naslovna > Arhiva novosti > Maturanti obilježili kraj školske godine

25.05.2012. Maturanti obilježili kraj školske godine (18.05.2012.)

 


                                    Tovar - gost labinske Norijade

Labinski maturanti iz SŠ Mate Blažine, njih nešto više od stotinu, slaveći zadnji dan nastave, oživjeli inače usnuo starogradski Titov trg, jednu od stanica Norijade. Uz trajnožareći osmijeh na licima, osokoljeni kakvom kapljicom alkohola i decibelima iz hrpe zvučnika na auto-prikolici, kratko su, ne ometajući odveć ni pješake ni promet, zapjevali hitove Zečića i Grdovića, zaplesali te nastavili prema Prtlogu na završnu feštu.

"Nismo stigli smisliti natpis, pisali smo ispravak!", kočilo se s majica elektrotehničara. Razred kuhara, konobara i trgovaca, pak, na odjeći je otisnuo: "3 godine u ruglu grada... Sada na burzu rada!". Đaci nam, doduše, baš i nisu znali objasniti na što su ciljali s prvim dijelom poruke.

Razloga za ponos ima Gabriela Dundara, razrednica ekonomista, jer su je njeni učenici stavili na novčanicu od pet kuna (koja je doduše onomad povučena s tržišta) umjesto kneza Frana Krste Frankopana i bana Petra Zrisnkog, uz natpis "Takva se više ne nalazi!".

Da sve ne bude isto kao lani pobrinuo se Ivan Perko iz raškog rezervata magaraca Liburna, koji je odjednom osvanuo ispod Lože s - tovarom. Srednjoškolci su magarca ubrzo "okitili" i pohitali s njime pozirati.

 

 

Poveznice:

18.05.2012. Norijada u Istri - glasistre.hr

18.05.2012. Maturanti proslavili zadnji dan nastave (video i galerija slika) - nasifoji.com