićem predstavili rad na školskom 3D printeru Na predstavljanju, zanimanja na kojem se naša škola predstavila dijelom strukovnih zanimanja iz strojarstva i elektrotehnikei te planom upisa za sljedeću školsku godinu, demonstiran je i rad na 3D printeru koji smo kao donaciju dobili od organizatora Festivala zanimanja - Udruženja obrtnika Labin još prošle godine. Prikazali smo nacrtani model u programu TinkerCad-u te model isprintali na samomprinteru. Također smo pokazali ostale modele koje smo radili tijekom školske godine.
(Tekst i foto: Davor Franković)
Preuzimanje:
Prezentacija Strojarstvo - pdf
Prezentacija Elektrotehnika i računalstvo - pdf
Prezentacija Dani otvorenih vrata SŠMB-a 2020. - pdf
Savjeti za odabir zanimanja za naše buduće učenike OVDJE!
Poveznice:
SINOĆ ODRŽANA PREZENTACIJA STRUKOVNIH OBRAZOVNIH PROGRAMA - labinskakomuna.com

Prošlogodišnji Dani otvorenih vrata

Upisi 2019. - ssmb.hr

10.6.2019. Srednja škola Mate Blažine Labin raspisuje i objavljuje Natječaj za upis učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. Natječaj je dostupan OVDJE!
Preuzimanje:

Upoznavanje s uvjetima koje srednja škola propisuje natječajem za upis u prvi razred Srednje škole Mate Blažine Labin - pdf
28.5.-10.6.2019. Održane prezentacije Srednje škole Mate Blažine za roditelje i učenike osmih razreda OŠ na Labinštini Ravnatelj Čedomir Ružić i psihologinja Mirjana Dobrić predstavili su, uoči predstojih upisa u srednju škola, roditeljima i učenicima novi izmijenjeni plan upisa i novi bodovni prag kao i brojne uspjehe učenika i profesora Srednje škole Mate Blažine na natjecanjima, susretima i smotrama, međunarodnim projektima, i time iznijeli brojne prednosti kod upisa učenika o ovu jedinu srednjoškolsku ustanovu na istočnoj obali istarskog poluotoka.
Preuzimanje:
Prezentacija Srednje škole Mate Blažine Labin - pdf

28.3.2019. Započinju Dani otvorenih vrata za učenike OŠ Labinštine Osmaši će narednih tjedana, od 1.4. do 16.4., posjetiti Srednju školu Mate Blažine i upoznati se sa programima i zanimanjima koja Škola nudi OVDJE!. Predstavljanja, koja su pripremili stručni suradnici, nastavnici praktične i teorijske nastave te učenici Srednje škole Mate Blažine, održat će se u energetski obnovljenoj matičnoj zgradi - školskom restoranu i školskoj knjižnici, a potom i u školskoj radionici preko puta, nakon ćega će osmaši obići i moderno opremljene sportske dvorane u pratnji svojih razrednika i stručnih suradnika. Zahvaljujemo se na interesu osnovnih škola Labinštine s kojima Srednja škola uspješno surađuje. Prezentacije će se odvijati po sljedećem rasporedu i kalendaru:
OŠ I.L. Ribar, Labin – 68 učenika
Ponedjeljak, 1.4.2019. u 8.15 sati
OŠ V. Š. Pajo, Nedešćina – 21 učenika
Ponedjeljak, 8.4.2019. u 8.30 sati
OŠ M. Vlačića – 44 učenika
Srijeda, 10.4.2019. u 8.30 sati
OŠ V. N. Potpićan – 25 učenika
OŠ I. G. Kovačić Čepić – 11 učenika
Utorak, 16.4.2019. (ili 9.4.) u 8.30 sati
OŠ I. Batelić, Raša – 6 učenika
(od 13.30 sati – termin prema dogovoru)
Dobrodošli!  

