naslovna > Sport > DUGA školsko sportsko društvo

Školsko sportsko društvo DUGA


Iskaznice HŠŠS-a
- skolski-sport.hr
Pravilnik o iskaznici - pdf
Upute za izdavanje iskaznica - pdf

Program rada ŠSD-a DUGA temelji se na interesima, specifičnostima i mogućnostima naše škole. U programu rada obuhvaćene su sljedeće aktivnosti:
- organizacija i provođenje razrednog prvenstva u malom nogometu za mladiće i prvenstva u odbojci za djevojke.
- sudjelovanje na županijskim natjecanjima u malom nogometu (mladići i djevojke) u rukometu (mladići i djevojke), krosu (djevojke i mladići) i stolnom tenisu, košarci (mladići) i odbojci (djevojke).
Voditelji pojedinih ekipa jesu:
Ljiljana Štingl, prof. - rukomet (mladići), rukomet (djevojke)
Julia Štemberga, prof. - mali nogomet, kros, stolni tenis, košarka i odbojka
U programu rada predviđena je i priprema učenika za natjecanje dva puta tjedno u sporstkoj dvorani. Ukupni broj aktivnih članova je stotinjak, a cilj nam je još više omasoviti ŠSD DUGU novim članovima. Ovisno o uspjehu na županijskom natjecanju planiraju se i nastupi u poluzavršnici i na državnom prvenstvu.
(Voditeljica Školskog sportskog društva DUGA: Julia Štemberga, prof.)

28.1.2014. Pravilnik o načinu osnivanja, zadaćama, djelokrugu i načinu rada školskih sportskih društava - mzos

Šk. g. 2017.-2018.


17.4.2018. Mladići Školskog sportskog društvo DUGA prvi na poluzavršnici u futsalu Na natjecanju u malom nogometu, održanom 11.4.2018. u gradskoj dvorani Grada Gospića, sudjelovali su učenici Mješovite industrijsko-obrtničke škole Karlovac, Srednje škole Mate Blažine Labin, Salezijanske klasične gimnazije Rijeka i Srednje škole Otočac. Naši mladići u polufinalnoj utakmici pobijedili SŠ iz Karlovca sa rezultatom 6:4, a u utakmici za 1. mjesto pobijedili SŠ iz Rijeke sa rezultatom 9:4. Za našu školu su igrali Maksenčuk Josip, Bembić Kristijan, Licul Tino, Belo Sandi, Peršić Stefan, , Načinović Arian, Uhać Jakov, Mileta Fran, Kozić Karlo, Aničić Andrej, pod vodstvom mentorice Julie Štemberga. Ekipa iz malog nogometa plasirala se na taj način na državno natjecanje Školskih sportskih društava u Poreču od 25.4. do 27.4.2018. Čestitamo im i zaželimo puno uspjeha u Poreču.

28.3.2018. Svi uspjesi Školskog sportskog društva DUGA Srednje škole Mate Blažine na županijskim natjecanjima u 2018. U ovoj školskoj godini učenice i učenici naše škole sudjelovali u brojnim sportskim natjecanjima i zabilježili vrhunske rezultate u rukometu (1. mjesto djevojke, 2. mjesto mladići), u malom nogometu (1. mjesto mladići, 3. mjesto djevojke ), u krosu (2. mjesto djevojke, 4. mladići), košarci (6. mjesto mladići) i odbojci (6. mjesto djevojke):


21.3.2018. Kros (djevojke i mladići) Županijsko natjecanje u  krosu  održano 21.3.2018. u Rovinju sa sljedećim postignutim rezultatima - ekipa djevojaka u sastavu: Knapić Ivana, Kogej Antea, Vrkić Ivana, Pappalardo Francesca osvojile su 2. mjesto dok je ekipa mladića u sastavu: Licul Tino,  Mahmić Adem, Kozić Karlo  zauzela 4. mjesto, sve pod vodstvom mentorice Julie Štemberga.
Bilten - pdf


9.3.2018. Mali nogomet (djevojke) Na županijskom natjecanju iz malog nogometa za djevojke održanog 9.3.2018 u Pazinu ekipa u sastavu: Licul Jana, Smolica Sara, Baschiera Chiara, Verbanac Tara, Mihajlović Željana, Gobo  Manola, Ligato Marinella, zauzele su 3. mjesto pod vodstvom mentorice Julie Štemberga.
Bilten - pdf6.3.2018. Rukomet (mladići) osvojili 2. mjesto u sastavu: Karlo Banović, Marin Dukić, Vanja Šehić, Toni Štingl, Domagoj Josip Kubaj, Dominik Ivan Kubaj, Fran Mileta, Mate Ružić, Kristian Bembić, pod vodstvom mentorice Ljiljane Štingl.


