naslovna > Arhiva novosti > Praktični dio završnog ispita ugostitelja 2015.

Praktični dio završnog ispita za kuhare i konobare 2015.

26.05.2015. Održan praktični dio završnog ispita za kuhare i konobare

Dame i gospodo, štovani uzvanici, poštovani profesori, ravnatelju, dragi učenici! Dopustite mi da vas pozdravim, zaželim dobar dan i uputim riječi tople i srdačne dobrodošlice na ovogodišnji GASTRO DOMJENAK, odnosno prezentaciju praktičnog dijela završnog ispita za kuhare i konobare generacije 2014.-2015. Zapravo dobrodošli i na svečani prijem za učenike i mentore sudionike državnih natjecanja smotri i susreta u 2015. Čast mi je i zadovoljstvo pozdraviti višu savjetnicu Elisabettu Fortunato i višeg savjetnika Damira Zvonara, oboje iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih iz Zagreba. Gospoda su danas na službenom zadatku u cilju napredovanja naših kolega i rado su nam se pridružili na našoj maloj svečanosti. Pozdravljam i predstavnike VALAMAR RIVIERA ADRIA, - Nensi Blažina, Gorana Vretenara i Radomira Milevoja, koji omogućavaju našim ugostiteljima u prekrasnim objektima u Rapcu obavljanje kvalitetne stručne prakse.

A sada, dame i gospodo, zahvaljujući kojima okupili, pozdravimo jednim dugim pljeskom najprije naše kuhare, a to su:  Nino Belušić, Dino Benazić, Vanja Davidović, Paulo Derosi, Matteo Hrvatin, Patrik Karlovčec, Mateo Milošević i Mateo Miljković; kao i konobare: Antonio Bažon, Lucia Blašković, Nikola Čuljak, Gloria Jović, Monika Kodrin, Lejla Pilaković, Arian Radočaj, Neven Stevanović i Rea Zahtila.

Navedeni su učenici pripremili svečani toplo-hladni bife. Svaki od učenika dobio je zadatak da u sklopu toplo-hladnog bifea izradi svoj dio praktičnog ispita, a rezultate ćete vidjeti kroz njihovu prezentaciju koja se sastoji od pripremnih radova, posluživanja i završnih radova. Svaki je od učenika konobara pripremio jednu bezakoholnu barsku mješavinu pod vodstvom njihovog mentora Nevija Gašparinija. Kuhari su pripravili jela pod vodstvom njihovog mentora Dorijana Mohorovića.
Molim učenike 3.gh razreda, njihove mentore i razrednicu profesoricu Jasminu Gruičić da ovjekovječimo ovaj svečani trenutak jednom zajedničkom fotografijom.
Dame i gospodo čast mi je i zadovoljstvo pozvati ravnatelja srednje škole Mate Blažine profesora Ružić Čedomira da nam se obrati prigodnom besjedom.
Zahvaljujem ravnatelju a mi se penjemo do zvijezda državnih natjecanja, susreta i smotri 2015.
 
Naše zvijezde državnih natjecanja, susreta i smotri 2015. - pdf
Svim natjecateljima, njihovim mentorima još jednom čestitke za postignute rezultate.
 
Dame i gospodo toplo-hladni bife nas očekuje stoga vam želim dobar tek te ugodan ostatak dana.

(Tekst: voditeljica programa Gordane Poldrugovac; foto: Dino Belušić)


Poziv - pdf
Fotogalerija 2015. - ssmb.hr
Video uradak Izrada završnog rada ugostitelja 2015. - youtube


20.05.2014. Održan praktični dio završnog ispita za kuhare i konobare


Video uradak kuhara i konobara SŠMB-a na praktičnom dijelu završnog ispita

IZRADA ZAVRŠNO RADA UGOSTITELJA SŠMB-a - you tube

20. svibnja u školskom praktikumu ugostiteljstva i restoranu Srednje škole Mate Blažine praktičnom dijelu završnog ispita pristupilo je 26 učenika (13 kuhara i 9 konobara i 4 pomoćnih kuhara).
Kuhari: Benažić Viktor, Brezac Leo, Glavičić Irea, Hodžić Sanja, Jajalo Igor, Jurman Mateo, Klanjac Adriana, Kos Inga, Peštalić Marko, Prajz Vjekoslav, Rupena Mateo, Suljić Šejla, Težak Ana, mentor: Dorijano Mohorović
Konobari: Aletić Anel, Demetlika Noemi, Džombić Rea, Fatorić Monika, Havić Deni, Mohorović Nolan, Rožman Petar, Sejdijaj Edisa, Zenković Emili, mentor: Nevio Gašparini
Pomoćni kuhari: Ahmeti Kushtrim, Mujkanović Dajana, Murić Vanes, Subotić Sanja, mentor: Ivica Jurčević.

 

Organiziran je raznolik i ukusan toplo-hladni buffet, bezalkoholne barske mješavine pred djelatnicima Škole, učenicima i mentorima koji su sudjelovali na državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama (više u: Zvijezde državnih natjecanja, susreta i smotri 2014.) te uzvanicima iz VALAMARA iz Rapca.
(Tekst i foto: Čedomir Ružić; foto: Edi Miletti)

Preuzimanje:
Poziv Gastro domjenak 2014. - pdf

Poveznice:
Natjecenja, susreti  smotre 2014. - ssmb.hr
Praktični dio završnog ispita ugostitelja 2014. - fotogalerija

Završni radovi ugostitelja 2007. - videoprezentacija