              Prezentacija "Dobrodošli u..."                                             Prezentacija Dani otvorenih vrata 2019.
Preuzimanje:
Prezentacija elektrotehnile i računalstva - pdf  
Prezentacija prodavača - pdf

       
26.3.2019. Gradu Labinu odobreno novih 775 tisuća kn bespovratnih sredstava za Karijerno savjetovanje Danas je u Hotelu Esplanade u Zagrebu upriličen prijem i svečano potpisivanje ugovora u okviru Poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza III“, financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda. Grad Labin je u okviru navedenog poziva kandidirao projekt „Karijerno usmjeravanje nezaposlenih mladih i osnovnoškolaca s područja Labinšine“ te je za isti odobreno ukupno 775.913,62 HRK iz Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu!
U ime Grada Labina ugovor sa ministrom rada i mirovinskog sustava Markom Pavićem potpisao je zamjenik gradonačelnika Zoran Rajković.
Partneri u projektu su Osnovna škola Ivo Lola Ribar Labin i Srednja škola Mate Blažine Labin.
Hrvatski zavod za zapošljavanje temeljem sporazuma o suradnji podržao je uključivanje u projekt u dijelu distribuiranja informacija o radionicama zainteresiranim polaznicima za stručnim konzultacijama u području tematike zapošljavanja, uključujući statističke analitike i mišljenja o metodologiji provedbe projekta (teme radionica i dinamika održavanja).
Kratki opis projekta:
Ovaj projekt povezuje sve čimbenike karijernog savjetovanja u lokalnoj zajednici s naglaskom na jačanju kapaciteta osnovnoškolske sredine za kvalitetan program profesionalne orijentacije, a sve kroz pilot model primjene austrijskog petofaznog modela u hrvatskim uvjetima.
Mladi nezaposleni na projektu će bolje upoznati svoje sposobnosti i izazove putem procesa karijernog savjetovanja te će steći uvid u mogućnosti za samozapošljavanje koje im se nude na tržištu rada.
Tijekom projekta psiholog u školi dobiva dodatan trening za karijerno savjetovanje osnovnoškolaca te potreban suvremeni psihologijski instrumentarij. Učenici dobivaju obuhvatnije poznavanje svojih sposobnosti, obrazovnih smjerova, zanimanja i realnog sektora.  Ključni partneri i suradnici na projektu, ujedno čimbenici lokalne politike zapošljavanja, kao osnovna i srednja škola, lokalni gospodarstvenici, lokalna samouprava i Hrvatski zavod za zapošljavanje na projektu uspostavljaju čvrste veze i jačaju suradnju u području rješavanja problematike zapošljavanja.
Projekt je u skladu sa Strategijom razvoja ljudskih potencijala Istarske županije (2016.-2020.).
Cilj projekta: Projektom Karijerno usmjeravanje nezaposlenih mladih i osnovnoškolaca s područja Labinštine želi se ojačati kapacitet nezaposlenih mladih i učenika za aktiviranje na tržištu rada kroz bolje upoznavanje vlastitih sposobnosti  putem karijernog savjetovanja te predstavljanja mogućnosti koje im se nude na tržištu rada na dva načina:
1) upoznavanje s mogućnostima za samozapošljavanje (paušalni obrt, OPG, tvrtka, udruga i dr.)
2) karijerno informiranje o mogućnostima obrazovanja, zapošljavanja i realnim zadacima iz pojedinih zanimanja - osnovnoškolci.
Poveznice:
Gradu Labinu odobreno novih 775 tisuća kn bespovratnih sredstava - labin.hr


Upisi 2018. - ssmb.hr18.4.2018. Održani Dani otvorenih vrata Srednje škole Mate Blažine Labin za učenike osmih razreda OŠ Labinštine