27.2.2018 Mali nogomet (mladići) Na županijskom natjecanju iz malog nogometa za mladiće održanog 27.2.2018. u Rovinju ekipa u sastavu  Maksenčuk Josip, Golja Gabriel, Bembić Kristijan, Licul Tino, Belo Sandi, Peršić Stefan, Načinović Arian, Uhać Jakov, Mileta Fran, Kozić Karlo, Aničić Andrej, Višnjić Matej,  osvojili su 1.  mjesto pod vodstvom mentorice Julie Štemberga, te će u travnju nastupiti u Poluzavršnom državnom prvenstvu skupine zapad u Gospiću kao predstavnici Istarske županije. U finalnoj utakmici pobijedili ekipu ŠŠD ŠTUT-a iz Pule koji su ove godine 20. ožujka osvojili 2. mjesto na svjetskom prvenstvu u Izraelu.
Bilten - pdf
22.2.2018 Rukomet (djevojke)  Na županijskom natjecanju iz rukometa održanog 22.2.2018. u Bujama djevojke u sastavu: Sanja Bartolić, Sara Smolica, Manola Gobo, Ivana Vrkić, Leona Šumberac, Željana Mihajlović, Matea Peršić, Irina Zupičić, Tina Čekada, Paola Franković, Nika Kamenar, Antea Kogej, Valentina Belušić,  osvojile su 1. mjesto pod vodstvom mentorice Ljiljane Štingl, te su se plasirale na Poluzavršno državno prvenstvo skupine zapad u Kostreni kao predstavnici Istarske županije, gdje su osvojile visoko 2. mjesto.
Bilten - pdf

16.02.2018. Odbojka (djevojke)  Na županijskom natjecanju iz odbojke održanog 16.2.2018 u Rovinju djevojke u sastavu  Fable Nika, Kos Erin, Janko Nika,  Jotić Tanja, Ljuna Jona, Golja Chiara, Matanić Antonela, Belušić Valentina, Čekada Tina, Jakupović Erika,  zauzele su 6. mjesto pod vodstvom mentorice Julie Štemberga.
Bilten - pdf

9.2.2018. Košarka (mladići) Na županijskom natjecanju u košarci-mladići održanog 9.2.2018. u Pazinu u sastavu  Banović Karlo, Alilović Petar, Janko Lukas, Višković Albert, Milevoj Filip, Sinozić Antonio, Zahtila Navaro, Vidak Robin, Ružić Mate, zauzeli su 6. mjesto pod vodstvom mentorice Julie Štemberga.
Bilten - pdf
(Tekst: Julia Štemberga)

Projekt "Vježbaonica" Hrvatskog školskog sportskog savezaPod inicijativom Ministarstva znanosti i obrazovanja pokrenut je projekt ''Vježbaonica''. Zamišljen je kao izvannastavna aktivnost za svu djecu, posebno za učenike koji nisu uključeni u niti jednu sportsku aktivnost. Naša škola kao i mnoge u Hrvatskoj rado se odazvala pozivu Ministarstva te smo program rada predstavili učenicima. Odazvali su se u velikom broju (šezdeset učenika). Program vodi profesorica TZK-a Ljiljana Štingl. Svake subote tijekom 10. i 11. mjeseca pješačilo se po stazama Labinštine. Posjetili smo i rukometnu utakmicu PPD-a i Barcelone u Zagrebu, a zadnji tjedan 12. mjeseca bili smo na satovima plivanja u Valamarovom hotelskom kompleksu u Rapcu. Aktivnosti će se nastaviti u drugom polugodištu.

(Tekst i foto: Ljiljana Štingl)
Poveznica:
Program „Vježbaonica“- smjernice za provedbu programa - skolski-sport.hr

Šk. g. 2016.-2017.

