naslovna > Arhiva novosti > Rezultati natjecanja, susreta i smotri 2013.

Rezultati natjecanja, susreta i smotri 2013.


24.05.2013. Svi naši uspjesi u natjecanjima 2013. 159 (29,94%) učenika i 33 mentora (54,09%) SŠMB-a sudjelovalo je na brojnim školskim, županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama iz 21 predmeta (hrvatski jezik, biologija, informatika, engleski jezik, fizika, geografija, kemija, matematika, njemački jezik, povijest, talijanski jezik, vjeronauk, osnove i mjerenja u elektrotehnici, tjelesna i zdravstvena kultura, tehničar za mehatroniku, elektrotehničar, lidrano, globe, instalater grijanja i klimatizacije, završni rad, strojarstvo).

Zbirni uspjesi učenika i profesora SŠMB-a sudionika svih natjecanja i smotri u šk.g. 2012.-2013. - pdf

Natjecanja

Kategorija Međunarodna natjecanja - pdf  Statistika međunarodnih natjecanja - pdf

Kategorija Državna natjecanja - pdf  Statistika državnih natjecanja - pdf

Kategorija Međužupanijska natjecanja - pdf  Statistika međužupanijskih natjecanja - pdf

Kategorija Županijska natjecanja - pdf  Statistika županijskh natjecanja - pdf

Kategorija Školska natjecanja - pdf  Statistika školskih natjecanja - pdf

Natjecanja, susreti i smotre

Kategorija Gradska, županijska. međužupanijska, državna natjecanja, susreti i smotre - pdf  Statistika - pdf

17.05.2013. Iznimno uspješan projekt GLOBE ekipe SŠMB-a na držanoj GLOBE smotri u Zadru                      
Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola 2013. održani su od 13. do 15. svibnja 2013. u Zadru. Domaćin je bila Osnovna škola „Zadarski otoci“. Iz GLOBE CENTRA LABIN pozvano je 6 škola i sve su bile iznimno uspješne posebno u kategoriji projekata u kojoj su svi projekti naših škola nagrađeni.
GLOBE ekipa naše škole u sastavu gimnazijalaca Silvie Milevoj, Ariana Agušaja i Nina Frankovića pod vodstvom mentorica Čede Perko i Mire Hrvatin predstavila se je projektom BIOMONITORING KVALITETE ZRAKA za što su nagrađeni kao iznimno uspješan projekt, a u orijentacijskom natjecanju iz poznavanje globe protokola ostvarili su 11. mjesto.  

 


16.05.2013. Na „Balkan junioru“ u Istanbulu Mateo Tolić i Viktor Gruičić učenici osvojili 5. mjesto pod vodstvom mentora Livija Kravanje i Elvisa Miletića
U Istanbulu se je od 8. do 11.05.2013. održalo prvo međunarodno natjecanje učenika tehničkih struka pod  nazivom „Balkan junior“ na kome su nastupile škole iz  Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Makedonije i domaćina Turske.
Natjecali su se učenici trećih razreda zanimanja  strojarski tehničar, dok se naši  predstavnici obrazuju za tehničare za mehatroniku. Ekipu su sačinjavali učenici III. razreda elektrotehnike i računalstva Matteo  Tolić i Viktor Gruičić uz pratnju mentora Livija Kravanja i Elvisa Miletića.
Natjecanje se sastojalo iz teorijskog  i praktičnog  dijela. U teorijskom dijelu rješavao se pismeni ispit koji se sastojao od pedeset pitanja,a praktični dio sastojao se programiranja alatnog stroja i crtanja u Solidworksu.
Ekipa naše škole zauzela je 5 mjesto, što se može smatrati podvigom, jer nisu strojarski tehničari kao ostali učenici. Na natjecanju su pobijedili učenici iz Srbije iz Valjeva (čiji su predstavnici posjetili našu školu u veljači i ožujku ove godine i upoznali nas sa zadacima i ciljevima natjecanja), a učenici Školskog centra Velenje, našeg partnera u projektu s kojima ćemo nastaviti zajedničku suradnju, osvojili su 3. mjesto.

