naslovna > Knjižnica > Izlog novih knjiga

Izlog novih knjiga

Novosti:

7.11.2016. Predstavljena Terra fameja autora Bože Glavičića i Daniela Mohorovića (6.11.2016.) U Gradskoj galeriji, punoj publike na obje etaže, predstavljena je 6. studenoga knjiga „Terra fameja“, koju su zajednički napisali pokojni sakupljač narodnih priča, legendi i i običaja Božo Glavičić i Daniel Mohorović, nastavnik u Srednjoj školi Mate Blažine, političar i pjesnik.
O knjizi i Boži Glavičiću govorili su Mohorović i Zlatko Ožanić, vlasnik Obrta za trgovinu i nakladništvo „Zigo“ iz Rijeke, koji je knjigu izdao. Budući da je pisana kao dijalog između Mohorovića i Glavičića u interpretaciji pojedinih ulomaka sudjelovao je profesor hrvatskog jezika, ravnatelj Srednje škole Mate Blažine Labin Čedomir Ružić. U glazbenom dijelu promocije nastupili su ženski pjevački zbor Rašelinke i Duo Aleksej i Silvija. Program je moderirala pjesnikinja Roberta Razzi.
U mnogobrojnoj publici nalazili su se Glavičićeva supruga Šima i kćeri Ivanka i Petra, biskup u miru Ivan Milovan i gradonačelnik Tulio Demetlika. „Terra fameja“ prati povijest obitelji Bože Glavičića 160 godina unatrag inkorporirajući u sebe sve etnološko blago koje je Glavičić prikupio. Kako je istaknuo Mohorović, ona je neka vrsta narodnog romana, kojega nije nužno čitati od početka.


(Tekst i foto: Robi Selan, Labinština.info)

Poveznice:
Promovirana knjiga „Terra fameja“ Bože Glavičića i Daniela Mohorovića - radiolabin.hr

21.12.2012. Izbor novih knjiga u slici

 

 

17.10.2012. Donacija Zagrebačke škole ekonomije i managementa - Kod predstavljanja studija na svom fakultetu našim maturantima - ekonomistima, ZŠEM je kao i svake godine dosad donirao školskoj knjižnici brojne naslove iz područja ekonomije i menadžmenta, koji će im poslužiti  da budu čim spremniji za nastavak školovanja. Vrijednost donacije procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

10.11.2011. Popis nabavljenjih knjiga u I. pol. šk.g. 2011.-2012. - pdf

04.05.2011. Donacija knjiga Sabra fondacije - Knjižnica Srednje škole Mate Blažine Labin od nedavno je bogatija za sedamdesetak novih, vrlo vrijednih knjiga (6.543,00 kn), koje je školi poklonila američka Sabra fondacija.
Donaciju sačinjavaju stručne knjige iz svih znanstvenih područja, kao i knjige iz beletristike namijenjene učenicima.
Ova donacija u Hrvatsku je došla posredstvom Sveučilišne knjižnice u Puli, a namijenjena je školskim knjižnicama Županije istarske.
Popis knjiga
 

12.03.2011. Donacija - Knjižnica Srednje škole Mate Blažina Labin bogatija je za 18 naslova novih knjiga koje je Županija istarska otkupila za potrebe knjižnice. Vrijednost donacije je preko tisuću kuna.

26.01.2011. SŠMB na izložbi dragulja pisane riječi - ssmb.hr
10.12.2010. Popis nabavljenjih knjiga u I. pol. šk.g. 2010.-2011. - pdf

U ponudi iz Školske knjige za maturante:


Školska knjiga - katalog