12.4.2017. Rukometaši ŠSD-a DUGA 3. na međužupanijskom natjecanju Međužupanijsko natjecanje iz rukometa održalo se u Kostreni. Sudjelovale su četiri ekipe: ŠSD "GIM Rijeka" (Prva riječka hrvatska gimnazija, Rijeka), ŠSD "Duga" (SŠ Mate Blažine, Labin), ŠSD "Ekonomist" (SŠ Ekonomsko-turistička škola, Karlovac) i ŠSD "Senia" (SŠ P. R. Vitezovića, Senj) Sve utakmice završile su sedmercima što govori o izjednačenosti ekipa. U ogledu sa srednjom školom iz Rijeke rukometaši ŠSD-a DUGA nisu imali sportske sreće te su izgubili pri izvođenju sedmeraca golom razlike. Taj poraz nas je spriječio od prolaska u državnu završnicu. Našu su školu pod vodstvom profesorice Ljiljane Štingl predstavljali učenici: Toni Štingl, Marin Dukić, Vanja Šehić, Fran Mileta, Mate Ružić, Karlo Štucin, Noel Ardalić, Gabriel Radović, Karlo Banović, Mario Fable, Edins Osmić, Dominik Zulijani i Matej Višnjić.

 22.3.2017. Članice i članovi ŠSD-a DUGA osvojili visoka mjesta na županijskom natjecanja u krosu Županijsko natjecanje u  krosu  održano 22.3.2017. u Rovinju sa sljedećim postignutim rezultatima - ekipa djevojaka u sastavu Knapić Ivana, Kogej Antea, Vrkić Ivana, Pappalardo Francesca osvojile su 2. mjesto dok je ekipa mladića u sastavu Lazarić Nino, Licul Tino, Višković Patrik, Glavičić Erik zauzela 3. mjesto, sve pod vodstvom mentorice Julie Štemberga.
Bilten Kros djevojke i mladići - pdf

9.3.2017. Djevojke u malom nogometu SŠMB-a 5. na županijskom natjecanju Na županijskom natjecanju iz malog nogometa za djevojke održanog 9.3.2017 u Pazinu ekipa u sastavu Miletić Marta, Radovac Monika, Zahtila Nina, Kuharić Anđela, Licul Jana, Smolica Sara, Vakoš Marijana, Baschiera Chiara zauzele su peto mjesto pod vodstvom mentorice Julie Štemberga.


7.3.2017. Rukometaši SŠMB-a uvjerljivo prvi na županijskom natjecanju ŠSD-a Učenici SŠMB-a, članovi Školskog sportskog društva „DUGA“, sekcije rukomet (muški), osvojili su prvo mjesto na županijskom natjecanju u rukometu koji se održao u petak 3.3.2017. u Bujama. Sudjelovalo je 7 srednjih škola, a našu su školu pod vodstvom profesorice Ljiljane Štingl predstavljali učenici: Toni Štingl, Marin Dukić, Vanja Šehić, Fran Mileta, Mate Ružić, Karlo Štucin, Noel Ardalić, Gabriel Radović, Karlo Banović, Mario Fable, Edins Osmić, Dominik Zulijani i Matej Višnjić. Na županijskom natjecanju bilo je prijavljeno 7 ekipa: „Medicinar“ Medicinske škole Pula, „Zmaj“ SŠ Vladimira Gortana Buje, „Duga“ SŠ Mate Blažine Labin, „Lipa“ Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, „Mate Balota“  SŠ Mate Balote Poreč, „Eugen“ SŠ Eugena Kumičića Rovinj, „Srednjoškolac“ GSŠJD Pazin. U razigravanju ekipa SŠMB-a pobijedila je ekipu „Srednjoškolac“ iz Pazina rezultatom 15:9, te ekipu „Lipa“ iz Pule rezultatom 13:5, plasiravši se tako u finale. U finalnom dvoboju igrali su s ekipom „Eugen“ iz Rovinja. Velikom borbenošću i odlično odigranom obranom u finalnom susretu pobijeđena je ekipa iz Rovinja rezultatom 18:13. Ekipa SŠMB-a „Duga“ je bez poraza osvojila naslov prvaka Istarske županije.


7.3.2017. Mladić ŠSD "DUGA" osvojili 2. mjesto u malom nogometu Na županijskom natjecanju iz malog nogometa za mladiće održanog 7.3.2017. u Rovinju ekipa u sastavu Batelić Anton, Lazarić Nino, Pavlić Antonio, Bugarin Mario, Maksenčuk Josip, Golja Gabriel, Černjul Erik, Bembić Kristijan, Aličajić Denis, Blažina Paolo, Licul Tino, Glavičić Erik postigli su drugo mjesto pod vodstvom mentorice Julie Štemberga.
Bilten Futsal mladići - pdf

21.2.2017. Rukometašice ŠSD-a DUGA osvojile 2. mjesto na županijskom natjecanju Na županijskom natjecanju iz rukometa (djevojke) u Srednjoj školi Vladimira Gortana u Bujama članice ŠSD-a DUGA iz Srednje škole Mate Blažine Labin pod vodstvom Ljiljane Štingl.
Bilten Rukomet (djevojke) - pdf