Čestitajmo im na velikom uspjehu i na uspješnom predstavljanju Države-Županije-Grada i Škole.

Zahvaljujemo sponzorima kojima su omogućili naše sudjelovanje na BALKAN JUNIORU:

UDRUŽENJE OBRTNIKA LABIN, ROCKWOOL ADRIATIC PODPIĆAN, SINEL LABIN, GRAD LABINOPG Romeo Licul‐Huhtar NEDEŠĆINA, ...

Zahavljujemo se partnerima projektu iz Slovenije i Srbije:

MIC ŠKOLSKI CENTAR VELENJE, TEHNIČKA ŠKOLA VALJEVO

Zahvaljujemo se gostoprimstvu domaćina:

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ISTANBUL

Škola  u Istanbulu gdje se održalo natjecanje spada u dio grada pod nazivom Bajrampaša i broji oko 400.000 stanovnika, a sam grad oko 12.000.000 stanovnika. Natjecanje je otvorio gradonačelnik Bajrampaše,koji je primio sudionike natjecanja. Prije samog ispita održana je utakmica u malom nogometu koja je završila rezultatom 4:4. Učenici su bili smješteni u obiteljima  učenika škole gdje se održalo natjecanje. Tako su se mogli upoznati s običajima i načinom života u turskoj obitelji. Nakon završenog natjecanja učenici su posjetili Miniturk i  vodeni prijelaz između Crnog i Sredozemnog mora,mostove koji spajaju Europu i Aziju i ostale znamenitosti u Istanbulu. Na zatvaranju natjecanja prijelazna zastava predana je Tehničkom školskom centru iz  Velenja gdje će se iduće godine održati natjecanje iz mehatronike uz uključivanje škola iz Bugarske, Rumunjske i Albanije.

27.04.2013. Nikola Benazić i prof. Milivoj Crvak brončani na državnom natjecanju iz Osnova elektrotehnike i Mjerenja u elektrotehnici

Na Državnom  natjecanju iz Osnova elektrotehnike i Mjerenja u elektrotehnici održanog u Našicama 25. i 26. travnja 2013. učenik 2. razreda elektrotehnike Nikola Benazić osvojio je 3. mjesto pod vodstvom prof.-mentora Milivoja Crvka.

Velik je to uspjeh našeg učenika koji je između 17.000 učenika u obrazovnom sektoru elektrotehnike i računalstvo osvojio brončanu medalju.

Na natjecanju je sudjelovalo 24  najbolja učenika   drugih razreda četverogodišnjih strukovnih škola za zanimanje elektrotehničar. Nikola Benazić na županijskom natjecanju zauzeo je 1. mjesto sa 91% riješenosti, čime je ostvario sudjelovanje na državnom natjecanju. Na državnom natjecanju postigao je 81 bodova. To je izvrstan rezultat s obzirom da je gradivo kompleksno i teško.

Državno natjecanje je uključivalo rješavanje teorijskih zadataka te praktični dio – rješavanje zadatka u realnim uvjetima. Cilj ovog natjecanja je usavršavanje znanja i vještina u obrazovnom sektoru elektrotehnike te poticanje kreativnosti učenika i njihovih mentora te stjecanje novih spoznaja.

Čestitamo učeniku i mentoru na izvrsnom rezultatu. Velika je čast što se ove godine možemo pohvaliti  osvojenim 3. mjestom na državnom natjecanju. Nikoli posebne čestitke na pokazanom teoretskom i praktičnom znanju, postignutim rezultatima, uloženom trudu i želimo još puno takvih uspjeha u životu.
Bilten državnog natjecanja u Našicama - pdf
Državno natjecanje iz Osnova elektrotehnike i Mjerenja u elektrotehnici - ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
Pobjednik Erik Otović - glas-slavonije.hr
Državno natjecanje iz Osnova elektrotehnike i Mjerenja u elektrotehnici - nasice.com

 

24.04.2013. Tea Načinović i Lucijan Mrzlić pod vodstvom prof. Dijane Muškardin osvojili 7. mjesto iz povijesti na državnom natjecanju

Ove godine državno natjecanje iz povijesti održalo se u Lovranu u Osnovnoj školi Viktora Cara Emina. Učenici 3. razreda opće gimnazije Tea Načinović i Lucijan Mrzlić natjecali su se u kategoriji samostalnih istraživačkih radova, pod mentorstvom prof. povijesti Dijane Muškardin.