U želji za što boljim informiranjem i odabirom  budućeg obrazovnih programa/zanimanja u Srednjoj školi Mate Blažine Labin organizirani su već tradicionalni „Dani otvorenih vrata“ od 16.4. do 18.4 2018. na kojima su učenici osmih razreda upoznati sa mogućnostima nastavka srednjoškolskog obrazovanja u labinskoj srednjoj školi. Energetski potpuno obnovljenu i značajnim poboljšanjem uvjeta rada školu je sa njihovim razrednicima, nastavnicima i stručnim suradnicima posjetilo 111 učenika OŠ Ivo Lola Ribar Labin, OŠ Matije Vlačića Labin, OŠ Vitomira Širola Paje Nedešćina  i OŠ Ivana Batelića Raša. Učenici OŠ Vladimira Nazora Potpićan  (njih 31) posjetili su školu još u listopadu 2017.
Cjelokupni program posjete odvijao se je prema posebnom programu i hodogramu. U školskoj radionici od strane nastavnika teorijske i praktične nastave u području elektrotehnike i strojarstva upoznati su sa karakteristikama programa i zanimanja uz demonstraciju praktičnih vježbi. Učenici su imali priliku upoznati se i sa ostalim kvalitetno opremljenim praktikumima i kabinetima u kojima se stječu znanja i vještine iz područja  programa ekonomije, trgovine i ugostiteljstva. Nastavnici teorijske i praktične nastave, učenici srednje škole i stručni suradnici upoznali su učenike sa značajkama zanimanja u navedenim programima i osobnom kartom škole putem prezentacija, video uradaka i praktičnih demonstracija u nastavi. Posjetili su i novoopremljenu školsku knjižnicu i nove sportske dvorane Sportskog centra „Franko Mileta“ u kojima će se održavati nastava TZK-a. Osim potpuno uređenih unutrašnjih i vanjskih prostora škole planira se u sljedećoj šk.g. uvođenje e-dnevnika, odnosno internetske mreže i optičkog kabla u sve učionice koje će konačno postati specijalizirane po područjima rada, i predmetima. Svojim raznovrsnim školskim i strukovnim kurikulumom, bogatom ponudom izvannastavnih aktivnosti, raznovrsnim izbornim i fakultativnim programima, školskim i međunarodnim projektima Srednja škola Mate Blažine Labin je škola koja istražuje i razvija kvalitetu u odgoju i obrazovanju te stvara povoljno ozračje za uspješno učenje što je svrstava među kvalitetnijima u RH.  
NOVI STRUKOVNI KURIKULUMI U SŠMB-u ZA EKONOMIJU I TRGOVINU

Prošlog tjedna nas je posjetilo Povjerenstvo koje je neposrednim očevidom utvrdilo uvjete za izvođenje novih strukovnih kurikuluma za zanimanja ekonomist i prodavač. Nakon obilaska Škole i provjere materijalnih, prostornih i kadrovskih uvjeta Povjerenstvo je utvrdilo kako naša škola "udovoljava kadrovskim, materijalnim i ostalim uvjetima za izvođenje predmetnih strukovnih kurikuluma i odobrava izvođenje strukovnih kurikuluma za stjecanje kvalifikacija ekonomist i prodavač."
PLAN UPISA
U dosadašnjem planu upisa predviđen je bio jedan razred konobar-kuhar-prodavač (ukupno 24 učenika). Obzirom da će nastava za prodavače biti izvođena po novom strukovnom kurikulumu,  prodavači će biti u posebnom razrednom odjeljenju (20 učenika) i jedno razredno odjeljenje konobara i kuhara (20 učenika tj. 10 konobara i 10 kuhara). S obzirom da ove šk.g. na Labinštini osnovnu školu završava dosad najmanji broj učenika (142) Škole ne planira upisati 2 odjeljenja opće gimnazije, već samo jedno (24 učenika), jedno odjeljenje elektrotehničara, jedno ekonomista u četverogodišnjem trajanju te u trogodišnjim zanimanjima osim već spomenutih jedno odjeljenje u kombinaciji instalater-monter (14 učenika) i elektromehaničar (10). Škola je od prošle godine uvela i minimalni bodovni prag za četverogodišnje programe (gimnazija 56, ekonomija i elektrotehnika 44) čime se opredijelila za kvalitetu i popunjenost u trogodišnjih strukovnim zanimanjima za koje vlada potražnja na tržištu rada.
(Upisno povjerenstvo SŠMB-a)
Poveznice:
Upisi 2018. - ssmb.hr
Upisi - ssmb.hr