9.2.2017.Odbojkašice ŠSD "DUGA" zauzele 5. mejsto na županijskom natjecanju Na županijskom natjecanju iz odbojke održanog 9.2.2017 u Rovinju djevojke u sastavu Honović Petra, Fable Elena, Kos Erin, Janko Nika, Pejić Antonela, Jotić Tanja, Ljuna Jona, Ilijadica Gloria, Pappalardo Francesca, Miljuš Ivana zauzele su peto mjesto pod vodstvom mentorice Julie Štemberga.
Bilten Odbojka djevojke - pdf


3.2.2017. Košarkaši ŠSD "DUGA" osvojili visoko 2. mjesto na županijskom natjecanju Na županijskom natjecanju u košarci-mladići održanog 3.2.2017 u Pazinu u sastavu Fable Borna, Mohorović Ivan, Ardalić Noel, Fable Mario, Vojić Viliam, Banović Karlo, Alilović Petar, Višković Albert, Milevoj Filip, Sinozić Antonio, Zahtila Navaro, Ružić Entoni zauzeli su povijesno drugo mjesto, mentorica Julia Štemberga.

Bilten Košarka mladići - pdf

 

 

 

Šk. g. 2014.-2015.


6.3.2015. Rukometaši ŠSD-a DUGA osvojili 1. mjesto na županijskom natjecanju u Rovinju (4.3.2015.) U Rovinju 04.03.2015. rukometaši SŠMB-a okupljeni u Školskom sportskom društvu DUGA osvojili su prvo mjesto na županijskom natjecanju pod vodstvom profesorice Ljiljane Štingl te će u travnju nastupiti u Poluzavršnom državnom prvenstvu skupine zapad u Gospiću kao predstavnici Istarske županije. Prvoplasirana ekipa ŠSD Duga nastupila je u slijedećem sastavu: Dino  Negovanović, Edins Osmić, Nikola Kostić, Mauro Paliska, Noel Ardalić, Anthony Jurman, Alexandar Lazar, Matej Mucić, Tedi Štucin, Marin Kruneš, Dilan Mileta, Mate Ružić, Darian Gregov, Karlo Štucin. Voditeljica: Ljiljana Štingl, prof.
Bilten sa rezultatima - pdf

Šk. g. 2013.-2014.

4.4.2014. Rukometaši Školskog sportskog društva DUGA osvojili 2. mjesto na Poluzavršnici državnog prvenstava (31.03.2014.) U sportskoj dvorani "3. maj" u Rijeci 31.03.2014. održala se Poluzavršnica državnog prvenstva ŠSD srednjih škola u rukometu za mladiće. U natjecanju su sudjelovale četiri ekipe iz Labina, Senja, Karlovca i Rijeke, svi s istim ciljem postizanja što boljih rezultata i plasmana kako bi dobili priliku zaigrati i na državnom prvenstvu. Posljednja utakmica dana odigrala se između ekipa Prve riječke hrvatske gimnazije i Srednje škole Mate Blažine iz Labina. Obje ekipe su se trudile i dale sve od sebe ne bi li osvojile zavidno prvo mjesto što je učinilo ovu utakmicu vrlo zanimljivom. Ipak, dečki iz riječke gimnazije još su jednom pokazali vještine koje su usvojili tijekom dugog vremena bavljenja ovim sportom te su utakmicu okončali rezultatom 23:9 čime im je zasluženo pripalo prvo mjesto pa su tako dobili priliku sudjelovati na državnom prvenstvu.
Zapad, rukomet, mladići, Hrvatski školski športski savez - skolski-sport.hr

17.03.2014. Mladići Školskog sportskog društva DUGA osvojili 1. mjesto na županijskom natjecanju u rukometu (07.03.2014.) Rukometaši ŠSD "DUGA" SŠMB-a osvojili su u Rovinju 07.03.2014. prvo mjesto na županijskom natjecanju školskih sportskih društava u sljedećem sastavu: Viktor Gruičić, Nino Franković, Piero Glavičić, Nikola Kostić, Aleksandar Lazar, Antony Jurman, Marin Franković, Marin Kruneš, Mauro Paliska, Dino Đaković, Aleksandar Malić, Izidor Čerljenko, Stefano Kokot i Mateo Tolić, a pod voditeljstvom profesorice tjelesne i zdravstvene kulture Ljiljane Štingl. Kao prvoplasirana momčad naši mladi rukometaši predstavit će Županiju na Poluzavršnom državnom prvenstvu skupine zapad koje će se održati 31.03.2014. u Rijeci. Županijsko prvenstvo  održano je u organizaciji Školskog sportskog saveza Istarske županije.
Bilten s rezultatima županijskog natjecanja u rukometu za mladiće - pdf

