naslovna > Stručno-pedagoška služba > Učenici > Radio GIVE ME A BREAK > E-novine POINT

E-novine POINT


Pristupite E-novinama Point - pointenovinessmb.com


3.3.2021. ZAHVALA - proslava 100. obljetnice Labinske republike
Poštovani suradnici,
Dragi kolege,
Cijenjeni sugrađani,
U ime gradonačelnika Grada Labina Valtera Glavičića želimo Vam se zahvaliti na podršci u organizaciji i provedbi obilježavanja 100. obljetnice Labinske republike.
Uspjeh ovog veoma značajnog projekta ne bi bio moguć bez Vašeg doprinosa; svojom ste profesionalnošću, brzim angažmanom i spremnošću pomogli da realiziramo jedan tako veliki događaj, koji je, bez sumnje, izazvao iskrenu emociju svih naših sugrađana i posjetitelja Labina.
Jučer smo pokazali što znači zajedništvo i koliko je ono bitno njegovati svakodnevno. Svaki od Vas, svaki od nas, čini malu, ali nezaobilaznu kariku u tom lijepom lancu suradnje i prijateljstva. Vjerujemo da su i Vaša srca ispunjena ponosom!
Znamo da ćemo nastaviti dobru suradnju u novim budućim izazovima, a do tada želimo Vama i Vašem timu uspješne projekte i dobrobit u svim aktivnostima!
100 X SRETNO!
(Valter Glavičić, Gradonačelnik Grada Labina, Ured Grada Labina)


                     Virtualna igra: Escape room                                                        Virtualna izložba
2.3.2021. Labinski srednjoškolci virtualnim aktivnostima obilježili 100-tu obljetnicu Labinske republike  Učenici Srednje škole Mate Blažine Labin su na jedan veoma kreativan i inovativan način, usprkos socijalnoj izoliranosti i nemogućnosti javnog obilježavanja, obilježili 100-tu obljetnicu Labinske republike. Uz pomoć svojih mentorica izradili su virtualni Escape room i Virtualnu izložbu.
Učenici Danijela Daić, Bruno Falco i Paolo Gobo pod mentorstvom profesorice engleskog jezika Karle Golja Milevoj i profesorice povijesti Sanje Gregorinić Trumić, osmislili su virtualnu “igru” Escape room koja sadržava razna pitanja i interaktivne elemente. Sudionici Escape room-a pomažu rudarima izaći iz rudnika nakon rudarske nesreće. Svojim znanjem sudionici odgovaraju na traženo te tako prolaze razine koje sadrže razna zanimljiva pitanja, rebuse, puzzle, igre spajanja i zadatke vezane za audio i video zapise. Cilj aktivnosti bio je ujediniti modernu tehnologiju i virtualne alate te stvoriti zanimljiv i poučan sadržaja na temu Labinske republike. 
Učenici izborne nastave povijesti Ines Bošković Gobo, Nicol Blašković, Samra Mrkaljević, Paola Vlačić, Andrej Mohorović, Barbara Vozila, pod mentorstvom profesorice Sanje Gregorinić Trumić osmislili su Virtualnu izložbu o Labinskoj republici. Ciljevi izložbe su obilježavanje 100-te godišnjice Labinske republike, upoznavanje zavičajne povijesti te poticanje učenika na istraživanje i uspoređivanje radnička prava nekad i danas. U Virtualnoj izložbi možete saznati kakav je bio jedan dan rudara, stoga vas na početku čeka priča rudara Bepija. Nakon toga upoznati ćete najvažnije uzroke, događaje i posljedice Labinske republike, simbole i zanimljivosti. Osvrnuli smo se i na značaj Labinske republike danas, htjeli smo prikazati što nas sve na području Grada Labina svakodnevno podsjeća na rudare, zbog čega smo i fotografirali rudarske znamenitosti Labina.
Obje su aktivnosti namijenjene učenicima, nastavnicima, građanima i svima ostalima koji žele naučiti nešto novo te saznati što je to bila Labinska republika.


POVEZNICA ZA ESCAPE ROOM
(hrvatsko izdanje) OVDJE!
https://view.genial.ly/6034f824b5e29b0d7a3da4b4/interactive-content-labinska-republika 
POVEZNICA ZA ESCAPE ROOM (englesko izdanje): OVDJE!
https://view.genial.ly/603bf31cf919e80d33151e4b/interactive-content-labinska-republika-eng


POVEZNICA ZA VIRTUALNU IZLOŽBU: OVDJE!
https://view.genial.ly/601ec829a14d110d147e0fe4/guide-labinska-republika-100-godina


(Tekst: Bruno Falco, Sanja Gregorinić Trumić, prof.)