16.4.2017. Započeli Dani otvorenih vrata za učenike OŠ Labinštine
Osmaši imaju narednih tri dana, do 16. do 18.4., prilike posjetiti  školsku radionicu i upoznati se sa programima i zanimanjima u području strojarstva i elektrotehnike, a u energetski obnovljenoj matičnoj zgradi upoznati sa mogućnostima obrazovanja u gimnaziji, ekonomiji, trgovini i ugostiteljstvu nakon čega obiđu školsku novoopremljenu knjižnicu i nove sportske dvorane... a sve u pratnji stručnih suradnika, nastavnika praktične i teorijske nastave te samih srednjoškolaca.

Raspored prezentacija:
Ponedjeljak, 16.4.2018. u 8.15 sati - OŠ I.L. Ribar, Labin – 51 učenika
Utorak, 17.4.2018. u 8.30 sati
OŠ V. Š. Pajo, Nedešćina – 10 učenika
OŠ I. Batelić, Raša – 11 učenika
Srijeda, 18.4.2018. u 8.30 sati
OŠ Matije Vlačića – 39 učenika

OŠ Vladimir Nazor (31 učenik) iz Potpićna posjetila je Školu u listopadu 2017.

13.4.2018. Plan upisa i minimalnog bodovnog praga za šk.g. 2018.-2019. Novi strukovni kurikulumi za ekonomiste i prodavače OVDJE!

11.4.2018. Održan zajedničkog sastanka sa stručnim suradnicima OŠ Labinštine dana 26. ožujka 2018. sa sljedećim dnevnim redom:
1. Prijedlog posjeta SŠMB-e za vrijeme Dana otvorenih vrata za učenike 8. razreda OŠ (16. do 28.4.2018.)
2. Prijedlog održavanja roditeljskih sastanaka  u OŠ Labinštine prema unaprijed dogovorenim terminima
3. Razno
Preuzimanje:
Zapisnik - pdf 
Raspored prezentacija  - pdf
Raspored prezentacije OŠ I.L. Ribar - pdf
Raspored prezentacije OŠ Nedešćina i Raša - pdf
Raspored prezentacije OŠ M. Vlačić - pdf   

              
23.3.2018. Održana edukativna radionica za učenike OŠ Matije Vlačića Jedan razred učenika sedmog razreda O.Š. Matije Vlačića u sklopu nastave Tehničkog odgoja posjetio je radionicu Srednje škole Mate Blažine, gdje su se upoznali sa CNC programiranjem tokarilica i glodalica te klasičnim tokarskim strojevima. Kod programiranja upoznali su  što je sve potrebno napraviti - od  crteža pa do izrade predmeta  na stroju. Isto tako uz pomoć nastavnika napravili su program za jedan jednostavni predmet. Kod klasičnih tokarilica učenici su mogli vidjeti što je sve moguće napraviti na tokarilicama. Učenici su iskazali zadovoljstvo viđenim te su rekli da bi voljeli češće ovdje dolazit u posjetu nastavi. Domaćini učenicima osnovne škole bili su nastavnici: Valter Veselica, Igor Zulijani, Alen Šestak i  Elvis Miletić uz pratnju njihove nastavnice Višnje Faraguna.                                                

21.2.2018. Prijedlog Plana upisa i minimalnog bodovnog praga za šk.g. 2018.-2019. OVDJE!


      Prezentacija Dani otvorenih vrata 2018. - pdf     
Prezentacijski letak SŠMB-a 2018. OVDJE!          


Učenički video uradak "Dobrodošli u SŠMB" Matea Klapčić i Borna Fable -  youtube.com

Prošlogodišnji Dani otvorenih vrata
 
                                                         Prezentacijski letak SŠMB-a 2017. - pdf

16.6.2017.  Održan Dan otvorenih vrata SŠMB-a za roditelje Za roditelje učenika VIII. razreda osnovnih škola u srijedu 14.6.2017. u 18.00 sati u školskom restoranu Srednja škola Mate Blažine Labin te u 19.00 sati u praktikumu elektrotehnike održan je Dan otvorenih vrata u cilju pružanja informacija koje će pomoći roditeljima i učenicima u kvalitetnom odabiru budućeg zanimanja u SŠMB-u. Od strane ravnatelja, stručne službe i suradnika predstavljena virtualna osobna iskaznica SŠMB-a, mogućnosti nastavka obrazovanja u SŠMB-u, determinante izbora zanimanja, kriteriji i uvjeti upisa u pojedine programe kao i posebno predstavljanje VALAMAR RIVIERA d.d. i ELEKTRO STRUKE.

