naslovna > Područja rada i programi > Upute za učenike i roditelje na početku nove školske godine

Upute za učenike i roditelje na početku nastavne godine


"Drage učenice i dragi učenici, poštovani roditelji,
cijenjene kolegice i kolege, sretan vam i uspješan
početak nove školske godine!"

                                  Ravnatelj: Čedomir Ružić

Šk.g. 2017.-2018.

7.9.2017. INFORMACIJA ZA SVE UČENIKE KOJI UPISUJU ŠK.G. 2017./2018. Prvi dan nastave u školskoj godini 2017./2018., nakon odgode početka za tjedan dana, je u ponedjeljak 11. rujna 2017. Sve informacije za početak nove školske godine učenici i roditelji mogu pronaći na mrežnim stranicama škole www.ssmb.hr (UPUTE ZA UČENIKE I RODITELJE), kao i sve potrebne obrasce (OBRASCI) za upis i nastavak školovanja.
UČENICI KOJI UPISUJU DRUGI, TREĆI ILI ČETVRTI RAZRED dužni su sa mrežnih stranica škole ispisati obrazac: UPISNICA, isti popuniti i predati razredniku dolaskom u školu u ponedjeljak 11.9.2017. u 10:00 sati u svoj razred.
UČENICI KOJI SU UPISALI PRVI RAZRED OBAVEZNI SU U PONEDJELJAK 11.9.2017. PRISTUPITI U PROSTORIJE ŠKOLSKOG RESTORANA (ULAZAK SA ULICE) U PRATNJI  JEDNOG RODITELJA PREMA SLIJEDEĆEM RASPOREDU:
- 8:00 SATI – GIMNAZIJALCI
- 9:00 SATI – EKONOMISTI I ELEKTROTEHNIČARI
- 10:00 SATI – KUHARI, KONOBARI, PRODAVAČI, ELEKTROMEHANIČARI, INSTALATERI-MONTERI

DOKUMENTI KOJE UČENICI DONOSE PRVI DAN NASTAVE:
1. OBRASCI  I  IZJAVE (PREUZETI NA www.ssmb.hr) (SVI UČENICI KOJI UPISUJU PRVI RAZRED, A NISU PREDALI NA UPISU)
2. 100,00 KN PARTICIPACIJE UPLATITI U BLAGAJNU ŠKOLE (UKLJUČUJE GODIŠNJE OSIGURANJE UČENIKA OD POSLJEDICA NESRETNOG SLUČAJA, UNAPREĐIVANJE UVJETA RADA, FOTOKOPIRANJE, ŠKOLSKU KNJIŽNICU, ZADATKE ZA PROVJERU ZNANJA O RADU NA SIGURAN NAČIN, PROJEKTE ŠKOLE…). UKOLIKO NAŠU ŠKOLU POHAĐAJU DVA UČENIKA IZ ISTE OBITELJI ZA DRUGOG SE UPLAĆUJE 50,00 KN, DOK SE TREĆI UČENIK KAO REDOVNI UČENIK NAŠE ŠKOLE OSLOBAĐA OD PLAĆANJA.
3. UČENICI KOJI IZ ZDRAVSTVENIH RAZLOGA NE MOGU POHAĐATI NASTAVU IZ PREDMETA TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA, DUŽNI SU SE JAVITI NA PRVOM SATU TZK PREDMETNOM NASTAVNIKU RADI DALJNJIH INFORMACIJA U VEZI DJELOMIČNOG ILI POTPUNOG, TRAJNOG ILI PRIVREMENOG OSLOBAĐANJA TZK-a.
4. UČENICI UPUTNICU ZA STRUČNU PRAKSU-PRAKTIČNU NASTAVU, KAO POPRATAN OBRAZAC PRILIKOM OBAVLJANJA ISTE IZVAN ŠKOLE U PODUZEĆU-USTANOVI-RADIONICI, UGOVOR O OBAVLJANJU PRAKTIČNE NASTAVE KAO I IZJAVU RODITELJA (PRILOG UGOVORA) (ZANIMANJE ELEKTROMEHANIČAR, AUTOMEHANIČAR, PRODAVAČ, INSTALATER-MONTER, KUHAR, KONOBAR, ELEKTROTEHNIČAR) DOBIT ĆE U UČENIČKOJ REFERADI.
5. RODITELJ/UČENIK PRILIKOM UPISA I NADALJE TIJEKOM ŠKOLOVANJA, MOŽE NA INFO PUNKTU ILI U UČENIČKOJ REFERADI ZATRAŽITI POTVRDU U SVRHU OSTVARIVANJA UČENIČKIH PRAVA (NPR. POMOĆI PRI NABAVCI UDŽBENIKA, POREZNIH OLAKŠICA, STUDENTSKIH PRAVA BRAĆE I DRUGO).
TIJEKOM GODINE UČENICI KOJI UJUTRO ZATRAŽE POTVRDE MOGU IH PODIGNUTI ISTOGA DANA NAKON 12:00 SATI U UČENIČKOJ REFERADI.
6. UČENICI 1. RAZREDA KOJI U ŠKOLU PUTUJU U JEDNOM SMJERU OD MJESTA POLAZNOG DO DOLAZNOG KOLODVORA (>5 KM) POTVRDE O SUFINANCIRANOM PRIJEVOZU PREUZET ĆE KOD SVOG RAZREDNIKA. NA SLUŽBENIM STRANICAMA MZOS-A OBJAVLJENA JE POTPISANA UPUTA O NAČINU PROVOĐENJA ODLUKE O PRIJEVOZU UČENIKA SŠ RAZDOBLJE RUJAN - PROSINAC 2017, A NALAZI SE OVDJE!.
UČENICI 2., 3. I 4. RAZREDA KOJIMA JE IZDANA POTVRDA PROŠLE ŠKOLSKE GODINE, ZA ŠK. 2017./2018., NE PODIŽU NOVU POTVRDU VEĆ SE JAVLJAJU NA ŠALTER PRIJEVOZNIKA.
7. UČENICI 1. RAZREDA KOJI SU PRILIKOM E-UPISA DOBILI KORISNIČKO IME I LOZINKU OD CARNETA ISTU KORISTE TIJEKOM CIJELOG SREDNJOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA, DO UPISA NA FAKULTET.
8. UČENIK KOJI UPISUJE ZANIMANJE KUHAR-ICA  DUŽAN JE ZA OBAVLJANJE PRAKTIČNE NASTAVE NABAVITI  2 KOMPLETA RADNE ODJEĆE
KUHAR: bluza dvoredno kopčanje, hlače (pepito), kapa, pregača do struka, bijela majica, bijelu fly flot ili sl. radnu obuću, kuhinjska krpa; KUHARICA: bluza jednoredno kopčanje, hlače lastik (pepito), kapa mrežica, pregača preko prsa, bijela majica, bijelu fly flot  ili sl. radnu obuću, kuhinjska krpa.
9. 
UČENIK KOJI UPISUJE ZANIMANJE KONOBAR-ICA  DUŽAN JE ZA OBAVLJANJE PRAKTIČNE NASTAVE NABAVITI  1 KOMPLET  RADNE ODJEĆE  KONOBAR: hlače (crne boje), košulja (bijele boje) – kom 2, prsluk (crne boje), leptir mašna ili kravata (crne boje), pregača duga do struka (crna) – nije obavezna. cipele KONOBARICA: suknja (crne boje), košulja (bijele boje) - kom 2, prsluk (crne boje), pregača (crna) - nije obavezna, cipele.
Radnu odjeću po mjeri šiva: RADNA JEDINICA ZA ZAPOŠLJAVANJE OSOBA S INVALIDITETOM – LABIN tel. 522-237 ili 095-242-5559; TEKOP NOVA – PULA   Sv. Teodora 1,  52100 Pula tel. 222-875 ili 099-216-3737 i drugi.
 