Nakon  osvojenog  1. mjesta na županijskom natjecanju iz povijesti  održanog u Pazinu na državnom su se natjecanju plasirali 7. mjesto.

Naslov njihova istraživačkoga rada je „Raša-grad rudara“. Malo koji grad zna točan datum „rezanja vrpce“ i početak života u njemu. Najmoderniji grad u Istri 30-ih godina 20. stoljeća sagrađen je za 547 dana i svečano otvoren 4. studenog 1937.  Brojne zanimljivosti s kojima su se učenici susreli, potakle su ih na detaljnije istraživanje ove teme. Jedna od zanimljivosti koju su  istražili radom na terenu bio je i način na koji su stanovnici i rudari Raše obilježili dolazak i doček Mussolinija na svečanom polaganju kamena temeljca.

Čestitke našim zapaženim povjesničarima i istraživačima Tei Načinović i Lucijanu Mrzliću i njihovoj neumornoj mentorici Dijani Muškardin, profesorici povijesti.

Tea Načinović, Lucijan Mrzlić i Dijana Muškardin

 


    Teo Bembić, Ivica Komadina i Viktor Gruičić

24.04.2013. Mehatroničari Teo Bembić 5. a Viktor Gruičić 10. na državnom natjecanju pod mentorstvom Ivice Komadine Na natjecanju mehatroničara iz elektropneumatike u Srednjoj školi Ruđera Boškovića u Zagrebu 19.04.2013. iz Istarske županije sudjelovala je samo naša škola u sastavu Teo Bembić iz IV.em i Viktor Gruičić iz III.em pod mentorstvom Ivice Komadine. Teo Bembić se plasirao na peto mjesto, a Viktor Gruičić je bio deseti.

Čestitke našim vrijednim mehatroničarima Teu Bembiću, Viktoru Gruičiću njihovom mentoru Ivici Komadini.

 

 

24.04.2013. Teo Bembić pod vodstvom Ivice Komadine sudjelovao na državnoj smotri iz elektrotehnike

Na državnoj smotri radova iz elektrotehnike i računarstva na FER-u u Zagrebu 18.04.2013. iz Istarske županije u uži izbor od 34 rada ušao je rad "Izlazne karakteristike tranzistora" učenika Tea Bembića iz IV.em pod vodstvom profesora Ivice Komadine.

Čestitke Teu Bembiću i Ivici Komadini njegovom mentoru.


 

 

 

 

20.04.2013. Dominik Načinović i prof. Mira Hrvatin 1. na državnom natjecanju iz kemije

Na XXII. državnom natjecanju iz kemije koje je održano u OŠ „Zadarski otoci“ Zadar od 17. do 19. travnja 2013. nastupila je i mala ekipa iz Istre i postigla zavidne rezultate.
Maturant  Dominik Načinović iz SŠMB-a Labin pod vodstvom prof.-savjetnice Mire Hrvatin je u kategoriji samostalnih istraživačkih radova  svojim radom „Živi stroj“ (biljni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda) osvojio 1. mjesto i 1. nagradu Plive.
Za uspjeh ovog rada zaslužni su i prof. Čeda Perko, prof. Mirjana Cvijin i djelatnici labinskog Vodovoda koji su pružili stručnu pomoć u realizaciji rada.
Učenica Matea Rabar iz OŠ Jurja Dobrile iz Rovinja pod vodstvom prof. Nevenke Marinović u kategoriji 8. razreda OŠ ostvarila je 5. mjesto i nagradu.
Ponosni smo na uspjeh naših učenika i želimo im puno uspjeha u daljnjem školovanju.

19.04.2013. Silvia Milevoj i Tea Načinović pod vodstvom prof. Sandre Juran osvojile 4. mjesto iz biologije

Na državnom natjecanju iz biologije našu su školu predstavljale učenice 3. razreda gimnazije Silvia Milevoj i Tea Načinović pod vodstvom prof.-mentora Sandre Juran u Zadru od 14. do 16.04.2013.