Poziv za roditelje - pdf

Prezentacija O ČEMU TREBA VODITI RAČUNA PRILIKOM IZBORA PROGRAMA/ ZANIMANJA?NOVO UPISI - pdf
Natječaj za upis u prvi razred šk.g. 2017.-2018. NOVO! - pdf
Prezentacija Postani stipendist VALAMARA - pdf

18.3.2017. Predstavljanje Srednje škole Mate Blažine na Danima otvorenih vrata SŠMB-a Raspored prezentacija za učenike VIII. razreda:
Ponedjeljak, 27.3.2017. u 8.15 sati - OŠ V. Š. Pajo, Nedešćina (12 učenika) OVDJE!
Utorak, 28.3.2017. u 11.45 sati - OŠ I. Batelić, Raša (14 učenika) OVDJE!
Srijeda, 29.3.2017. u 8.00 sati - OŠ M. Vlačića, Labin (34 učenika) OVDJE!
Četvrtak, 30.3.2017. u 8.30 sati - OŠ V. Nazor, Potpićan (20 učenika) OŠ I.G.Kovačić, Čepić (6 učenika) OVDJE!
Ponedjeljak, 3.4.2017. u 8.00 sati - OŠ I. L. Ribar, Labin (59 učenika) OVDJE!
Fotogalerija
 
 
 

   
  
   Naše su vrijedne kuharice i kuhari dočekali osmaše prigodnim uradkom

Plan upisa u I. razred šk.g. 2017.-2018. - pdf

Šk.g. 2015.-2016.
 

19.8.2016. Nastavak sufinanciranja prijevoza učenika srednjih škola Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nastavlja s programom sufinanciranja redovitih učenika srednjih škola. Vlada Republike Hrvatske na današnjoj sjednici prihvatila je Odluku o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju rujan-prosinac 2016. godine.
Pravo na sufinanciranje 75% troškova međumjesnog javnog prijevoza, kao i u prethodnom razdoblju, ostvaruju učenici koji su u školskoj godini 2016./2017. upisali i redovito pohađaju srednju školu, koji kupuju mjesečnu učeničku kartu za autobus ili vlak, a kojima udaljenost od adrese prebivališta odnosno boravišta do adrese škole iznosi više od 5 kilometara.
Učenicima koji su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade ili pomoći za uzdržavanje, sukladno propisu kojim se uređuje područje socijalne skrbi financirat će se 100% cijene mjesečne učeničke karte.
Učenicima u programima čiji se veći dio izvodi u obliku praktične nastave i vježbi te drugim strukovnim programima sa stručnom praksom, sufinancirat će se, odnosno financirati mjesečna karta, odnosno pojedinačne karte za dane pohađanja praktične nastave i vježbi te stručne prakse u mjesecu uzimajući u obzir najpovoljniji iznos.
Struktura razrednih odjela i broja učenika:
       Struktura razrednih odjela i broja učenika za upis u I. razred SŠMB-a Labin u šk.g. 2016.-2017. prihvaćena od MZOS-a
O rezultatima upisa u sš. g. 2016.-2017. OVDJE!
9.6.2016. Poziv roditeljima osmaša na DAN OTVORENIH VRATA SŠMB-a (14.6.2016.) Srednja škola Mate Blažine Labin organizira DAN OTVORENIH VRATA ZA RODITELJE učenika osmih razreda osnovnih škola Labinštine u školskom restoranu utorak 14.06. u 18.00 sati u cilju pružanja informacija koje će pomoći učenicima i roditeljima u kvalitetnom odabiru budućeg zanimanja.
Preuzimanje:
Prezentacija VALAMAR RIVIERA ADRIA stipendiranje konobara i kuhara- pdf
O čemu treba voditi računa prilikom izbora programa/ zanimanja? - pdf
Osobna karta SŠMB-a - pdf
Poziv DAN OTVORENIH VRATA ZA RODITELJE - pdf
 