 

VAŽNO! Zbog radova na energetskoj obnovi i adaptaciji matične zgrade škole i rekonstrukcije sportske dvorane, jedini mogući pristup i ulaz/izlaz u školu bit će sa Rudarske ulice preko glavnog ulaz ispred škole, a ne iz dvorišta. Gradilište škole i sporstke dvorane je osigurano od strane izvođača i mole se učenici da ne prelaze žičane pregrade oko škole i drvene u školskoj zgradi koje vode na 2. kat, radi svoje sigurnosti i zdravlja te da koriste samo glavni ulaz/izlaz u školu bez zadržavanja na njemui i izlaska za vrijeme malih odmora!. Koristit će se kao izlaz za radi odlaska na veliki odmor i u sportsku dvoranu s vanjske strane kao i na kraju nastavnog dana.

Nastava će se održavati u prizemlju i 1. katu školske zgrade te u prizemlju i 1. katu školske radionice (zelena zgrada preko puta) po sljedećem rasporedu razrednih odjela i prostorija za tzv. bifurkacije:

                                                                                       Matična zgrada

Školska radionica
Školska radionica PRIZEMLJE TLOCRT - pdf
Školska radionica 1. KAT TLOCRT - pdf

Učionice koje će se koristiti za bifurkaciju u školskoj zgradi i radionici kao i za razredne odjele OVDJE!

PRIJEVOZ UČENIKA ŠK.G. 2017.-2018.
AktI Ministarstva znanosti i obrazovanja u svezi prijevoza učenika srednjih škola sukladno Odluci o kriterijima i načinu financiranja troškova prijevoza redovitih učenika srednjih škola za šk. 2017./18.
Odluka o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2017-2018 - pdf
Upute o načinu provođenja Odluke o kriterijima  i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za šk.god. 2017.-2018. - pdf
Obrazac POTVRDA za ostvarivanje prava na sufinanciranje međumjesnog javnog prijevoza 100% 2017. - pdf
Obrazac POTVRDA za ostvarivanje prava na sufinanciranje međumjesnog javnog prijevoza 75% 2017. - pdf

9.8.2016. Nastavak sufinanciranja prijevoza učenika srednjih škola Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nastavlja s programom sufinanciranja redovitih učenika srednjih škola. Vlada Republike Hrvatske na današnjoj sjednici prihvatila je Odluku o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju rujan-prosinac 2016. godine.
Pravo na sufinanciranje 75% troškova međumjesnog javnog prijevoza, kao i u prethodnom razdoblju, ostvaruju učenici koji su u školskoj godini 2016./2017. upisali i redovito pohađaju srednju školu, koji kupuju mjesečnu učeničku kartu za autobus ili vlak, a kojima udaljenost od adrese prebivališta odnosno boravišta do adrese škole iznosi više od 5 kilometara.
Učenicima koji su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade ili pomoći za uzdržavanje, sukladno propisu kojim se uređuje područje socijalne skrbi financirat će se 100% cijene mjesečne učeničke karte.
Učenicima u programima čiji se veći dio izvodi u obliku praktične nastave i vježbi te drugim strukovnim programima sa stručnom praksom, sufinancirat će se, odnosno financirati mjesečna karta, odnosno pojedinačne karte za dane pohađanja praktične nastave i vježbi te stručne prakse u mjesecu uzimajući u obzir najpovoljniji iznos.

1.6.2016Prikupljanje OIB-ova za izradu novoga modela sufinanciranja prijevoza učenika srednjih škola u šk.g. 2016.2017. Učenici-putnici dužni su zaključno sa 10.6.2016., registrirati se, prijaviti, popuniti aplikaciju i na posljetku istu zatvoriti. Na taj način učenici-putnici mogu ostvariti sufinancirani prijevoz u šk.g. 2016./2017. Da bi učenik zajedno sa svojim roditeljima/skrbnicima unio podatke potrebno je CARN-et korisničko ime i lozinka (koje može dobiti u referadi škole), mail-adresa i OIB svih članova kućanstva. Aplikaciju će pokrenuti na slijedećim poveznicama: 
https://app.mzos.hr/obrasci/ 
https://app.mzos.hr/sufinanciranjePrijevoza/Content/upute/Upute_prijevoz.pdf 
Nakon završenog unosa podataka, prema naputku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, učenik je dužan ispisati završnu ispunjenu  elektroničku prijavu, potpisuju je  roditelj/skrbnik i učenik/ica, istu dostavljaju u Referadu škole.

Preuzimanje:
Prikupljanje osobnih identifikacijskih brojeva za izradu novog modela prijevoza učenika sš 
Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera 2015. 
Pravilnik o kućnom redu
Pravilnik o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi
Pravilnik o načinu postupanja odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova u poduzimanju mjera zaštite prava učenika te prijave svakog kršenja tih prava nadležnim tijelima
Pravilnik o naknadi štete
Vijeće roditelja (izvadak iz Statuta)
Raspored školskog zvona - pdf
Kućni red Sportske dvorane - pdf

OBRASCI

Obrazac UPISNICA (prilikom upisa u drugi, treći ili četvrti razred) - pdf
Obrazac SŠMB (prilikom upisa u prvi razred) - pdf    
Obrazac OSIGURANJE UČENIKA - IZJAVA RODITELJA (prilikom upisa u prvi razred) - pdf
Obrazac MOLBA ZA OSLOBAĐANJE OD TZK-a - pdf
Obrazac UPUTNICA ZA STRUČNU PRAKSU - PRAKTIČNU NASTAVU (prilikom odrađivanja stručne prakse izvan škole za trogodišnja i četverogodišnja strukovna zanimanja) - pdf
Obrazac MOLBA ZA IZRADU/OBRANU ZAVRŠNOG RADA - pdf
Obrazac Privola roditelja - pdf
Uputa o provedbi Odluke o kriterijima i načinu finaciranja troškova prijevoza redovitim učenicima 2016. - pdf
Obrazac POTVRDA za ostvarivanje prava na sufinanciranje međumjesnog javnog prijevoza 75% 2016. - pdf
Obrazac POTVRDA za ostvarivanje prava na sufinanciranje međumjesnog javnog prijevoza 100% 2016. - pdf


Stajalište za školski autobus ispred Školske radionice

Vozni red za školsku godinu 2015./2016. iz pravca Kožljaka
Zbog potrebe prijevoza srednjoškolaca Iz Kožljaka za Labin:
06,45 Orič - 06,50 Katarina - 06,55 Most Pićan - 07,00 Potpićan  -  07,05 Kršan - Vozilići - 07,20 Kožljak - 07,30 Šušnjevica - 07,35 Čepić - Labin. (Rukovoditelj PJ Labin: Adriano Cvečić)

Vozni red iz pravca Kožljaka - pdf

Poslovna jedinica PJ LABIN
Tel 052/ 855 022     Fax 052/ 855 172
E-mail: prometnik.labin@autotrans.hr

Poveznice:
Obrasci - ssmb.hr
Vijeće roditelja - ssmb.hr

Tlocrt prizemlja - pdf  Tlocrt prvog kata - pdf  Tlocrt drugog kata - pdf