naslovna > Ravnatelj > Riječ ravnatelja

Riječ ravnatelja

Čedomir Ružić - ravnatelj

Dragi učenici, roditelji, kolege nastavnici i djelatnici škole, poštovani partneri, prijatelji, posjetitelji naših mrežnih stranica!

Svojim se kvalitetama Srednja škola Mate Blažine nastoji uklopiti u europsku viziju Hrvatske u čemu svesrdnu pomoć ima bilo od svog osnivača - Istarske županije bilo od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa koje joj je dodijelilo 2000. godine Ministrovo priznanje za višegodišnji «uspješan, kvalitetan i kreativan rad», od Agencije za odgoj i obrazovanje i Agencije za strukovno obrazovanje s kojima uspješno surađuje, kao i Grada Labina koji joj je uručio Nagradu «za posebna dostignuća u javnom, kulturnom i pedagoškom djelovanju u zemlji i inozemstvu» povodom obilježavanja 60. obljetnice rada.
Naša je misija da budemo zajednica koja uči u pozitivnom ozračju i zadovoljava potrebe učenika prema stjecanju općih i stručnih kompetencija uz korištenje različitih metoda i oblika rada te stilova učenja i poučavanja.
Danas i dalje težimo ostvarenju naše vizije - poboljšanju uvjeta za teorijski i praktični rad suvremenim opremanjem i optimalnim korištenjem nastavne tehnike i tehnologije u funkcionalnom prostoru (kabinetska nastava) kako bi osigurali uvjete za uspjeh svakog učenika, nastavnika, stručnog suradnika i djelatnika škole.
Nudimo školski kurikulum s brojnim i raznovrsnim izvanškolskim, izvannastavnim, dopunskim i dodatnim aktivnostima, izbornim i fakultativnim predmetima kao i drugim odgojno-obrazovnim aktivnostima, programima i projektima prema smjernicama hrvatskog nacionalnog obrazovnog standarda bilo u opće-obrazovnom bilo u strukovnom dijelu. Njima potičemo inicijativu i aktivno uključivanje učenika u provođenje ljudskih prava, građanskog odgoja i ekološke problematike te kvalitetnije potičemo razvoj učeničkog stvaralaštva i samopoštovanja u njihovom osposobljavanju za daljnjie školovanje i rad.
Naša je vizija također otvoreno komuniciranje između svih subjekata, poticanje aktivnog uključivanja učenika, roditelja i lokalne zajednice u aktivnosti škole te zajedničko rješavanje problema. Time ćemo još uspješnije utjecati na osposobljavanju mladih kadrova i na prevenciji društveno neprihvatljivih oblika ponašanja.

                                                                                                                                                 Ravnatelj: Čedomir Ružić, prof.

KONTAKT RAVNATELJA
Mole se roditelji koji žele razgovarati s ravnateljem da za dogovor termina nazovu na telefon 098421547 ili pišu na mail cedomir.ruzic@skole.hr

Novosti

11.11.2016. Županija dogodine nastavlja i s ulaganjima u obrazovanje: 5.269.803,00 kn u energetsku obnovu zgrade Srednje škole Mate Blažine Labin „Racionalizacija poslovanja, koju iz godine u godinu sustavno provodimo, omogućuje nam da u Proračunu za 2017. godinu čak 34,6% sredstava usmjerimo u razvojne programe i projekte, od kojih su najznačajnije investicije izgradnja i opremanje Opće bolnice Pula, izgradnja i dogradnja domova za starije osobe, značajna ulaganja u Srednju školu Mate Blažine Labin i ostale škole, nastavak projekta izgradnje sustava navodnjavanja poljoprivrednih površina, te priprema brojnih EU projekta“, istaknuo je istarski župan. U energetsku obnovu zgrade labinske srednje škole županija će investirati 5.269.803 kune.
Poveznice:
Župan Flego: U 2017. izdvajamo čak 34,6% za razvojne projekte - istra-istria.hr
U proračunu Istarske županije za iduću godinu osigurano više od 5 milijuna kuna za energetsku obnovu labinske Srednje škole - radiolabin.hr
ISTARSKA ŽUPANIJA OSIGURAVA 5.269.803,00 KN ZA ENERGETSKU OBNOVU ZGRADE SREDNJE ŠKOLE MATE BLAŽINE LABIN . Labin.com
Župan Flego - U 2017. izdvajamo čak 34,6 posto za razvojne projekte - 5portal.hr


                      Labinska kronika, 05.06.2015.

Čedomir Ružić, prof., ravnatelj
SREDNJA ŠKOLA MATE BLAŽINE
Rudarska 4, 52220 Labin
tel.: +385/52/856-277; faks.: +385/52/855-329  
e mail: ssmb@ss-mblazine-labin.skole.hr        
mobil tel.:+38598421547
e-mail: cedomir.ruzic1@pu.t-com.hr
e-mail: cedomir.ruzic@skole.hr
web stranice: www.ssmb.hr