naslovna > Arhiva novosti > Oproštaj s maturantima

17.05.2014. Oproštaj s maturantima generacije 2013.-2014. (16.05.2014.)

Posljednjeg dana nastave za završne razrede, 16. svibnja, 144 razdraganih gimnazijalaca, ekonomista, elektrotehničara i tehničari za mehatroniku, elektromehaničara, instalatera grijanja i klimatizacije, automehaničara, prodavača, kuhari i konobari svoj su dan proslavili sa svojim razrednicima najprije na školskom igralištu pred ostalim učenicima škole, a potom krenuli u koloni kroz središte grada do gornjogradskog trga i Prtloga gdje su proveli noć.
Zahvaljujemo im se što se većina njih pridržavala zajedničkog dogovora oko hodograma proslave.
Čestitke i sretno na obrani završnih radova i ispitima državne mature! U nastavku vam prenosimo vijesti sa naših lokalnih portala kojima i ovom prilikom zahvaljujemo što vjerno i zorno prate naše manifestacije i uspjehe.

(Tekst: Čedomir Ružić, Foto: Edi Miletti)

Prenosimo:

16.05.2014. Maturanti slave kraj srednjoškolskog obrazovanja - radiolabin.hr

Danas je posljednji dan nastave za maturante. Maturanti, njih 144,  labinske Srednje škole Mate Blažina okupili su se jutros tradicionalno u dvorištu škole, gdje su se uz pjesmu pozdravili sa svojim ravnateljem i razrednicima: (ton – pjesma). Veseli i razdragani gimnazijalci uz pjesmu bili su i rječiti: (ton – gimnazijalci). Ni ekonomisti nisu za njima zaostajali: (ton - ekonomisti). Veseli su bili i Mateo i Sanja: (ton – Mateo i Sanja). Maturante je na Titovom trgu u Starom gradu pozdravila zamjenica gradonačelnika Eni Modrušan,  a  završetak srednjoškolskog obrazovanja na kraju će zabavnom proslaviti u Prtlogu.

(Tekst: Silvana Fable, Foto: Radio Labin)

 

16.05.2014. Labinski maturanti proslavili zadnji dan škole - nasifoji.com

Maturanti labinske srednje škole, generacija 2013/14. godine, proslavili su svoj zadnji dan škole. Norijada je započela ispred srednje škole Mate Blažina, a potom se 144 maturanata mirnom povorkom uz tek pokoju svirku iz automobila i pjesmom ulicom Zelenice uputilo prema Starom gradu.I dok će nekima ovo biti zadnji dan proveden u školskim klupama, mnogi će obrazovanje nastaviti na fakultetima i time okrenuti novu stranicu u svojim životima. Na starogradskom trgu već tradicionalno su ih dočekali predstavnici Grada Labina, a potom su se uputili u Prtlog, gdje su nastavili proslavljati zadnji dan škole.

(Tekst i foto: Divna Knežević)

 

16.05.2014. Posljednji dan nastave za maturante! - 5portal.hr

Tradicionalno okupljanje maturanata povodom završetka srednjoškolskog školovanja održava se u Prtlogu. Labinski maturanti danas su nakon okupljanja na školskom igralištu u povorci krenuli u Stari grad te kasnije nastavili druženje u Prtlogu. Najavljeno loše vrijeme ne kvari im raspoloženje, kao ni planove.


Nakon današnjeg tuluma slijede im nove obveze te već u utorak  20. svibnja 2014., čeka ih polaganje prvog ispita državne mature iz psihologije. Ispiti državne mature provode se u isto vrijeme, s istim ispitnim materijalima i na isti način za sve učenike u Republici Hrvatskoj. Time se dobivaju rezultati koji su međusobno usporedivi, čime je postupak odabira pri upisu na visoka učilišta pravedniji i transparentniji. Državna matura je obvezni završni pismeni ispit koji učenici gimnazija polažu na kraju svog srednjoškolskog obrazovanja. Obvezu polaganja državne mature od školske godine 2009./2010. imaju gimnazijalci, dok učenici četverogodišnjih strukovnih i umjetničkih škola ispite državne mature polažu samo ukoliko planiraju nastaviti svoje obrazovanje na nekom od visokih učilišta. Na temelju rezultata državne mature, objektivno i nepristrano se ocjenjuje znanje svakog pojedinog učenika te se tako dobiva usporediva ocjena svih učenika u Republici Hrvatskoj, čime se omogućava pravedniji pristup nastavku školovanja kao i zapošljavanju.