U kategoriji istraživačkih radova trećih razreda, učenice su osvojile 4. mjesto sa radom  „Antioksidacijska svojstva biljnih infuzija autohtonih istarskih sorti masline (Olea europea L.)".

Čestitke našim marljivim mladim biologinjama Silviji i Tei te njihovoj mentorici Sandri Juran koja iz godine u godinu priprema učenike kako bi prezentirali zanimljive i zapažene istraživačke radove iz biologije. Neka samo tako nastave i dogodine.

Silvia Milevoj i Tea Načinović

 

11.04.2013. Učenici Laura Višnjić i Mihael Ilić s mentoricom prof. Mirjanom Cvijin predstavljali su nas od 9.04. do 11.04. u Primoštenu na državnoj smotri Lidrano s radijskom emisijom na temu KOLIKO MLADI DANAS ČITAJU gdje su izborili ulazak među top 6 najboljih radijskih emisija u Hrvatskoj.

Spomenuti učenici već 2 godine vode srednjoškolsku emisiju GIVE ME A BREAK na valovima Radio Labina svakoga petka od 17 i 30 do 18 sati.

Čestitamo našim vrijednim maturantima Lauri Višnjić i Mihaelu Iliću i njihovoj profesorici hrvatskog jezika Mirjani Cvijin na lijepom uspjehu - nagradi za njihov višegodišnji trud i angažmanu u informiranju naših srednjoškolaca i sugrađana zabavnim radijskim emisijama petkom.

 

Laura Višnjić, Mihael Ilić i Mirjana Cvijin

 

 


05.04.2013.
Gimnazijalka Ana Šumberac pod vodstvom mentora Đanija Žufića okrunila se 2. mjestom i prvom nagradom, za rezultat od preko 90% riješenosti, na državnom natjecanju iz matematike koje se održalo u Dubrovniku od 2. do 4. travnja.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 257 učenika.

Ana je osvojila i prvu nagradu sa preko 90% rijeđenosti i jer su je samo 2 boda dijelila od prvoplasiranog.

Natjecala se u kategoriji učenika III. razreda među 22 učenika pošto je na županijskom natjecanju osvojila 1. mjesto sa 92% riješenosti testa. Iz Istarske žuapnije sudjelovalo je još 9 učenika u raznim kategorijama.


Zanimljivost je i ta što se i prošle godine Ana natjecala iz matematike, a da nas i tada predstavi na državnom natjecanju nedostajao joj je samo 1 bod.


Čestitamo učenici Ani Šumberac i njezinu profesoru Đaniju Žufiću na izvanrednom rezultatu i poželimo im i dalje puno takvih uspjeha i zadovoljstva u školovanju i radu.

Ana Šumberac i Đani Žufič

Pozvani na državne smotre i natjecanja 2013.

Pozvani na međunarodno natjecanje tehničara za mehatroniku: učenici Matteo Tolić i Viktor Gruičić, mentori Livio Kravanja i Elvis Miletić
Pozvani na državnu smotru radova u elektrotehnici i mehatronici: učenik Teo Bembić, mentor Ivica Komadina
Pozvane na Državno natjecanje iz biologije (istraživački radovi): učenice Tea Načinnović i Silvija Milevoj, mentorica Sandra Juran - azoo.hr
Pozvani na Državnu smotru i natjecanje hrvatskih GLOBE škola: učenici Silvia Milevoj, Arian Agušaj i Nino Franković, mentorice Mira Hrvatin, Karmen Diminić Milevoj i Čeda Perko - globe.hr
Pozvani na Državno natjecanje iz kemije (samostalni radovi): učenik Dominik Načinović,  mentorica Mira Hrvatin - pdf
Pozvani na Državnu smotru LiDraNo: učenici Laura Višnjić i Mihael Ilić, mentorica Mirjana Cvijin - pdf
Pozvani na Državno natjecanje iz osnova i mjerenja u elektrotehnici: učenik Nikola Benazić, mentor Milivoj Crvak
Pozvani na Državno natjecanje iz matematike: učenica Ana Šumberac, mentor Đani Žufić - pdf