22.5.2016. Nastavljaju se Dani otvorenih vrata SŠMB-a 2016. za učenike osnovnih škola Labinštine
Raspored prezentacije OŠ M. Vlačić - pdf
Raspored prezentacije OŠ V.Š. Pajo i I. Batelić - pdf
  
9.5.2016. Započeli Dani otvorenih vrata SŠMB-a 2016. za učenike osnovnih škola Labinštine U želji za što boljim informiranjem osmaša osnovnih škola, a u vezi njihova odabira budućeg zanimanja, u idućih će se dva tjedna u SŠMB-u održati DANI OTVORENIH VRATA. Učenici će posjetiti školsku radionicu i praktikum ugostiteljstva te se putem video uradaka i prezentacija stručnih suradnika, mentora i učenika upoznali sa mogućnostima izbora karijere nastavkom školovanja u Srednjoj školi Mate Blažine. Zahvaljujemo se tvrtki VALAMAR na slatkišima kojima smo počastili sve osmaše šk.g. 2015.-2016..
   
                    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Detaljan raspored posjeta se nalazi u Kalendaru događanja i u Novostima.

Preuzimanje prezentacija zanimanja SŠMB-a 2017.

Poveznice:
Video prezentacije područja rada i zanimanja u SŠMB-u  - ssmb.hr

 

7.5.2016.  Na Danima otvorenih vrata HOLCIMA predstavljen SŠMB (6.5.2016.) Dana 6.5.2016. organiziran je program za učenike osnovnih i srednjih škola „Daj ruku da pronađem pravo zanimanje“ u kojem su zanimljiva radna mjesta predstavili Holcim, Murexin, Rockwool i TE Plomin, a edukativne mogućnosti SŠ Mate Blažine, Politehnika i Fakultet ekonomije i turizma iz Pule te Rudarsko geološko naftni fakultet iz Zagreba. 
Holcim bogatim programom obilježio 90 godina rada tvornice – 5portal.hr
HOLCIM je posjetilo četrdesetak učenika SŠMB-a iz svih struka i zanimanja predvođeni ravnateljem Čedomirom Ružićem i voditeljicom Čedom Perko. Okupljenim učenicima osnovnih škola Labinštine predstavljena je ponuda SŠMB-a za sljedeću školsku godinu dok su srednjoškolci imali jedinstvenu priliku čuti koja se sve zanimanja traže u lokalnim tvrtkama po završetku srednje škole ili studija, na čemu se zahvaljujemo Hoclimu koji je inicirao i dao mogućnost da na jednom mjestu učenici dobiju dragocjene informacije za njihovu profesionalnu orijentaciju i buduću karijeru.
 
Ovogodišnja tema Dana otvorenih vrata HOLCIMA bila je `Zdravlja i sigurnost` te su iz tog razloga posjetiteljima svoj rad predstavile razne interventne službe, poput Policije, Vatrogasaca, Gorske službe spašavanja, Crvenog križa, Centra za sigurni Internet, Holcimova grupe za sigurnost, te mobilna aplikacija "Zaustavimo nasilje u školama" vijeća učenika Srednje škole Mate Blažine i gradskog vijeća mladih Grada Labina kao i biljni pripravci biološke grupe GREEN SCHOOL SŠMB-a pod vodstvom Sandre Juran.
 
 
Time su ove godine službeno započeli i Dani otvorenih vrata Srednje škole Mate Blažine koji će se održati već u ponedjeljak 9.5.2016. za učenike osmih razreda OŠ I.L.Ribara iz Labina, a 10.5.2016. za osnovce iz Čepića i Potpićna po sljedećem rasporedu:
Raspored prezentacije OŠ ILR - pdf
Raspored prezentacije OŠ Potpićan i Čepić - pdf
Prezentacija Dani otvorenih vrata 2016. - pdf


   Letak naslovnica 2016. - pdf    Letak poleđina 2016. - pdf 

Sve o upisima u I. razred šk.g. 2016.-2017. pratite pod UPISI!