 

25.2.2014. Djevojke Školskog sportskog društva DUGA osvojile 3. mjesto na županijskom natjecanju U organizaciji Školskog sportskog saveza Istarske županije u Rovinju je 25.02.2014. održano županijsko prvenstvo školskih sportskih društava srednjih škola u rukometu za djevojke. Domaćin natjecanja je bila Srednja škola Zvane Črnje Rovinj, a mjesto održavanja Gradska sportska dvorana Gimnazija Rovinj i Gradska sportska dvorana Valbruna.
Voditeljica: Ljiljana Štingl, prof. Ekipa ŠSD „DUGA“: Paola Benković, Rea Radin, Erna Arifi, Anna Marija Ahmić, Lea Zupičić, Natali Zahtila, Chiara Kos, Antonia Jelčić, Emili Zenković, Karla Mlađen, Keli Zanković i Nina Zahtila

Bilten s rezultatima županijskog natjecanja u rukometu za djevojke - pdf

 

06.02.2014. Učenici SŠMB-a županijski prvaci u stolnom tenisu  Županijsko natjecanje u stolnom tenisu, u organizaciji Školskog sportskog saveza Istarske županije, održano je 6. veljače 2014. u OŠ „Petar Studenac“ u Kanfanaru. U kategoriji mladića nastupilo je šest ekipa iz Pule dvije, Pazina, Buja, Poreča i Labina. Prvoplasirana je momčad SŠ MATE BLAŽINE - ŠSD DUGA iz Labina koja je nastupila u sastavu:
Raymond Dobrić, Stefano Kokot, Dino Kostadina i Dario Jurišić, pod vodstvom profesorice tjelesne i zdravstvene kulture Julie Štemberga.
Momčad SŠMB-a predstavit će Istarsku županiju na Poluzavršnom državnom prvenstvu skupine zapad koje će se održati u travnju, u Karlovačkoj županiji.

Bilten s rezultatima županijskog natjecanja u stolnom tenisu - pdf

Školski športski savez Istarske županije - skolskisport-iz.hr

 

 

Šk. g. 2012.-2013.

12..2013. Nakon 12 godina stanke labinska košarka ekipa Školskog sportskog društva DUGA SŠMB-a sudjelovala je na košarkaškom prvenstvu Istarske županije.
Izvješće - pdf
23.02.2013. SREDNJA ŠKOLA MATE BLAŽINA LABIN SUDJELOVALA NA ŽUPANIJSKOM PRVENSTVU IZ KOŠARKE U POREČU - labin.com


         Voditelj ŠSD-a DUGA Josip Golja, prof. sa primljenim priznajem

04.02.2013. Najsupješniji u školskom sportu 2012. - glas istre

Školski športski savez Istarske županije - skolskisport-iz.hr

17.3.2012. Na županijskom natjecanju ŠSD-a rukometašice osvojile 1. mjesto (14.-15.03.2012.) 14. i 15.03. SŠMB-e bila je domaćin županijskog natjecanja Školskih sportskih društava u rukometu za djevojke i mladiće. Sudjelovalo je 13 ekipa iz Buja, Buzeta, Pazina, Pule, Poreča, Rovinja i Labina. Naše djevojke su osvojile 1. mjesto ispred Buja i time stekle pravo nastupa na međužupanijskom natjecanju, a mladići su bili 3. iza Poreča i Rovinja koji je osvojio 1. mjesto.

Bilten Županijsko natjecanje ŠSD-a 2012. djevojke -  pdf

Bilten Županijsko natjecanje ŠSD-a 2012. mladići - pdf

 

 


Fotogalerija:

                         ŠSD DUGA rukometašice 2012.


                               ŠSD DUGA rukometaši 2012.

Školsko sportsko društvo DUGA - ssmb.hr

Raspored korištenja sportske dvorane Srednje škole Mate Blažine Labin - pdf

15.3.2011. - Rukometašice ŠŠD-a DUGA županijske prvakinje - ssmb.hr

9.3.2011. - ŠŠD DUGA županijski prvak u rukometu za mladiće - ssmb.hr

15.4.2010. - Županijsko natjecanje - Rukomet - Mladići - ssmb.hr

9.3.2010. - Županijsko natjecanje - Rukomet - Djevojke- ssmb.hr