naslovna > Kurikulum > Kurikulum zdravstvenog odgoja

Kurikulum zdravstvenog odgoja

Poštovane ravnateljice i ravnatelji, potaknuti nizom krivih interpretacija, netočnih i zlonamjerno plasiranih informacija posljednjih mjesec dana u javnosti o Kurikulumu zdravstvenog odgoja, ovim putem želimo vas obavijestiti i pomoći da u svojim školama što efikasnije organizirate provedbu sadržaja i tema zdravstvenog odgoja.
U cilju objektivnog informiranja roditelja o ciljevima i sadržajima Kurikuluma zdravstvenog odgoja molimo vas da na roditeljskim sastancima početkom polugodišta razrednici (ako to već nisu) upoznaju roditelje sa sadržajem i temama zdravstvenog odgoja i načinu njihove provedbe u okviru nastavnog plana i programa.
U tu svrhu u privitku vam šaljemo prezentaciju Kurikuluma zdravstvenog odgoja, najčešća pitanja koja javnost postavlja o toj temi i odgovore na njih te materijal „Istina o zdravstvenom odgoju“. Molimo vas da Pitanja i odgovore i letak Istina o zdravstvenom odgoju umnožite i podijelite roditeljima kao informaciju na roditeljskom sastanku...
Pozivamo vas da na učiteljskim/nastavničkim vijećima početkom polugodišta definirate i organizirate provođenje dodatnih sadržaja Kurikuluma zdravstvenog odgoja na satima razrednika. Podsjećamo, dodatne sadržaje treba provesti najkasnije do kraja nastavne godine. Aktivnosti koje razrednici planiraju ostvariti u okviru sata razrednika mogu pripremiti na temelju materijala i radionica objavljenih na internetskim stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje, a ukoliko se ne osjećaju dovoljno kompetentnima i educiranima mogu to učiniti u suradnji s kolegama iz drugih nastavnih područja, stručnim suradnicima i liječnicima školske medicine...U nadi i očekivanju daljnje suradnje Agencija za odgoj i obrazovanje nudi vam pomoć u svim situacijama u kojima se pojave mogući problemi oko realizacije zdravstvenog odgoja.                                                                          
(Vinko Filipović, prof., ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje)

Preuzimanje:
Priručnik Zdravstvenog odgoja za šk.g. 2013.-2014. - pdf
Kurikulum zdravstvenog odgoja (prezentacija) - pdf
Istina o zdravstvenog odgoju (letak) - pdf
Zdravstveni odgoj (pitanja i odgovori) - pdf
Odluka o uvodenju, praćenju i vrednovanju provedbe Kurikuluma zdravstvenog odgoja u
osnovnim i srednjim školama
- pdf
Kurikulum zdravstvenog odgoja (kurikulum) - pdf

Poveznice:
Kurikulum zdravstvenog odgoja - mzos