Šk.g. 2014.-2015.

Sve o upisima u I. razred šk.g. 2015.-2016. pratite pod UPISI!

15.06.2015. Poziv roditeljima osmaša na DAN OTVORENIH VRATA SŠMB-a (17.06.2015.) SŠMB organizira DAN OTVORENIH VRATA ZA RODITELJE učenika osmih razreda osnovnih škola Labinštine u srijedu 17.06. u 18.00 sati u cilju pružanja informacija koje će pomoći učenicima i roditeljima u kvalitetnom odabiru budućeg zanimanja.
Poziv DAN OTVORENIH VRATA ZA RODITELJE- pdf

02.06.2015. Uspješno održani DANI OTVORENIH VRATA SŠMB-a 2015.  1. i 2. lipnja u SŠMB-u održavali su se DANI OTVORENIH VRATA za učenike i njihove razrednike i stručne suradnike. 167 učenica i učenika, od 173 koliko ih ove godine završava osvnovnu školu, posjetilo je specijalizirane školske praktikume elektrotehnike, strojarstva i ugostiteljstva u kojima se odvijala praktična nastava i laboratorijske vježbe i demonstracije za ova zanimanja.

U virtualnim prezentacijama i video zapisima koje su uslijedile u školskom restoranu imali su prilike upoznati se sa raznolikom ponudom programa i ostalim  zanimanjima koje nudi škola, njezinim međunarodnim projektima, izvannastavnih aktivnosti i zapaženim rezultatima natjecanja kojima obiluje Srednja škola Mate Blažine, na opće zadovoljstvo svih prisutnih. Zahvaljujemo se ravnateljicama i ravnateljima osnovnih škola, stručnim suradnicama i razrednicama i razrednicima koji su omogućili da učenici dođu na naše Dane otvorenih vrata, pogotovo onima iz udaljenijih mjesta. Nadamo se da smo opravdali vaša očekivanja. Dobro nam došli na prestojeće upise OVDJE!

Zahvaljujemo tvrtki RIVIERA ADRIA RABAC na kolačma s kojima smo počastili posjetitelje Dana otvorenih vrata 2015.

                         Labinska kronika, 05.06.2015.
Raspored prezentacija za učenika VIII. razreda:
Ponedjeljak, 01.06.2015.
Osnovna škola I.L. Ribara Labin - pdf   Osnovna škola M. Vlačića Labin - pdf
Utorak, 02.06.2015. u 8.10
Osnovna škola V. Nazora Potpićan - pdf   Osnovna škola I.G.Kovačić Ćepić - pdf   Osnovna škola V. Š. Pajo Nedešćina - pdf  Osnovna škola I. Batelića Raša - pdf

Preuzimanje:
Prezentacija Osobna iskaznica škole na Danima otvorenih vrata 2015. - pdf
Prezentacija Školska knjižnica SŠMB-a - pdf

Poveznice:
Upisi u šk. g. 2015.-2016. - ssmb.hr

Šk.g. 2013.-2014.

16.06.2014. Nastavak DAN OTVORENIH VRATA ZA RODITELJE Poštovani ravnatelji, stručni suradnici i razrednici osnovnih škola, zahvaljujemo vam najprije na uspješnoj suradnji oko profesionalne orijentacije učenika osnovnih škola i što ste sa svojim učenicima posjetili Dane otvorenih vrata SŠMB-a za učenike organizirane tijekom svibnja mjeseca i što ste obavijestili roditelje da već u tjednu pred nama slijede Dani otvorenih vrata SŠMB-a za njihove roditelje i to po sljedećem rasporedu:
Ponedjeljak, 16.06.2014., 18.00 sati, u Školskom restoranu SŠMB-a Labin
OŠ M. Vlačića - Labin; OŠ V.Š. Pajo - Nedešćina; OŠ. I.G. Kovačić - Čepić; OŠ I. Batelić – Raša i ostale zainteresirane   
Srijeda, 18.06.2014., 18,00 sati u prostorijama OŠ V. Nazora u Potpićnu
OŠ V. Nazor - Potpićan
sa sljedećim dnevnim redom:
Determinante izbora zanimanja
Osobna karta SŠMB-a
Pitanj
a
Pod vodstvom stručnih suradnika Mirjane Dobrić i Irene Crvak te ravnatelja Čedomira Ružića.
Dobro nam došli!