Razlika u odnosu na dosadašnji sustav mature je u tome što ispite ne provode i ne ocjenjuju nastavnici škole, već javna ustanova-Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

(Teks i foto: Andriano Šćulac)

(Foto: Čedomir Ružić)

16.05.2014. Labinski maturanti slave svoj dan - gradskiportal.multilink.hr

Maturanti Srednje škole Mate Blažine Labin, njih oko 130, danas slave svoj dan. Kao i generacije prije njih okupili su se na igralištu svoje škole, a potom su se raspjevanim mimohodom kroz središte grada zajedno sa svojim razrednicima uputili prema središnjem starogradskom trgu gdje ih je pozdravila zamjenica gradonačelnika Eni Modrušan. Zaželjela im je uspješan završetak školske godine, što uspješnije rezultate državne mature te puno uspjeha u daljnjem školovanju, radu i životu. Maturanti su potom otišli u Prtlog gdje će provesti poslijepodne i večer uz glazbu i roštilj.
Grad Labin kao posebno najdražu investiciju, koja se višestruko vraća, ističe upravo ulaganje u školstvo, bilo da se radi o sufinanciranju produženih boravaka u osnovnim školama, ulaganju u uređenje škola ili stipendiranju učenika i studenata. Osim toga, kao i svake godine, Grad Labin ovogodišnjim je maturantima  sufinancirao dio troškova održavanja maturalne zabave.

(Tekst: Grad Labin)

15.05.2014. Dan maturanata 2014. - letak

Maturalna zabava generacije 2013.-2014. za pamćenje

Prenosimo:

Ludom zabavom generacija maturanata 2013./14. oprostila se od srednjoškolskog obrazovanja

