naslovna > Božićno-novogodišnje druženje

Sretan Božić i Nova godina

 21.12.2020. BLAGDANSKA ČESTITKA Poštovana ravnateljice, poštovani ravnatelju, iza nas je iznimna godina. Posebna po svemu, a posebno neobična i teška u načinu rada, organizaciji svih odgojno-obrazovnih aktivnosti na koje smo naviknuli. Željela bih Vam se prvenstveno zahvaliti na Vašem angažmanu, na beskrajnom trudu kolega nastavnika u provedbi natjecanja i smotri u Vašim školama, koja su iz 2019./20. školske godine protegnuta i u 2020./21. školsku godinu. Molila bih da im prenesite riječi zahvale u moje ime.  Sva natjecanja i smotre su uspješno okončana (osim Natjecanja komorni sastavi koje smo morali odgodili uslijed epidemiološke situacije, s nadom da ćemo i njih privesti kraju) te ćemo početkom 2021. godine imati online dodjelu Oskara znanja, krunu svih natjecanja i smotri koje provodi Agencija za odgoj i obrazovanje.   
Vama i Vašim djelatnicima, Vašim obiteljima, želim uspješnu i zdravu  godinu koja je pred nama!
Srdačno.
(dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencija za odgoj i obrazovanje)

21.12.2020. ASOO - SVAKO DOBRO! Poštovane ravnateljice, poštovani ravnatelji, drage kolegice i kolege, ova kalendarska godina se bliži svome kraju. Kada je tako, osvrćemo se prema natrag u potrazi za onim čega ćemo se sjećati, po čemu ćemo ju pamtiti. I baš zato sam imao potrebu vama napisati ovaj mail.
Puno se lošega dogodilo – pandemija koronavirusa, potres u Zagrebu, bolesti u školama i izvan njih, puno nas je poznatih i dobrih ljudi zauvijek napustilo … Pamtit ćemo ju kao jednu od najtežih godina, kao godinu koja nas je stavila u neke, dosad, neiskušane izazove. Pamtit ćemo lockdown, online nastavu, online sastanke, online ….
Ali … možda bismo ju trebali pamtiti po vašoj neiscrpnoj želji i trudu da svojim učenicima i nastavnicima osigurate uvjete za učenje i rad unatoč svim nevoljama. Po vašoj dvadesetčetirisatnoj podršci, raspoloživosti, kreativnosti, inovativnosti. Po jasnoj ljudskoj dimenziji koja je ostavila traga na sve oko vas.
Istraživanje koje je provela Agencija među nastavnicima strukovnih predmeta pokazalo je da su nastavnici daleko najveću pomoć i podršku (osjećali) dobivali upravo od svojih ravnatelja (524 ispitanika ocijenilo je podršku ravnatelja najvišom ocjenom 5, 269 ocjenom 4, a 241 ocjenom 3, što znači da 82,6% anketiranih ima visok stupanj zadovoljstva podrškom ravnatelja ustanove u kojoj rade), daleko ispred podrške ministarstva i agencija. Isti ti nastavnici dobili su zasluženu pažnju svih – učenika, roditelja, obrazovne politike, medija … Vi ste, nezasluženo, ostali u sjeni.
Upravo zato, pamtimo ovu godinu i po tim ljudima koji su ostali u sjeni, ljudima koji su organizacijski, odgovorno i samozatajno stajali iza nečega što možemo nazvati obrazovanjem u novom, nepoznatom okruženju.
Agencija je nastojala biti pomoć i podrška vama i vašim nastavnicima (zadnje najveće događanje u Hrvatskoj u 2020. g. bili su Dani strukovnih nastavnika). Vi ćete prosuditi što ćete o nama pamtiti.
I za kraj, koliko god ova godina bila teška, koliko god nas iscrpila, pokazala je da je jedna od najsnažnijih karika našeg društva upravo obrazovanje.
Neka vam nadolazeći blagdani donesu mira i zdravlja.
I … ostanite negativni … kao što ste uvijek i u svemu bili pozitivni!
Blagoslovljen Božić i sretna Nova 2021. godina!
Srdačno i s poštovanjem,
(Mile Živčić, ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i  obrazovanje odraslih)


Božićno-novogodišnje druženje 2017.
- ssmb.hr

Božićno-novogodišnje druženje 2016. - ssmb.hr


 Poziv na božićno-novogodišnje druženje 2016. - pdf Božićno-novogodišnje druženje 2015. - ssmb.hr

Poveznice:
Božićno-novogodišnje druženje 2015. - ssmb.hr
Božićno-novogodišnje druženje 2014. - ssmb.hr
Božićno-novogodišnje druženje 2013. - ssmb.hr
Božićno-novogodišnje druženje 2012. - ssmb.hr
Božićno-novogodišnje druženje 2011. - ssmb.hr
Božićno-novogodišnje druženje 2010. - ssmb.hr
Božićno-novogodišnje druženje 2009. - ssmb.hr