Poveznice:
Dani otvorenih vrata labinske srednje škole - radiolabin.hr

19.05.2014. Započeli Dani otvorenih vrata SŠMB-a 2014. za roditelje
Prezentacija Determinante izbora programa/zanimanja - pdf
Prezentacija Osobna karta SŠMB-a 2014. - pdf

02.05.2014. Započeli Dani otvorenih vrata SŠMB-a 2014. za učenike
U želji za što boljim informiranjem osmaša osnovnih škola Labinštine, a u vezi njihova odabira budućeg zanimanja, u idućih će se dva tjedna u SŠMB-u održati DANI OTVORENIH VRATA. Učenici će posjetiti prostore u kojima se odvija teoretska i praktična nastava (školska radionicu, praktikume, knjižnicu, itd) i upoznati se sa mogućnostima nastavka školovanja.
Detaljan raspored posjeta se nalazi u Kalendaru događanja i niže u Novostima.

Novosti:
Rapored prezentacija Dana otvornih vrata 02.05.2014. - pdf


                                                             Dani otvorenih vrata 2014.


 
                                         Letak 2014. - pdf
Preuzimanje:
Prezentacija SŠMB-a na Danima otvorenih vrata 2014. - pdf

 

 

Više o planu upisa u šk.g. 2014.-2015. OVDJE!

 

Šk.g. 2012.-2013.

Na DANIMA OTVORENIH VRATA za učenike VIII. razreda osnovnih škola, njihove razrednike i stručne suradnike svake godine se organiziraju posjete školskoj radionici (strojarstvo i elektrotehnika), ugostiteljskom praktikumu (kuhar i konobar). Učenici se upoznaju s mogućnostima obrazovanja u gimnaziji, ekonomiji i trgovini (ekonomist, prodavač). Posjete školsku knjižnicu. Upoznaju sa školskim kurikulumom, izvannastavnim aktivnostima i projektima škole. 


Prezenatacija Dobrodošli na Dan otvorenih vrata SŠMB-a - pdf
Prezentacija Školska knjižnica - pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 
                                         Dani otvorenih vrata 2013.

Fotogalerija: 
Dani otvorenih vrata - fotogalerija ssmb.hr

Poveznice:
Plan upisa u prvi razred šk.g. 2013.-2014. - ssmb.hr
Područja rada, nastavni planovi i programi - ssmb.hr
Profesionalna orijentacija - ssmb.hr


Plakat Dana otvorenih vrata 2013.

Videozapisi područja rada i programa:
   

Izrada završnog rada ugostitelja 2015. Video 2015. - youtube
Ekonomija, trgovina i poslovna administracija Video 2014. - youtube (405 posjeta do 2015.)
Elektrotehnika i računalstvo Video 2007. - youtube (1.879 posjeta do 2015.)
Strojarstvo Video 2007. - youtube (1.925 posjeta do 2015.)
Turizam i ugostiteljstvo Video 2007. - youtube (534 posjeta do 2015.)
Šk.g. 2011.-2012.


                                           Dani otvorenih vrata 2012.
16.04.2012. U Labinu nedostaje konobara - labin.com
15.04.2012. Želite li posao, upišite za zidara, kuhara ili pekara - glasistre.hr
09.04.2012. Učenicama dodatni bodovi za izbor 'muških' zanimanja - ipress.hr
05.04.2012. Odluka o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u srednje škole šk.g. 2012.-2013. - pdf