 

Izdvojeni prilozi:

21.2.2019. Giuseppina Martinuzzi (1844.-1925.) - pointenovinessmb.com

20.2.2019. Županijska razina LiDraNa 2019. - pointenovinessmb.com

7.2.2019. Svečanost Dodjele Priznanja Za Sport - pointenovinessmb.com

31.1.2019. Posjet predsjednici Republike Hrvatske - pointenovinessmb.com

5.11.2018. Posjet HNK Ivan Pl. Zajc - pointenovinessmb.com

28.10.2018. Predstavljanje Knjige Nebo Puno Himalaje Autora Darka Berljaka - pointenovinessmb.com

25.10.2018. Intervju S Dr. Sanjom Toljan - pointenovinessmb.com

24.10.2018. Projekt Model Međunarodnog Kaznenog Suda  Zapadni Balkan - pointenovinessmb.com

14.10.2018. Obrazovni Sustav Protiv Kreativnosti Učenika: Napravili Smo Suđenje Sa Svjedocima I Presudili Tko (Ni)Je Kriv - pointenovinessmb.com

14.10.2018. Kreativno Sudjelovanje Srednjoškolaca U Umjetničkim Rezidencijama I Projektima - pointenovinessmb.com

5.9.2018. Međunarodni Dan Pismenosti I “Žene Koje Su Obilježile…” - pointenovinessmb.com

16.11.2017. Vukovar ”Neka se ne zaboravi, ali da se ne ponovi!” - pointenovinessmb.com

30.10.2017. Vršnjačko nasilje - pointenovinessmb.com

20.10.2017. Nagrađeni učenici posjetili Ogulin - pointenovinessmb.com

27.9.2017. Energetska obnova škole - pointenovinessmb.com

25.7.2017. Ljetna škola SEMEP-a i pet dana uživanja! - pointenovinessmb.com

19.5.2017. Dan SŠMB (15.5.2017.) - pointenovinessmb.com


28.1.2017. Sretna prva godišnjica Pointa! OVDJE!


7.11.2016. Srednja škola Mate Blažine u Labinu "Naša škola" - prilog Ružmarin članova e-novina POINT - glasistre

Antonio Bembić, Karla Zupičić, Arjeta Hodža, Sanela Isanović i Sanja Gregorinić 

4.2.2016. Predstavljamo novost u Srednjoj školi Mate Blažine Labin: Point e-novine, na koje smo vrlo ponosni  jer su rezultat  zajedničkog  truda učenika i profesora. 
E-novine pružaju brojne mogućnosti uređivanja, objavljivanja, uključivanja, učenja, nema ograničenja broja stranica, nema problema oko financiranja tiskanja, jednostavne su za korištenje i dostupne svima.
Teme koje želimo obuhvatiti su brojne: glazba, filmovi, literarni radovi, savjeti, vijesti, sport, zanimljivosti, intervjui, ankete,  kritike i sve što nam padne na pamet, a moglo bi biti zanimljivo za čitanje.
Nadamo se da će Vam se naše novine svidjeti. 
Pozivamo sve profesore i učenike Srednje škole Mate Blažine Labin da se priključe našim novinama svojim  idejama, komentarima, čitanjem, pisanjem. 
Voljeli bismo da nam se pridružite i na bilo koji način doprinesete našim školskim novinama.
Ovim putem želimo se zahvaliti ravnatelju Čedomiru Ružiću, školskoj knjižničarki Majdi Milevoj Klapčić, profesorici informatike Alisi Kos na pruženoj podršci, pomoći  i omogućavanju otvaranja novina na internetu.  Posebne zahvale učenicama Saneli Isanović  i Karli Zupičić na uloženom  trudu i upornosti bez kojih ne bismo imali e-novina.
List su uz podršku i usmjeravanje profesorice Sanje Gregorinić, grafički oblikovali i pripremili za objavljivanje na web stranici učenici: Karla Zupičić, Sanela Isanović, Arjeta Hodža, Mattea Mačkić i Antonio Bembić.
Znanje je moć, zato hvalimo se znanjem!

Poveznica:
Point - pointenovinessmb.com