Generacija maturanata 2013./14. uspješno privodi kraju srednjoškolsko obrazovanje. Njih 120 za dva tjedna napustit će školske klupe. Pred njima je prva značajna stepenica - matura, potom za one marljivije upisi na fakultet dok za neke pronalazak posla.
Prije desetak dana maturanti su na jednu noć zaboravili na sve obveze i dozvolili si noć lude zabave koju će pamtiti do kraja života. U restoranu kompleksa Girandella hotelske kuće Rivijera Adria pripremili su, kako sami kažu, `do sada najbolju maturalnu zabavu koja nikoga nije ostavila ravnodušnim!` 102 maturanta, koji su kraj srednjoškolskog obrazovanja proslavili s roditeljima, prijateljima i rodbinom do sitnih jutarnjih sati zabavljao je bend The Night Express i DJ Marko Londero.
Red glazbe, potom red plesa te prigodnih govora upotpunila je i bogata lutrija koju je potpomoglo stotinjak sponzora vrijednim nagradama.
Ovim putem maturanti generacije 2013./14. najiskrenije zahvaljuju ravnatelju i profesorima, potom roditeljima, rodbini, prijateljima, ali i svim sponzorima koji su oplemenili njihovu zabavu. Ističu kako su svjesni bremenitih vremena u kojima živimo stoga su zahvalni na sve jednoj donaciji, bez obzira da li je ona u vrijednosti stotinu ili par tisuća kuna.
Prigoda je to bila da se prisjete vremena provedenog u srednjoj školi, kako su prije par godina kročili ka budućnosti kroz nepoznata vrata s dozom nesigurnosti i straha. Danas, par godina kasnije, iza sebe imaju riznicu uspomena, novo iskustvo, stečeno znanje i prijatelje za čitav život.   Kroz godine odrastanja i formiranja ličnosti svjesni su uloge profesora bez čije potpore i stručnosti ne bi bili ovako uspješni i danas ponosno stoje pred njima. Nastojat će kroz život i posao dokazati da su postali uspješniji, zreliji i bolji ljudi.
U osobno ime i ime Škole pridružio se čestitkama maturantima i njihovim razrednicima i ravnatelj Čedomir Ružić, na sjajno odrađenom projektu Maturalne zabave (jer se i to može slobodno smatrati pravim projektom na kojem se zajedničkim snagama radilo mjesecima) čiji je uspjeh bio unaprijed zajamčen, te se zahvalio svima koji su priskočili u pomoć u organizaciji i financijskim sredstvima učinili to mogućim.`Čestitke maturanticama i maturantima na lijepom i pristojnom vladanju čak u trenucima kada je zabava doživljavala svoj vrhunac u nezadrživim tonovima i ritmovima glazbe. Maturalna zabava za pamćenje na generaciju 2013.-2014 i neka im se ispune sve želje u daljnjem životu i školovanju`, poručio je ravnatelj.
Na posljetku želja im je spomenuti sve sponzore koji su na bilo koji način potpomogli manifestaciju.
Novčane donacije dali su: Grad Labin, Općina Kršan, Općina Raša, Savjet mladih Grada Labina, Riviera Adria Rabac, Vodovod Labin, Maling d.o.o., De Conte d.o.o., Velo Kafe, Pizzeria Napoli, Obrt Peršić, Hena d.o.o., Derossi metali i Mirna trgovina.
Prigodnim darovima manifestaciju su potpomogli: Atelier Allegro – Alida Blašković Koroljević, Caffe bar Alt, Cvjećarnica Elijana, Design caffe, B bar, Lulu i Lolita, Frizerski salon „Tina“,  Frizerski salon „Esentia“, Rock caffe, Studio S, San Pjero, Zagrebačka banka, Mithos line, Pizzeria Placa, Kozmetički salon Debora, Tam Tam nails, Dives, Frizerski salon „Capilli“, Frizerski salon „Sanja“, Caffe bar „Poli Milana“, Autodijelovi „Tokić“, Frizerski salon „DM“,  Suvenirnica, Herbalife Labin, Color delux, Mesnica „Jelen“, Delizia, Bonbon, Meso Licul, Tocadoro, Caffe bar „Bač“,  Placa, Loripharm, Cvjećarnica „Flavia“, Puležanka, Optika „Willy“, GSM electroservis, Fast food „Forever“, Liber Domini, Ljekarna „Marcilnica“, Frizerski salon „Nina“, Frizerski salon „Selma“, Idea futura, Frizerski salon „Mystic, Titi, Caffe bar `Valentino“, Vista optica, Dino commerce, Caffe bar „Markat“, Frizerski salon „Rosana“, Le profil, Jenkel, Ljekarna „Dom zdravlja“, Licul Romeo, Caffe bar „Kemili“, Birograf, Studio „Lara“, Frizerski salon „Slavica“, Restoran Zelen Draga, Frizerski salon „Freya“, Restoran „Antonio“, Fast food „Veta njam“, Fast food „Kova“, Caffe bar „Dolce vita“, Frizerski salon „Tweety“, Frizerski salon i pediker „Dory“, Stomatološka ordinacija „Denis Cerovac“, Servis i prodaja računala „Sedmica“, „Vida commerce“ , željezara na Starcima, Trgovina boja i lakova „Tonale“, OTP banka, Caffe bar „Empire“, Frizerski salon „Acquiro“, Obrt za trgovinu „Đeni“, Vlačić i Čakić d.o.o., Istarski portal d.o.o., Obrt za uslužne djelatnosti „Alea“, Pino Viaggi, Borovo Labin, Caffe bar „Olimp“, Fast food i ribarnica „Lemešić“, Kavana Raša, LS studio, Caffe bar „Daytona“, Mini market „Đeni“, Kozmetički salon „Eden“, Vinarija „Baćac“, Trgovina „Lori“, Pizzeria „Marco Polo“, Obrt za trgovinu „Atlantis“, Salon vjenčanica Mariage, Frizerski salon Sanja, Zlatarna Oroshi, Frizerski salon Tweety, Fitnes salon Fit Life, Frizerski salon Eni, Obrt za ugostiteljstvo Zagi, Marketi Radojka, Ordinacija dentalne medicine Laura M. Uhač, Obrt za izradu dekorativne keramike Inker, Frizerski salon Eli, Frizerski salon Rob, Frizerski salon Alenka, Voćarna Mango, Caffe bar Time out, Buffet Bukaleta, Kafić Quick, Obrt za turizam Vivi, Frizerski salon Sandra, Obrt za ribarstvo i trgovinu Albona, Autopraonica Malić te Hotel Risnjak.

25.04.2014. Ludom zabavom generacija maturanata 2013./14. oprostila se od srednjoškolskog obrazovanja - 5portal.hr

(Ivana Ahmičević, mag.comm. Autor projekta 5portal.hr, Vl. I.A.Media, Obrt za promidžbu i oglašavanje, www.5portal.hr
Fotografije: Srednja škola Mate Blažine i Foto Festival)

 

Stotinjak labinskih maturanata na maturalnoj večeri u Rapcu

Stotinjak maturanata labinske Srednje škole Mate Blažine okupilo se 11. travnja u restoranu Girandella u Rapcu na proslavi svoje maturalne večeri. Nakon nekoliko prigodnih riječi ravnatelja škole Čedomira Ružića, maturanti su završetak svog srednjoškolskog obrazovanja proslavili plešući uz vesele note Night Express benda. Proslava je započela u 20, a trajala je do ranih jutarnjih sati.

Kao što to uvijek biva, ovom svečanom trenutku maturanata prisustvovali su i njihovi roditelji, koji ipak nisu bili toliko izdržljivi kao svoja djeca, te su zabavu napustili nešto ranije.

22.04.2014. Stotinjak labinskih maturanata na maturalnoj večeri u Rapcu - nasifoji.com

(Tekst: Danijela Bukvić www.nasifoj.com, foto: Festival)

 


Generacisjka fotka
- pdf

Maturalna zabava 2014. i Fotografije završnih razreda


III.GHT - kuhari, konobari i trgovci


III-AMS - Elektromehaničari, automehaničari i instaleteri grijanja i klimatizacije


IV.O - opća gimnazija


IV.F - opća gimnazija


IV.D - ekonomija


IV.EM - elektrotehničari i mehatroničari

FOTO FESTIVAL Maturanti mogu do kraja mjeseca svibnja podići fotografije u Festivalu!

Govor maturanata


Dobra večer svima i dobro došli na maturalnu zabavu maturanata generacije 2013./2014! U ime svih maturanata pozdravljam sve uzvanike: roditelje, rođake, profesore i prijatelje te sve one koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ove zabave.
Za nas je ovo posebna večer, a pogled na sve nas danas okupljene poput vremeplova nas vraća na sam početak, kada smo, ne znajući što nas očekuje, stajali pred nepoznatim vratima otvarajući još jedno novo poglavlje svoga života. Okruženi nepoznatim licima, nismo mogli a da ne osjetimo dozu straha i nesigurnosti, i ne sanjajući da će nam ta lica postati toliko važna i zauvijek u nama ostaviti neizbrisivu riznicu uspomena. I sada, otvarajući tu riznicu, u vrtlogu misli pronalazimo pregršt lijepih sjećanja kojih zasigurno ne bi bilo u tako velikom broju da pred nama nije uvijek stajao lik predanih i vjernih nastavnika koji su nas ustrajno vodili na putu punom prepreka i izazova.
Dragi naši profesori, bez vas i vaše potpore danas ne bismo ovako sretni i ponosni stajali ovdje pred vama, s tolikom se tugom opraštajući od neponovljivog putovanja kroz srednju školu. Svaka vaša riječ dala je mali, ali značajan doprinos da postanemo što uspješniji, zreliji i bolji ljudi. Riječima se ne može iskazati ni vama vratiti sve ono što ste nam time dali, jedino možemo nastojati u tome da vam, našim daljnjim ostvarivanjem u obrazovanju i poslu, pokažemo koliko ste za nas značajni i nadamo se da ćemo postati ljudi vrijedni vašeg sjećanja. Vaše znanje i iskustvo naša je karta za put ka što boljoj i svjetlijoj budućnosti, i na tome vam neizmjerno hvala!
Svaki put ima i onaj trnoviti dio. Kada nam je bilo najteže, kada su nas morile najveće brige, trajni oslonac su uvijek bili naši najbliži, naši roditelji. U njima smo pronalazili sigurno utočište i nepresušan izvor snage za nastavak dalje. Dragi roditelji, vi ste vječno svjetlo na našem putu, neiscrpan vjetar u leđa u kretanju k našem samoostvarenju. Ljubav i toplina koje nam nesebično pružate u našim su srcima stvorile čvrstu nit koja će nas, bez obzira na nadolazeću udaljenost, uvijek povezivati s vama. Oduvijek ste bili i bit ćete tu za nas, i zato hvala vam od srca!
Na onom samom početku kada smo, maleni i nesigurni, tek kročili stazom srednje škole, sve nam je bilo novo i nepredvidljivo, a godine školovanja pred nama činile su se kao predugo razdoblje. Sada, kad se osvrnemo unazad, uviđamo kako je sve prebrzo prošlo i sa sjetom se prisjećamo svih lijepih trenutaka, žaleći što ne možemo vratiti vrijeme i opet iznova proživjeti ovu neponovljivu avanturu. Vrijeme je da se od nje oprostimo i krenemo dalje stazom svoje budućnosti gdje nas čekaju novi izazovi, novi strahovi, nade i uspjesi. Iako zatvaramo jedno jedinstveno poglavlje, barem na tren zaustavit ćemo kazaljke sata i otvoriti riznicu kako bismo u nju večeras spremili još jednu uspomenu koju ćete nam vi svi, nadamo se, pomoći učiniti što ljepšom.
Hvala vam svima što ste danas ovdje jer je svatko od vas jedinstven dio koji čini ovu večerašnju slagalicu potpunom. Želim vam ugodnu večer i uživajte!
                                                                                                                  Romana Kuharić, IV.o

 

Preuzimanje:

Sponzori i donatori maturalne zabave - pdf

Poveznice:

25.04.2014. Ludom zabavom generacija maturanata 2013./14. oprostila se od srednjoškolskog obrazovanja - 5portal.hr

22.04.2014. Stotinjak labinskih maturanata na maturalnoj večeri u Rapcu - nasifoji.com

 

Ususret maturalnoj zabavi 2014.


                  Susret s predstavnikom benda Night express

Fotogalerija: